A Sony tavaly megjelent, a piacon kapható eddigi legerősebb kézi konzolja finoman szólva sem nyitott erősen. Az csak a probléma egy része, hogy a premierkor semmilyen olyan játék nem volt, kapható, ami miatt érdemes lett volna beruházni az új hardverre, az sokkal nagyobb gond, hogy méregdrágán kapható az eszköz, ami így a boltok polcain porosodik.

A Sony vezérigazgatója, Hirai Kaz nyíltan bevallotta: a PlayStation Vita nem éppen az elvárásaik szerint teljesít, ennek ellenére azonban még lehet sikeres a konzol. A Sony a gépeinek teljesítményét nem egy ilyen, viszonylag rövid időre vizsgálja, hanem 5 vagy 10 évre, vagyis a hosszú távú sikerre utaznak, pont mint a PlayStation 3-mal, ami szintén nehézkesen tudott elrugaszkodni.

Természetesen a PlayStation 3 sikeréhez hozzájárult, hogy a Sony többször is csökkentette a konzol árát, így várhatóan hamarosan a Vita is olcsóbb lesz, csak azt nem tudni még, hogy mikor. A mérnökök már tavaly elkezdtek dolgozni azon, hogy lefaragják a gyártási költségeket, eredményt pedig leghamarabb 2013-ra ígértek. Benne van a pakliban, hogy az E3-on bejelentik a várva várt árcsökkenést, talán néhány exkluzív játék társaságában.