Már egy jó ideje dolgozik a battle.net frissítésén a Blizzard, és mikor készen lesznek vele, rengeteg új dolog kerül majd a rendszerbe, mint például: barátlisták, avatarok, klántámogatás, kibővített statisztikák, játékon belüli chat, ranglisták, és még rengeteg más is, amiket jelenleg még sűrű homály fed. Az újítások a tervek szerint a Starcraft 2-vel párhuzamosan jelenek meg, és úgy látszik, ha az összes funkciót ki szeretnénk használni, a pénztárcánk után kell majd nyúlni.

A hétvégén véget ért Blizzconon a Diablo 3 rendezője, Jay Wilson elmondta, hogy szeretnének pénz csinálni a battle.net rendszeréből, egyszerűen azért, hogy a továbbiakban is készíteni tudják a jobbnál jobb játékokat.

„Szeretnénk profitálni a battle.net-ből, hogy a későbbiekben is tudjunk játékokat készíteni, és azokat frissíteni. Egyszerűen ezt kell tennünk.”

Mielőtt még nekiállnánk kiegyenesíteni a kaszáinkat, hogy aztán tüntető jelleggel kivonuljuk Jay Wilson házához, nem árt megjegyezni, hogy a Blizzard nem szeretné előfizetésessé tenni a battle.net-et -- főleg nem a Diablo 3-at vagy a Starcraft 2-t --, inkább ezt a „profitálást” úgy kell érteni, hogy a bizonyos funkciók csak pénz ellenében lesznek elérhetők, mint a WoW esetében a név- vagy szerverváltás, de az előfordulhat, hogy változatos reklámokkal kell majd szemeznünk. Bárhogy is lesz, a Blizzardnak, na meg az Activisonnek biztosan megéri majd.