Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Továbbra se sikerült elsajátítani azt a képességet, hogy ne vállaljam túl magam, így a magam ásta gödörbe fekszem be a hétvégén. A hét közepén megérkezett egy nagyon várt tesztjáték, így ezzel kellene töltenem az elkövetkezendő napokat és heteket, de közben bejelentették egy másik játékot is, amely a napokban érkezik, és szintén bevállaltam egy tesztet belőle. Tehát egész biztos, hogy a meg sem említett, mert sztenderdnek számító napi Valorant-meccsek mellett az időm három ház és öreg lovagok között fogom tölteni, egy platformon, de két játék között pingpongozva.

hgmw0604.jpg

Britpopper

Soha nem gondoltam volna, hogy pont a Sniper Elite 5 lesz az a játék, ami nemhogy hosszú órákra, de napokra képes lesz lekötni, és mégis pillanatok alatt berántott. Pedig a széria csak nagyon minimálisan változik részről-részre, az ötödik felvonás is maximum a sztoriban és a környezetben lett más, illetve a továbbfejlődött killcam esetében, ami még mindig brutális látványt produkál. (Továbbra se közvetlenül a hétvégi ebéd előtt, vagy után ülj le a játék elé!) Az olasz vidék helyett most Franciaországba látogathatunk, ahol temérdek küldetés vár ránk (fő- és mellékmissziók egyaránt), amiket ismét célszerű lopakodva végigcsinálni a minél szaftosabb XP érdekében.

sniper-elite-520220521101148.jpg

A Sniper Elite 5 egyik legnagyobb – és egyben legszórakoztatóbb – újdonsága számomra az Invasion mód, amivel betörhetünk mások single player kampányába, és elkezdhetünk vadászni a meglepődött játékosra. Ez ismerős lehet mindazoknak, akik valaha is játszottak mondjuk FromSoftware-játékokkal, de itt sokkal szórakoztatóbb módon alkották meg az egészet: a pályákon lévő telefonok segítségével fedhetitek fel egymás pozícióját a játékosok, és onnantól indulhat a feszült macska-egér játszma! Az győz, aki hamarabb kiiktatja a másikat. A Sniper Elite 5 csak ezen módjával órákig el lehet lenni, szóval ha gondolkodtál rajta, hogy megéri-e az új részt megvenni, akkor elárulhatom, hogy igen, abszolút megéri. Ha bele is unnál a kampányba, még mindig ott a co-op, az előbb említett Invasion, meg a mutli. Szóval hajrá, és találkozunk a csatatéren!

Trau

A hétvégén várhatóan Westmarch városában fogok kalandozni a már 22-es szintű Trau2-nek keresztelt démonvadászommal, ugyanis ami mindig is a gyengém volt, az a Diablo-sorozat.

discreenhetvegame.png

Az első, tétova riftelési próbálkozásomat olyan örömmel verte le a buli végén megjelenő főszörny, hogy pislogni sem volt időm, de már most látszik, hogy jó lesz ez a Diablo Immortal. Más, mint a megszokott Diablo 3, de nem is ígérték ugyanolyannak. Vasárnap a PC-s nyílt béta mellett szerintem mobilra is lekapom majd, hogy kipróbáljam az én kevésbé kifinomult ujjmozgásommal mennyire játszható a megszokott egér-billentyűzet páros helyett érintőkijelzővel.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?