Az Apple napokkal ezelőtt bemutatta a lekicsinyített iPadot, és a negyedik generációs, valamivel gyorsabb processzorral és kicsivel jobb kamerával felszerelt nagy iPadot. A fanatikusokon kívül igazából egyik termék sem hozta nagyon lázba az embereket, főleg azért, mert még egy év sem telt el a legutóbbi újdonság bemutatása óta. A céget azonban jól láthatóan a fanatikusok tartják magasban, hiszen a két gép még csak három napja kapható, ám együttesen már hárommillió példányt értékesítettek belőlük.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook a nagy hírrel kapcsolatban ezt nyilatkozta: „A vásárolóink világszerte imádják az új iPad minit és a negyedik generációs iPadot. Új rekordot állítottunk fel a nyitó hétvégén, az iPad mini készleteink pedig gyakorlatilag kifogytak. Azon vagyunk, hogy minél gyorsabban gyártsuk ezeket, hogy eleget tudjunk tenni a lenyűgöző keresletnek.”

Idén márciusban a kizárólag wi-fi adaptert tartalmazó harmadik generációs iPad egy hét alatt 1,5 millió példányban talált gazdára.

Apple: hárommillió eladott iPad három nap alatt