Január 12-én fedezték fel a bizonyos malware jelenlétét az oldal fizetési- és számlázási szekciójában. A Big Fish szerint, akik 2014.december 24. és 2015.január 8. között adtak meg fontos fizetési információkat vásárlásuk alatt, azoknak adatai könnyedén illetéktelenek kezében köthettek ki.

A név, cím, valamint bármely fizetést érintő információ (kártyaszámok, lejárati dátum, biztonsági kód) a hozzáférhető adatok között lehettek. A hivatalos közleményt a hír alján elolvashatjátok, melyet Ian Hurlock-Jones, a Big Fish műszaki igazgatója bocsájtott ki.

Minden érintett felhasználót figyelmeztettek, és egyúttal egy ingyenes, egy éven át tartó tagságot vehetnek igénybe az Experian által üzemeltetett ProtectMyId Alert szolgáltatásához.

Be kell valljam, hogy nagy kedvelője vagyok a hidden object és hasonló jellegű játékoknak (köztük a Big Fish termékeinek is), de nem ezt a hozzáállást várná el az ember egy ilyen múlttal rendelkező cégtől. Január 12? Majdnem egy egész hónap telt el az eset felfedezése és a közlemény nyilvánosságra hozatala között. Ez utóbbi február 12-én történt meg. Nem kizárt, hogy ezek az orvhorgászok kifogtak azóta már néhány igazán „Nagy Halat” is.

A közlemény PDF formátumban

bigfishadatlopas.jpg