A Microsoft Devices and Studios divíziója mozgalmas pár hónapot tudhat maga mögött, hiszen tavaly Don Mattrick távozása után Julie Larson-Green vette át az irányítást, most pedig ő is távozik, hogy a helyére a Nokia egykori vezérigazgatója, Stephen Elop kerüljön, aki eddig alatta dolgozott. Larson-Green persze nem lép ki a cégtől: az Applications and Services csoport "My Life & Work" csapatában fog vezető pozíciót betölteni.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy az elmúlt hét hónapban elfogadtatok és támogattatok a Devices and Studios divízió vezetőjeként. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mit értünk el ilyen rövid idő alatt: kiadtuk az Xbox One-t, a Surface 2-t és a Surface Pro 2-t, népszerű játékokat jelentettünk meg, mint a Forza és a Ryse, elindítottuk az új Xbox Music és Video szolgáltatást, és pár nagyszerű bejelentést tettünk.” -- írta Larson-Green egy belsős levélben volt kollégáinak.

Elop a Nokiában töltött ideje előtt a Microsoft üzleti divíziójának elnöke volt, sőt ő volt az egyik kiszemelt arra, hogy a cég új vezérigazgatója legyen Steve Ballmer távozása után -- ezt végül Satya Nadella kapta meg.

stephen-elop-alt.jpg