14:50 - Pár percen belül kezdődik a műsor.

[GC 12] Ubisoft sajtókonferencia -- Élő blog!

15:00 -  Késés nélkül, pontosan három órakor el is kezdődött a show. Elsőként Stephanie Perotti lépett a színpadra, aki az online játékokról beszél. Elmondása szerint ez fontos része a cég üzleti modelljének, hiszen 2014-re a becslések szerint 24,7 milliárd dollár bevételt lehet ezekkel szerezni.

15:06 - Következőnek Odile Limpach és Christopher Schmitz érkezett. Ők a Blue Byte csapatánál dolgoznak, akiknek a The Settlers Online-t köszönhetjük. Az elmondásuk szerint a játékosok már 17 évre elegendő időt töltöttek a játékkal.

15:07 - A csapat új játéka a Silent Hunter Online, melynek hamarosan megkezdődik a bétatesztelése! Ingyenesen játszható programról beszélünk, természetesen.

15:10 - A Ubisoft nagyon ráerősít az ingyenesen játszható játékok piacára, hiszen jön az Anno Online! Ez is egy MMOG-szerű, böngészőből futtatható játék lesz.

15:14 - A játék ránézésre nagyon hasonló az eddigi részekhez, viszont komoly hangsúlyt kap a játékosok közti kommunikáció és kereskedelem. A zárt bétára már lehet jelentkezni az annoonline.com oldalon.

15:18 - Most Anne Blondel-Jouin a Nadeótól lép a színpadra, s a Maniaplanet-játékokról fog beszélni. Kezdésnek a Shootmania Stormról esik szó, melynek egy hete tartó bétája során már 20.000 pálya és több mint 15 játékmód készült.

15:22 - A színpadon Joe Miller kommentárja mellett az  Epsilon Esports és a n!faculty mérkőzik meg egymással, ezzel is bizonyítva, hogy a Shootmania Storm bizony az e-sportolóknak is kedvez.

15:23 - Az első kört az n!faculty, vagyis a piros csapat nyerte, a második kört viszont már a kékek.

15:24 - Már 2-1 az állás az Epsilon javára. Mi meg nagyon unatkozunk.

15:25 - 3-1.

[GC 12] Ubisoft sajtókonferencia -- Élő blog!


15:29 - Kiélezett közdelem után a végeredmény 4-3 lett. Győzött az Epsilon Esports!

15:33 - Erwan Le Breton a színpadon, aki a Might and Magic Duel of Champions vezető tervezője. Ez egy online játszható, ingyenes, kártyákra alapuló játék a Ubisoft Quebec műhelyéből.

15:34 - A játék PC-re és iPadre fog megjelenni, de hogy mikor, azt még nem tudni.

15:35 - A Duel of Champions egy kompetitív játék, így tökéletes passzol hozzá az a funkció, hogy a PC-s és a iPados játékosok egymás ellen tudjanak játszani. A zárt bétatesztelésre már lehet jelentkezni az  mm-doc.com oldalon.

15:38 - Folytatva az ingyenesen játszható játékok sorát, bemutatkozik a Ubisoft Chengdu műhelyében készült Might and Magic Raider, melyről csak a későbbiekben tudunk majd meg bővebb információkat.

15:41 - Még több Might and Magic!. Ezúttal a Blue Byte jelentkezik a Might and Magic Heroes Online-nal, ami egy online játszható, böngészőben futó RPG.

15:42 - Jesse Knapp érkezik, s az online lövöldék jövőjéről fog beszélni. A terítéken a Ghost Recon Online. A játék hamarosan támogatni fogja a klánokat, amit egy zárt béta keretében tesztelhetünk is.

15:46 - Ettől a pillanattól játszható a Ghost Recon Online, természetesen ingyenesen. Irány a ghostrecononline.com

15:47 - Nagy játékok nélkül, rengeteg ingyenesen játszható program bejelentésével le is zárult a show. Köszönjük a figyelmet, hamarosan jelentkezünk a videókkal és képekkel.