A Day 1 Studios még 2008-ban egy TRON-játékon dolgozott, ami a film közvetlen folytatásaként szolgált, de sajnos a Disney lelőtte a projektet. Most az Unseen 64 nevű csatorna lehúzta a leplet a TR2N: Liberation kódnevű játékról.

Xbox 360-ra, PS3-ra valamint PC-re jött volna ki, valamint egy másik stúdió egy Wii porttal is foglalkozott. A Disney nem nagyon kooperált, még concept artokat sem volt hajlandó mutatni a 2010-ben megjelenő filmről a fejlesztőknek, ezért a Day 1 Studios vakon kellett felépítse a világot az eredeti, 1982-es film alapján, de valahogy mégis a két elképzelés hasonlóra sikerült.

A TR2N: Liberation lineáris lett volna, néhány open-world elemmel, valamint a lehetőséggel, hogy akármikor lightcycle-re pattanhasson a játékos. Míg a Propaganda Games fejlesztésében elkészült Tron: Evolution egy hack’n slash cím volt, a Day 1 Studios inkább egy lassabb, kimértebb tempójú játékot tervezett, ahol a fókusz inkább az időzítésen lett volna, mint a gombnyomogatáson, valamint a motoros harcok is rengeteg potenciállal kecsegtettek.

A Disneynek állítólag tetszett a játék, és végül csak azért adta a Propaganda Gamesnek a filmlicenszét, mert olcsóbban és hamarabb, a 2010-es film megjelenésére készült volna el.

Mit gondoltok? Tetszett volna nektek ez a TRON játék?