Azt eddig is tudtuk, hogy Andrzej Sapkowski gőzerővel dolgozik a következő Witcher (vagy ha úgy tetszik, Vaják) könyvön, azonban a széria atyja nemrég bejelentette, elkészült a történettel, és már csak némi utómunka, valamint a mű kiadása van hátra. Utóbbi jelen állás szerint valamikor idén év végén történhet meg Lengyelországban, angol nyelven pedig 2025 elején – a magyar fordításra értelemszerűen még várnunk kell, de tekintve, hogy a sorozat nálunk is nagy népszerűségnek örvend, feltehetően nem sokáig.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Chimères (@chimeres.revue) által megosztott bejegyzés

Egyelőre sem a könyv címe, sem pedig a története nem derült ki, bár valószínűleg nem folytatást kapunk, mivel Geralt meséjére már a ’90-es évek végén a lengyel író. Erre A tó úrnője című regényben került sor, és Sapkowski többször is elmondta, hogy nem semmiképp sem szeretné megbolygatnia lezárt sztorit. A 2013-ban megjelent Viharidő alapján várhatóan az új könyv is egyfajta különálló történetként funkcionál majd, amiben Geralt egy mellékküldetésre indul, valahogy úgy, mint a Dark Horse Comics képregényeiben, amelyek önálló sztorikat mutatnak be – habár ezek inkább a CD Projekt Red videojátékait, mintsem a lengyel író világát veszik alapul.

Videojátékos fronton sem maradunk Witcher nélkül, hiszen a fejlesztők jelenleg is a franchise következő részén ügyködnek, noha ennek a megjelenése több mint biztos, hogy sokkal, sokkal messzebb lesz az új könyvnél.