A Disney péntek este megtartott expóján rengeteg készülő filmről és sorozatról tudtunk meg részleteket – többek közt az is kiderült, hogy kezdetét vette a The Mandalorian & Grogu című Star Wars-mozi forgatása. Ezt Jon Favreau író-rendező közölte a látogatókkal, valamint a rendezvényen levetítettek egy rövid klipet, melyben Pedro Pascal főhőse, Din Djarin és Grogu összeérintik az ujjaikat, majd előbbi azt mondja: „Hivatásos fejvadászok vagyunk, de most, hogy ő velem van, megválogatom a munkámat.” Ezt követően feltűnt a folytatástrilógiából ismerős Babu Frik, aki Groguval repült egy űrhajón, valamint egy Hoth-ra kísértetiesen emlékeztető havas bolygó is, és végül beköszönt Garazeb „Zeb” Orrelios a Lázadók című animációs sorozatból.

A film 2026 májusában érkezik, egyenesen a vetítőtermekbe, azaz ez lesz a franchise első mozis bemutatója a rossz emlékű, 2019-es Skywalker kora óta. Az alkotás gyakorlatilag a nagy sikerrel vetített The Mandalorian folytatása, a rendezői székben Favreau ül, a társírói és a produceri feladatokat pedig a széria másik készítője, Dave Filoni tölti be, aki így fogalmazott a projekttel kapcsolatban: „Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Star Wars visszatér a nagyvászonra.

Mivel Pascal mostanában eléggé elfoglalt az MCU-s Fantasztikus Négyes és a The Last of Us 2. évadának köszönhetően, valószínűleg csak a hangját adja majd a karakternek, jól lehet, a franchise történetében ez nem először fordulna elő, az eddigi három évad során már számtalanszor helyettesítette dublőr a színészt, amikor a figura sisakkal a fején volt látható.