Konzol

A Konami a napokban több mindent is bejelentett a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes játékkal kapcsolatban. Megtudtuk, hogy limitált ideig mind a lemezes, mind pedig a digitális változat vásárlói egy exkluzív letölthető tartalmat kapnak, amit majd a The Phantom Pain eseményei során használhatnak ki. Ez nem más, mint felhasználható nyersanyagok az alapbázison, ami a Ground Zeroes során mutatkozik be, s a nagytestvérben teljesedik ki. Ehhez kapcsolódóan minden hadifogoly vagy VIP, akit meg tudunk menteni, feltűnik a The Phantom Pain során, mint az alapbázis személyzetének egyik tagja.

A Konami ezen kívül csökkentette a Ground Zeroes árát Xbox One és PS4 konzolon: a játék immáron 30 dollárba kerül lemezes és digitális formában, vagyis pont annyiba, mint amennyit az Xbox 360-as és PS3-as játékosoknak kell a boltokban hagyniuk.

metal-gear-solid-5-ground-zeroes-logo.jpg

A marketinggel foglalkozó Swrve több tízmillió játékost bevonó kutatása szerint a mobiljátékosok mintegy 0,15 százaléka felelős a free-to-play piac bevételének 50 százalékáért. Továbbá megállapították azt is, hogy amint valaki megteszi az első vásárlást, a következő vétel átlagosan 1 óra és 40 perc múlva jön, tehát rá lehet kattanni a dologra. Az elköltött pénz egyébként átlagban 5,94 dollárra tehető fejenként.

Azok a játékosok, akik Xbox One platformra február 14-e előtt megvásárolták a Halo: Spartan Assaultot, azok most ingyenesen tölthetnek le egy exkluzív festéscsomagot a Forza Motorsport 5-höz -- már persze, ha megvan nekik a versenyjáték. A DLC-ben egyetlen autó, az 1969-es Ford Mustang Boss 302 szerepel, s ez úgy kapcsolódik a lövöldéhez, hogy egy Halo: Spartan Assault festést kapott.

A Microsoft Game Studios alelnöke, Phil Spencer ridegen bejelentette: a cég jelenleg nem készít egy új Project Gotham Racing játékot, bár hozzátette, hogy nagyon szereti a sorozatot, csak éppen nincs neki hely. A Xbox platform rezidens versenyjáték-sorozata jelenleg a Forza Motorsport, melynek legújabb része együtt jelent meg az Xbox One konzollal.

Azt már tudjuk, hogy a Titanfall PC-s változata 48 GB szabad helyet követel meg, s most már azt is tudjuk, hogy az Xbox One-ra írt kiadás megelégszik 20 GB-tal is, bár ebben nincsenek benne a mentések és az elmaradhatatlan DLC-k sem.

Április 30-án minden Gran Turismo 5 DLC el fog tűnni a PSN kínálatából, a játék online funkciói pedig májusban állnak le. A Sony jelezte, hogy bizonyos megvásárolt tartalmakat április 30 után újra letölthetünk majd, de nem az összest. Továbbá március 14-én befejezi a pályafutását a Gran Turismo TV is.

Nem olyan régen maga a Dungeon Keeper atyja fejezte ki nemtetszését az általa kitalált játék okostelefonokra írt verziójával kapcsolatban, azelőtt pedig az angol fogyasztóvédelmi hatóság fogalmazott meg ajánlásokat a játékokon belüli vásárlásokkal kapcsolatban. A fejlesztők azonban úgy látszik, nem hallgattak a szép szóra, mert most már az Európai Bizottság akar beavatkozni a dolgokba. Céljuk egy olyan jogi szabályozás kidolgozása, hogy csak azok az alkalmazások/játékok kaphassák meg a Free 2 Play jelzőt, amelyek valóban, száz százalékosan ingyenesek, mindenféle fizetésre felszólító opció nélkül. Viviane Reding igazságügyi biztos azt mondta, hogy a fejlesztőknek konkrét kérdésekre nagyon konkrét válaszokat kell adniuk, mert az Európai Bizottságot rengeteg fogyasztóvédelmi szervezet és magánszemély is megkereste, aggodalmukat kifejezve. Számítások szerint az okostelefonokra írt alkalmazásokból a fejlesztők évente 83 milliárd dollárt keresnek, mely összegnek nagy része a mikrotranzakciós vásárlásokból származik. A leginkább veszélyeztetett csoport a gyerekeké, akik nem képesek védekezni az ingyenesnek hirdetett játékok ellen.

Ajano Tomoaki, az Ultra Street Fighter 4 producere bemutatta a játék következő új karakterét, a capoeira harcos Elenát.

A brit Nemzetbiztonsági Hivatal egyik szakága, mely a megfigyelésekkel foglalkozik, több mint egymillió Yahoo felhasználó magánszféráját sértette meg azzal, hogy webkamerájukon keresztül készített képeket az emberekről -- írta az egyik legnagyobb brit napilap, a The Guardian. A GCHQ azt is vizsgálta, hogy hogyan lehet az Xbox 360 Kinect kameráját felhasználni hasonló célokra, de az nem derült ki a lap birtokába került iratokból, hogy erre valóban sor került-e. Az amerikai NSA próbálkozott korábban hasonlóval.

A Naughty Dog bejelentette, hogy a The Last of Us utolsó DLC-je a multiplayer bővítésén túl tartalmazni fog egy lehetőséget, mellyel az egyszemélyes kampány nehézségét lehet majd változtatni.

A Darksiders 2 majdnem egy év kihagyás után visszakerült a Nintendo EU eShopjába.

A Microsoft már 65 független fejlesztőt vett fel az ID@Xbox programba. 

A Knapkok Games és Nicklas „Nifflas” Nygren együtt készít Nintendo Wii U-ra egy indie játékot, mely az ígéretek szerint száz százalékosan kihasználja a Wii U hardverét, és a tabletben rejlő képességeket. A címe Affordable Space Adventures lesz. Egy űrhajóval kell végigmenni rengeteg pályán, rejtőzködve, anélkül hogy az ellenfelek felfedeznének. A játék kiadását támogatja a Dán Filmintézet is.

A hét kérdése: milyen videojátékos képességet használnál a való életben, és melyik játékból van ez?

1 2