A székeket a megfelelő szögben kell elhelyezni, nem beszélve az asztalról, esetleg a kültéri kanapéról egyaránt. Kérdésként merülhet fel, hogy vajon hol kapjon helyet a napernyő, hiszen valahogy árnyékolni kell a teret. Ebben a cikkben olyan ötletekkel szolgálunk, amivel sokkal egyszerűbb dolga lesz a tervezés során. 

Gondolja át a bútorok elrendezését!

Egy jó tervezéssel a terasz és az erkély igen nagy lehetőségeket rejtenek magukban. A Kulteributorok.hu kanapéi és étkezői nagy segítséget jelentenek kis hely esetében. Mielőtt tehát dekorációkat vásárolna kültérre, gondolja át, hogy milyen bútorok férnek el odakint! 

kulteri2.jpg

Számolja ki, hogy mekkora a rendelkezésre álló hely, mi az, ami még odafér, és mi az, amit hanyagolni kell. Amennyiben egyedi kialakítást szeretne, abban az esetben pedig mindenképpen úgy válogasson berendezést, hogy azok amellett, hogy jól mutatnak, kényelmesen elférnek a teraszon vagy az erkélyen. Utóbbi esetében sokkal kisebb a lehetőség, de egy jó tervezéssel minden megoldható. 

Ha szívesen tart családi és baráti eseményeket, sokat grillezik, egy csendes és nyugodt helyre vágyik, akkor egy gyors vázlat biztosan segíteni fog. Az elrendezést rajzolja le, gondolja át, így sokkal tisztábban látja majd a helyzetet, hogy mennyi mozgástere lesz!

Fontosak az asztal és az ülőhelyek

Amennyiben úgy érzi, hogy egy kanapé vagy ülőgarnitúra nem fér el, mert már túlzsúfolttá válna a terület, akkor maradjon a kisebb ülőalkalmatosságoknál! A praktikus összecsukható székek nem foglalnak felesleges helyet, azonban bármikor előkaphatja őket, ha társaságot vár. Megoldást jelenthet továbbá egy L-alakú kanapé is, amely helytakarékos, hiszen a sarokba tolva alig vesz el a térből. 

Érdemes átgondolni továbbá azt is, hogy az említett összecsukható és rakásolható székek mennyivel jobban passzolnak egy kültéri asztalhoz. Ebből beszerezhet több fajtát is, hiszen a helyből nem vesz el, elegendő mindig annyit odatenni az asztalhoz, amennyire valóban szüksége van. Ha pedig további helyet spórolna, akkor válasszon összecsukható berendezést, amiket könnyen mozgathat, alig van súlyuk, így bármikor átteheti egyik helyről a másikra. 

Fókuszban a funkcionalitás és a kiegészítők

Amikor teraszt rendez be, akkor igen fontos a funkcionalitás, hiszen a többféle módszerrel használható darabok, amik kettő vagy több feladatot látnak el, sokkal praktikusabbak és hasznosabbak. 

Emellett ne feledje el kiegészíteni a bútorokat dekorációkkal, amelyek tovább növelhetik a szabadban töltött élményt! Legyen szó plusz hangulatvilágításról, virágokról, esetleg színes párnákról egyaránt, ezek mind sokat tesznek hozzá a hely kinézetéhez. Fedett terasz esetén akár egy mintás asztalterítő vagy kültéri szőnyeg is szóba jöhet, hogy valóban egy kültéri nappaliban élvezhesse a munka utáni időszakot.