A kézi konzolok hanyatlása a levegőben van, hisz még a 3DS sem szerepel olyan jól, mint elődje. Ugyanakkor a Sony sokkal nagyobbat bukott a hardverileg hihetetlenül erős PS Vitával. A vállalat a Siliconera információi szerint a 2012-es üzleti év második felében eredetileg 16 millió gépet szeretett volna értékesíteni: 10 milliót a Vitából, 6 milliót pedig a PSP-ből. Mikor látták, hogy ez nem fog menni, elvárásaikat csökkentették 12 millióra, most viszont már 10 millió kézi konzol eladásával is meg lennének elégedve, ha összejönne 2013 márciusáig.

Ez a dollárok nyelvére fordítva közel kétszázmilliós bukás a japán konzolgyártónak, mely egyébként sincs túl jó bőrben a válság utóhatásai miatt. Noha a vállalat a tévéken és a Blu-ray licencein még mindig sokat keres, a következő konzolgenerációt muszáj lesz uralnia, különben akkora kiesése lehet, ami az egész birodalom bukását eredményezheti.

Meg is látszik egyébként a Sonyn a kétségbeesés: egy francia lapban az alábbi hirdetéssel igyekeznek népszerűsíteni a Vitát, mondván, hogy a gép olyan, mint egy nő, akinek elöl és hátul is nőttek mellei, ergo kétszer akkora élmény tapizni. Hát izé...

Túlkalkulálta a PS Vita sikerét a Sony