A StompyBot digitális kiadó szeretné visszahozni a Heavy Gear univerzumot a videójátékok világába, ha már egyszer újra divatba kezdenek jönni a mechák, hála többek között a Mechwarrior Online-nak. De úgy tűnik, a rajongók nem vágynak annyira az 1994-es papír alapú szerepjáték újabb videojáték-adaptációjára, vagy csak nem bíznak eléggé a StompyBotban és fejlesztőcsapatukban, a MekTekben. Akárhogy is, a Kickstarteren a kitűzött 800 ezer dollárt meg sem közelítette az egy hónap alatt összeszedett pénz. A gyűjtés kezdete, azaz május 20-a óta mindössze 44.981 dollárt kalapoztak össze a készítők, ezért jobbnak látták berekeszteni a dolgot.

Azonban hiába nem jött össze a pénz a Kickstarteren, ettől a StompyBot még nem adja fel, a projekt továbbra is támogatható a Heavy Gear Assault honlapján. „Hiszünk abban, hogy feltámaszthatjuk a Heavy Gear franchise-t, és megadhatjuk a rajongóknak, amit akarnak” -- írták a fejlesztők a Kickstarter oldalukon. -- „Jelenleg átértékeljük a stratégiánkat és többféle eszköz után kutatunk, hogy népszerűsíthessük a címet. Köszönjük a támogatásotokat.”

Néhány rajongó szerint a StompyBot és a MekTek célja dicséretes, de nagyon ügyetlenül álltak neki egy nagyon nagy projektnek, és jobban tennék, ha valami kisebbel próbálkoznának először. Az biztos, hogy ambiciózus tervről volt, azaz van szó, hiszen a tervek szerint az Unreal 4 motorral hajtott Heavy Gear Assaultot PC-re, konzolokra és mobilplatformokra is ki szeretnék hozni.

Heavy Gear Assault -- Megjelenés: Nem ismert -- Gépigény: Nem ismert