Bemutatkozott a Fig, ami egy, a Kickstarterhez vagy az IndieGoGóhoz hasonlóan működő platform, ahol pénzzel támogathatjuk az ígéretes játékötleteket, az újdonság azonban az, hogy a befektetésünk egy részét visszakaphatjuk, ha az adott játék elég sikeres. A Fig célja, hogy a jutalomalapú közösségi finanszírozás (például Kickstarter) és a hagyományos befektetés világát egyesítve egy kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb fejlesztési módszert teremtsen meg.

A Fig ötletével a Double Fine egykori pénzügyi igazgatója, Justin Bailey állt elő, a vezetőséget pedig az ipar pár nagy nevével töltötte fel, sikerült ugyanis megnyerni Aaron Isaksent, Brian Fargót, Feargus Urquhartot és Tim Schafert. 

fig.jpg

A Fig a hivatalos engedélyek hiányában egyelőre csak az akkreditált befektető számára működik, de már van egy projekt, amibe be lehet szállni. Ez az Outer Wilds, amit a fejlesztő, a Mobius Digital, a Majora's Mask és az Apollo 13 keverékeként írt le. Ebben egy halálra ítélt naprendszer felfedezése a feladatunk, de erre csak 20 percünk van, a helyi csillag ugyanis az idő lejártakor szupernóvává változik, egy időanomáliát létrehozva pedig visszatekeri az időt, hogy aztán egy másik bolygólyát fedezzük fel. A játék része továbbá az űrutazás is, aminek során manővereket és javításokat is végeznünk kell.

Az Outer Wilds érdekessége, hogy a csapat tagja a tévésztár, Masi Oka (Heroes), aki annak idején az Industrial Light and Magicnél dolgozott, a játék ötletével azonban nem ő, hanem Alex Beachum állt elő. A PC-re készülő játékhoz 125 ezer dollárt kérnek, amiből eddig 60 ezret sikerült összeszedni.