Félmilliárd iOS-es termék van odakint
Steve Jobs büszke lenne

Az Apple nyilvánosságra hozta a tavalyi év utolsó negyedévének hivatalos üzleti adatait, és a számok alapján a kaliforniai cég székházában minden bizonnyal nagy az öröm, hisz az 54,5 milliárd dolláros háromhavi bevétel 13,1 milliárd dollár tiszta profitot termelt a gyártónak. Az USA-n kívüli bevételek a forgalom kétharmadát jelentik -- ez egyébként 4,2 milliárd dolláros heti bevételt jelent.

Az év utolsó hónapjaiban 47,8 millió iPhone-t, 22,9 millió iPadet, 17,2 millió iPodot és mindössze 4,1 millió Macet szállított ki az Apple -- ezekből a számokból egyedül a Mac mutat látványos visszaesést, a jelentés azonban erre nem ad részletekbe menő magyarázatot (valószínű egyébként, hogy az IT-trendek alakulása miatt van ez így). Az összesített adatok egyébként alulmúlták az Apple elvárásait, igaz, csak hajszálnyival, úgyhogy a cég meg lehet elégedve, főleg, hogy 2012-ben Kínában kétszeresére nőtt az iOS-felhasználók száma.

Érdekesség továbbá, hogy az i-brand bevezetése óta összesen félmilliárd iOS-t futtató terméket adtak el, és hogy ebben az összegzett számadatban 100 millió tavaly június óta talált gazdára.