Hivatalosan október 3-án érkezett meg a Joker: Kétszemélyes téboly a mozikba, amiben Joaquin Phoenix visszatér Arthur Fleck szerepében, Lady Gaga pedig Harley Quinnként csatlakozik hozzá, hogy a páros áldozzon egy kicsit az őrület oltárán. A 2019-ben bemutatott első rész annak idején óriási siker lett, ami meglepő volt ahhoz képest, hogy egyáltalán nem egy kommersz, nagyköltségvetésű látványfilmnek készült – azonban mégis megugrotta az 1 milliárd dolláros álomhatárt, és az utóbbi idők legnagyobb DC-s kasszarobbantását követte el. Viszont úgy tűnik, a folytatás már nem fog ilyen kitűnő számokkal büszkélkedni: az elemzők 50 és 60 millió dollár közé saccolják az amerikai nyitóhétvégét.

Az első film 96,2 millióval debütált az Egyesült Államokban (50-70 millió körüli költségvetéssel), a 200 millióból készült folytatásnak nemhogy ez nem lesz meg, de még az is lehet, hogy a fent leírt becsléseket sem éri el. Ugyanis befutottak a csütörtöki elővetítések eredményei, és ezek alapján a Kétszemélyes téboly még a Marvel Studios legnagyobb bukásának, a Marveleknek az eredményét sem éri el – még úgy sem, ha a csütörtökihez hozzáadjuk a szeptember 30-án lezajlott „rajongói vetítéséket”. Csak a tisztánlátás végett, a Marvelek a premierhétvégén 46 millió dollárral nyitott, és végül 84,5 millió dollárral fejezte be az amerikai pályafutását.

Tegyük hozzá, hogy a Joker 2 szájhagyománya sem épp dicséretre méltó, jelen sorok írásakor 39%-on áll a Rotten Tomatoes-on, és a közönség eddigi véleményei alapján az első részhez képest eléggé „félrement” a film. Mindenesetre az több mint valószínűtlen, hogy a mozis pályafutása végén közel kerülne az első epizód 335,4 millió dolláros hazai, valamint az 1,08 milliárdos globális eredményhez. Úgy látszik, nem volt jó ötlet folytatást készíteni a 2019-es sikerfilmhez.

Borítókép forrása: Warner