Az unikális adottságokhoz egyedi tervezés illik

Arra vágysz, hogy minden olyan legyen, mint elképzelted? Erre nagyszerű lehetőséged nyílik az egyedi bútortervezéssel. A LivDan Home lakberendezési szolgáltatásával maximálisan kiaknázhatod a padlástérben rejlő lehetőségeket! Így akár egy kézzel készített könyvespolc vagy egy különleges kialakítású hálószoba is megvalósítható.

https-livdanhomehu-2023-december-cikk2.jpeg

Vannak ugyanis olyan kihívások, melyekkel a leginkább csak egy tervezőcsapat tud szembenézni. Ilyenek a ferde falak, a korlátozottan bejutó, természetes fényforrások és az alacsony belmagasság. Ám a munkájukhoz valóban értő lakberendezők számára mindez nem megoldhatatlan feladatnak tűnik majd. Sokkal inkább egy izgalmas kihívásnak!

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Az izgalmas, megfelelően kihasznált, tágas (vagy annak tűnő) tetőtérhez több út is vezet. Például az alábbiak:

  1. A ferde falak alatti gardróbtér

Olyan szekrényre vágysz, ami nincs mindenkinek? Egy ferde fal alatti gardrób pont ilyen lehet! Az aszimmetrikus, formabontó kialakításnak hála a falak alatti rész kihasználhatóvá, stílusosan beépíthetővé válik. 

  1. Lenyitható ágy

Egy újabb, nem mindennapi lakberendezési elemet hozhatunk létre a tetőtérben egy lenyitható ággyal. Ennek varázsa abban rejlik, hogy nappal kanapéként, éjjel pedig teljesen értékű ágyként funkcionálhatnak. 

  1. Tető alatti tárolórész

Megirigyelted Harry Potter aprócska, lépcső alatti kuckóját, vagy csak szeretnél több tárolóegységet? A tető alatti területek gyakran mennek “veszendőbe” – pedig akár ruhák vagy ritkán használt eszközök tárolására is szuperek lehetnek.

  1. Multifunkcionális, “több az egyben” terek

Nem kell, hogy feltétlenül csak egy funkciójára koncentráljunk a térnek. Egy olvasósarok tökéletesen egybeépíthető egy munkasarokkal, vagy épp egy hálórész a nappalival. Mindehhez csak állólámpákra, a megfelelő kanapékra/ágyakra és íróasztalokra van szükségünk.

  1. Az elrendezés trükkje

Minden tárgynak és lakberendezési kelléknek megvan a helye a tetőtérben. Fontos a helyiség funkcióját, a természetes fényforrásokat és a közlekedési útvonalakat is figyelembe venni a kialakításhoz.

A pont az i-re: az ízléses dekoráció

A tágasság érzetéhez a világos árnyalatok, a meleg, otthonos hangulathoz a természetes anyagok, mint a fa, a gyapjú vagy a kő vezetnek el. Egy dinamikus, geometriai mintás szőnyeggel, néhány csinos párnával vagy egy puha takaróval további karaktert adhatunk a helyiségnek. Minden csak attól függ, kik vagyunk, és hogyan szeretnénk ezt megjeleníteni.