Guillermo del Toro, A faun labirintusa és a Tűzgyűrű rendezője, a Happy Sad Confused podcastban felfedte, hogy volt egy elvetett Star Wars-filmje, ami a huttok bűnöző szindikátusához tartozó, a klasszikus filmekből is jól ismert Jabba életútját és szinte Sebhelyesarcú-szerű útkeresését mutatta volna be. Közben azt is megosztotta, hogy miért vágyott annyira erre a projektre.

pcguru-film-hollywood-guillermo-del-toro-star-wars-disney-jabba-the-hut-sebhelyesarcu-gengszeterfilm-al-pacino-3.jpg

(Képek: Collider, Looper)

"Szeretném elkészíteni a Jabba the Hutt Sebhelyesarcúját, avagy a felemelkedését a bűn családjában" – mondta del Toro, természetesen utalva a 1983-as klasszikusra, amelyben Tony Montana szerepében Al Pacino épít drogbirodalmat Miami-ban. "De ez nem egy terv, nem egy hivatalos bejelentés. Szóval ne repüljetek rá" – nevetett. “Jabba, elsősorban, ugye, hasonló méretű, mint amivel én is rendelkezem, másodsorban, imádom őt, emberek. Egyszerűen szeretem a szörnyeket" – folytatta Del Toro. A híres rendező emellett megemlítette azt is, hogy az eredeti Csillagok háborúja milyen hatással volt az életére és pályafutására. Elmondta, hogy beleszeretett a 1977-es filmbe, és egy egész napot töltött el a mozi előtt. "Az történt, hogy az első vetítésre mentem, azt hiszem, délelőtt 10-kor volt, aztán körbesétáltam az épület körül, és elmentem a második vetítésre, majd megint körbementem... aznap minden vetítésre elmentem" – mesélte.

pcguru-film-hollywood-guillermo-del-toro-star-wars-disney-jabba-the-hut-sebhelyesarcu-gengszeterfilm.jpg

Bár del Toro nem része a Star Wars-univerzumnak, még mindig rengeteg film áll fejlesztési fázisban. Emellett természetesen mi is megnéznénk egy, del Toro stílusának megfelelően kicsit sötétebb Star Wars-filmet, akár a Fejvadászok-vonalról, akár más érából. Sőt, messze nem ördögtől való gondolat egy horrorosabb Star Wars, hiszen regényből olyan is bőven akad. Halloweenre akár be is jelenthetett volna valami hasonlót. Na, de talán majd jövőre.