Idén tavasszal kezdődött meg a Vaják-sorozat negyedik évadának forgatása, amelyben ugyebár már nem Henry Cavill, hanem Liam Hemsworth bújik Ríviai Geralt bőrébe. A színészcsere annak idején hatalmas felháborodást keltett a regények és a játékok rajongóinak körében, azonban friss hír, hogy a Geralt mentorát, Vasemirt játszó színész is dobbant a szériából. A karakter Andrzej Sapkowski regénysorozatának első részében bukkant fel, a könyvek alapján készült videojátékokban viszont fontos szerepben tündököl, élőszereplős formában pedig a sorozat második évadában mutatkozott be Kim Bodnia megformálásában.

A dán származású színészt a Megszállottak viadalából ismerhetjük, de Daisey Ridley filmjében, a Lány a hullámok hátán című drámában is láthattuk, valamint Brad Pitt készülő Forma 1-es mozijában is szerepet vállalt. A Vaják-sorozatot gyártó Netflix a franchise bővítésekor különös figyelmet szentelt a figurának, akire a főhős nem csak mentoraként, hanem egyenesen agyjaként tekint. Vasemir eredettörténetét A Farkas rémálma című egész estés animációs filmben mutatták be, amelyben Theo James adta a hangját a karakter fiatal változatának. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki érkezik Bodnia helyére – az újabb színészcserét a Total Film hozta le a Vaják-hírekre specializálódott Redanian Intelligence-re hivatkozva.

Persze még semmi sem biztos, szóval ezt a hírt egyelőre nem árt pletykaként kezelni, mindenesetre néhány rajongó már most ki van akadva – amellett, hogy akadnak olyanok is, akiket annyira azért nem hat meg a csere.

A TÖKÉLETES Vasemirt találták meg, most meg eleresztik” – idéz egy felháborodott véleményt a közösségi médiából a Total Film. „Nekem az a kérdésem, hogy miért tartják annyira fontosnak visszahozni a karaktert? Nem kellett volna újracastingolni Vasemirt, nincs benne egyik könyvben se a Tündevéren kívül” – olvasható egy másik hozzászóló véleménye.

Ugyanakkor vannak kevésbé dühös vélemények is: „Engem igazából ez nem annyira izgat, Bodnia nem volt rémes a szerepben vagy ilyesmi, de az ő Vasemirje nem is volt annyira említésre méltó” – írta egy néző. Azonban volt, aki még ennél is őszintébben fogalmazott: „Nem fogok hazudni, én örülök. Nem rezonáltam az ő Vasemirjével. Nem volt ravasz és gyanús, és nem volt meg benne az a meleg energia, ami Vasemirt a könyvekben és még a játékokban is jellemezte.”

A borítókép forrása: Netflix