Az Apple végre kiadta az eddig csak meglehetősen nehezen megfogalmazható követelményrendszert, mely alapján a cég eldönti, hogy az adott fejlesztésű applikáció megjelenhet-e az AppStore-ban vagy sem. A viszonylag egyértelmű írás pár meglehetősen érdekes részt is kiemel.

"Amennyiben az Ön fejlesztése alig pár nap alatt lett kész, vagy csak azt szeretné, hogy az első próbálkozása máris az AppStore-ban kössön ki, kérjük, gondolja meg a dolgot. Nagyon sok komoly fejlesztőnk van, akik nem örülnek neki, ha munkáikat amatőr programok veszik körül."

Bár a cég filozófiája nem kedvez az újonc fejlesztőcsapatoknak, meg kell hagyni, hogy erkölcsösnek erkölcsös. A cég ugyanis mindenféle erotikus tartalmat töröl, az indok pedig a következő:

"A szexualitást bármilyen módon ábrázoló vagy a nemi szerveket nyíltan leíró program csak erotikus hatással bír, de semmilyen módon nem esztétikus, és az érzelmi faktor is teljesen hiányzik belőle."

Aki tehát az utóbbi hónapokat egy ilyen játék fejlesztésével töltötte, jobban teszti, ha a PSP-t célozza be, arra ugyanis több ilyen tartalom is elérhető már.