Az akvárium méretétől függetlenül fontos, hogy biztos alapon álljon.

Éppen ezért az akvaristák számára nagy kérdés, hogy hol helyezzék el a nagyméretű tartályukat. Vannak azonban olyan bútorok, melyek segítségükre lehetnek ennek a problémának a megoldásában, hiszen ezek tökéletes illeszkedést biztosítanak az adott akváriumhoz.

Az akváriumok elhelyezéséről

A nagyméretű víztartályok biztonságos elhelyezése csak egy, azon szempontok közül, melyeket érdemes figyelembe venni az akvárium telepítésekor. A tartály elhelyezésére fix pontot kell kijelölni és olyan bútorra kell helyeznünk, mely megfelelően sík és alátámasztott, valamint jól bírja az akvárium súlyát.

juw.jpg

A JUWEL Akvárium Webáruház Juwel Vision 180 akvárium bútorai kielégítik eme igényeket. A különböző színváltozatokban kapható bútordarabokat kifejezetten a Vision-sorozat akváriumaihoz tervezték, így a méretezés megfelelő illeszkedést fog biztosítani. 

Miért válasszunk akváriumhoz külön bútort?

Sokan úgy gondolják, hogy a már meglévő szekrényüket, asztalukat fogják használni az akvárium tárolására. A vízzel feltöltött tartályokban annyi víz található, hogy azok mozgatása egyáltalán nem könnyű feladat. A berendezett és működő akvárium áthelyezése egyáltalán nem megoldható, így biztosan olyan helyre kell tennünk, ahol nem lesz szükség későbbi mozgatásra.

Nemcsak a súly és a méret, ami miatt érdemes kifejezetten az akváriumokhoz méretezett bútort választani. A tartály karbantartása, gondozása is igényel bizonyos helyet, hiszen az elektromos kábelek elvezetésére általában az akvárium mögött kerül sor. A tisztítás, a víz leengedése is helyigényes, így olyan tartószerkezetet válasszunk, melyhez könnyen hozzáférhetünk.

A Juwel Vision 180 bútor előnyei

Az akváriumok sík felületen kell, hogy álljanak. Csak így biztosítható a mozdulatlanságuk, ezután nem kell tartanunk az üveg esetleges törésétől, repedésétől.

Ha a tartály egyik széle túlnyúlik a szekrényen, vagy az egész tartály ferdén áll, akkor az összes feszültség egy adott illeszkedési pontra fog összpontosulni, így az akvárium egy idő után elfárad és ereszteni kezd, rosszabb esetben szét is robbanhat.

A súlyos teher megtartására nem mindig elegendő egy vékony farostlemezből készült bútordarab, ezért is érdemes a Juwel Vision 180 bútor család egyik modelljét választani. A stílusos szekrényben az akvárium tartozékai, a halak eledele és egyéb eszközök kényelmesen elférnek. A bútor két szélső eleme hátul nyitott, ezáltal a kábeleket könnyen át tudjuk vezetni rajta.

A szállításkor darabokban érkező bútordarab összeszerelése egyszerű, a leírás és a csomagban található alkatrészek segítségével bárki képes rá. A Juwel Vision 180 bútor szép fényes MDF lapokból készült, vizuális szempontból tökéletesen illeszkedik a Juwel Vision akváriumok dizájnjával.