Az Apple végre lerántotta a leplet az új MacBook Pro családról, mely minden eddiginél csodálatosabb képpel fogadja az érdeklődőket, hála a Retina Display-jel készült kijelzőjének. A csúcsmodellben egy Ivy Bridge-re épült Intel Core i7 dorombol 2,3 GHz-en, GeForce GT 650M-mel, 256 GB SSD-vel és 8 GB RAM-mal megtámogatva -- de ez persze csak a legdurvább verzió, kompromisszumokkal valamennyire szelídülhet a 2199 dolláros ár (nálunk hivatalosan 729.990 forintba kerül majd a gép).



Az igazi ütőkártya azonban nem a teljesítmény, hanem a parasztvakításra született, lenyűgöző dizájn: az új MacBook Prót egy 2880x1800-as felbontású, 15,4 hüvelykes képernyőpanel varázsolja azzá, ami. Az Apple szerint ez a valaha készült legnagyobb felbontású laptop -- a képminőség pedig olyan tökéletes, hogy arra szavak sincsenek, elég csak vetni pár pillantást az új iPadre. A gép dimenzióit tekintve is impozáns: mindössze 1,8 mm vastag, ami pontosan 0,1 mm-rel több az Airnél.

Az új gépgenerációhoz új operációs rendszer jár: az OS X Mountain Lion kétszáz friss funkcióval igyekszik meghódítani a szíveket, köztük megjelenik az iCloud nevű felhőrendszer, a Game Center, és az alvó állapotban is alkalmazásokat frissítő Power Nap.

A konferencia legjobban várt újdonsága azonban kétségtelenül az iOS 6 volt, amit végre hivatalosan is leleplezett az almás gyártó. Az új verzióban okosodik a Siri (persze főleg az USA-ban), megtanulja a mozik nyelvét és több nagy autógyár kihangosító-rendszerével is képes lesz együttműködni (BMW, Mercedes, Land Rover, Audi). Magyarul persze nem tanul meg.



Már egy ideje pletykálták, hogy lesz Facebook-integráció. Nos, lett, mi több, az egész iOS6-ot átszeli a közösség portál, annyira, hogy a bővített Notification Centerben külön gomb szolgál a tweetek és a facebook-üzenetek azonnali megosztására. Továbbá a naptárral és az AppStore-ral is együttműködik majd a profilunk, nehogy jusson öt percünk a digitális magányra.

Végre integrálták az ezer éve követelt "Ne zavarj!" módot is: a segítségével beállíthatjuk az iPhone-on, hogy csak bizonyos személyek hívását jelezze, vagy épp senkiét se, mi több, kérhetünk visszahívás-emlékeztetőt és üzenettel is válaszolhatunk a hívásokra. Jó hír, hogy a Facetime mobilnettel is üzemelni fog.

Az iOS 6 száműzi a Google Mapset és saját 3D-s megoldást villant. Megjelenésére ősszel lehet számítani, minden bizonnyal a még be nem jelentett, de régóta pletykált új iPhone-nal egyetemben.