Az már régóta tudható, hogy a Lucasfilm és a Disney a jövőben kicsit visszavesz a Star Wars-sorozatok gyártásából, ehelyett inkább a mozifilmekre szeretne összpontosítani. A franchise legutóbb 2019-ben jelentkezett filmmel, ez volt a Skywalker kora, ami jócskán alulmúlta az elvárásokat, az egy évvel korábban bemutatott Solo pedig egyenesen megbukott a kasszáknál – de ez láthatóan nem tántorítja el őket, noha a legtöbb projekt nem nyerte el a Lucasfilm elnökének, Kathleen Kennedynek a tetszését annyira, hogy zöld utat adjon nekik. Ettől függetlenül bejelentettek három filmet, az egyik a The Mandalorian sorozatból kinövő alkotás, amely a nagy sikerű széria eseményeit folytatja, amelyben Giancarlo Esposito is játszott – aki ennek kapcsán szólalt most meg a Dragon Conon.

giancarlo-esposito-em-the-mandalorian-foto-screenrant-conteudo-categoria-nerd-1787934018.jpg

Ahogy az MCU-ban, úgy a Disney-nél is ki fogják találni, hogyan egyesítsék ezeket a karaktereket egy nagyfilmben vagy egy tévésorozatban. Legalábbis az az érzésem, hogy ebbe az irányba fognak elmozdulni. Dave Filoninak és Jon Favreau-nak egy új víziója van, ami a The Mandalorian filmverziójával folytatódik. Az az érzésem, hogy ez később egy újabb filmben, trilógiában, vagy még annál is több filmben csúcsosodik majd ki.

Úgy néz ki tehát, hogy a The Mandalorian & Grogu még csak a kezdet lesz, ami majd egy Bosszúállók-szerű filmben fog folytatódni. Tekintve, hogy az MCU 2008 óta minden idők legnagyobb filmes franchise-ává nőtte ki magát, nem meglepő, hogy a Star Wars mögött álló szakemberek is Kevin Feige-ék receptjét próbálják ellesni – az már egy másik dolog, hogy ezt az évek alatt nagyjából senkinek sem sikerült ugyanilyen jól leutánozni.

Képek forrása: Lucasfilm, IMDb