Rozsomák 1973-as debütálása óta minden idők egyik legnépszerűbb szuperhőse lett. A karakter képregényolvasók generációinak a kedvence, az adamantium karmokkal vagdalkozó mutáns pedig a mozivásznon is nagy karriert futott be, köszönhetően az őt immáron 24 éve megszemélyesítő Hugh Jackmannek. A figura élőszereplős megjelenésére egészen 2000-ig kellett várni, amikoris az X-Men – A kívülállókban című filmben új magasságokba emelkedett a morcos hős, és Jackmant annyira szívükbe zárták a rajongók, hogy eddig összesen 10 alkalommal játszotta el a figurát, akinek életre keltéséhez az ausztrál színész többek közt Clint Eastwood korai alakításaiból, főleg a Piszkos Harry-ből merített.

De nem ez az egyetlen kapcsolat Rozsomák és Eastwood között. A karakter 1982-ben saját képregénysorozatot kapott, és sokak szerint pont ezzel a szériával alapozták meg Rozsomák népszerűségét. „Mielőtt Chris Claremont író és Frank Miller rajzoló elindította volna a karakter szóló-sorozatát, Logan nem számított kulcsfigurának, de ennek a szériának hála ő lett a Marvel Batmanje” – nyilatkozta Elliott Serrano képregényalkotó, és ez nem is állhatna közelebb az igazsághoz. Ebben az időszakban Rozsomák küllemét nagyban befolyásolták Eastwood akkori filmszerepei, különösen a Sergio Leone Dollár-trilógiájában látható Névtelen Férfi, és ez Rozsomák további pályafutása során is bevett gyakorlattá vált. Sőt, némely vonásaiban még maga Jackman is a veterán hollywoodi legendára emlékeztet (nézzétek csak meg a 2008-as Ausztráliát, amelyben egy western-szerű hőst alakít – mint két tojás), ezért magától értetődik, hogy ha például a ’70-es években készült volna egy Rozsomák-film, akkor a címszerepet nem játszhatta volna más, csakis Eastwood.

Sajnos ez a hajó már jó régen elment, viszont az internetnek hála röpke 13 esztendővel ezelőtt a WhiplashDynamo nevű YouTube-csatorna csinált egy rajongói előzetest egy fiktív Rozsomák-moziról, amelynek főszerepében az idén 94 éves Eastwoodot láthatjuk, természetesen még fiatalabb korában. Íme:

A képzeletbeli film 1975-ben került a mozikba, Sam Peckinpah (Vad banda, Szalmakutyák, A szökés, Patt Garrett és Billy, a kölyök, Vaskereszt) rendezében, Eastwood mellett pedig olyan színészek tűnnek fel benne, mint Bill Bixby (Bruce Banner), Lou Ferrigno (Hulk) és Steve McQueen (Kardfog). A jeleneteket régi Eastwood-filmekből, valamint az X-Men – A kívülállókból, az X-Men kezdetek: Farkasból, és persze A hihetetlen Hulk című tévésorozatból vágták össze. A Hulk-szériával kapcsolatos érdekesség, hogy ott még CGI híján a karakter emberi verzióját és a zöld monstrumot is más-más színész játszotta. A sztori erősen ragaszkodik a figura gyökereihez: a hős az amerikai kormány ügynöke, akit felkérnek rá, hogy kutassa fel és pusztítsa el a Hulkot, és emiatt egy titkos kísérlet során adamantiummal ötvözik a csontozatát. Amikor kudarcot vall, az ügynökség a legnagyobb ellenfelét, Kardfogat bízza meg a feladattal, így elkezdődik az fékevesztett élet-halál harc.