Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Brian Fargo  a kickstarteres blogon jelentette be: a Wasteland 2 már a finisben van, de egyelőre a megjelenési dátumot még nem árulják el. A magyarázat erre az, hogy még mindig van munka a játékkal, s csak most tervezik beépíteni azokat az elemeket, amiket a rajongók javasoltak, így félő, hogy ha bejelentenek egy dátumot, az így vagy úgy, de csúszni fog.

A csapat jelenleg egy három hónapos tervet követ, melynek minden hetében egy kicsit közelebb kerülnek a kész változathoz -- Fargo azonban megjegyezte, hogy a három hónap végén még nem a célszalagot fogják átszakítani, ugyanis további munkára lesz szükségük. A Wasteland 2 tehát még több mint egy negyedévre van a megjelenéstől, de amikor eljön a várvavárt pillanat, biztosak lehetünk abban, hogy a PC-re és Macintoshra írt változat azonnal és egyszerre lesz elérhető, míg a Linux átirat egy kicsit késni fog.

Múlt héten Poisont mutattuk be az „Ez történt”-ben, mint az Ultra Street Fighter 4 című játék egyik új karakterét. Ajano Tomoaki, a játék producere most egy újabb videót tett közzé, melyben Hugo képességeit és mozdulatait mutatja be.

Cliff Bleszinski a Gamasutra stábjának elmondta, milyen tervei vannak a játékipar vérkeringésébe való újra becsatlakozást illetően. Azt ugyan már tudjuk, hogy egy aréna-FPS-t akar készíteni, de most már azt is, hogy a PC-s keménymagot célozza, s közeli kapcsolatban szeretne lenni a játékosokkal, mégpedig videók, podcastok, valamint a Reddit segítségével. Továbbá kiderült az is, hogy bármi is legyen a következő játék, az kizárólag digitális terjesztésben fog megjelenni.

A Square Enix bejelentette, hogy az ingyenes Nosgoth című játékban nem kell pénzt költeni azért, hogy valaki nyerjen. A programot fejlesztők állítása szerint legfontosabb céljuk egy olyan tiszta játékélmény biztosítása, amely nem bünteti azokat, akik nem akarnak súlyos pénzeket elkölteni játékbeli tárgyakra. 

A héten bemutatkozott a Total War: Rome 2 Beasts of War DLC, amiben többek között páncélozott elefántok, illetve skorpió- és méhkasbombák szerepelnek. A közönség azonban nem ölelte keblére a csomagot, s azzal vádolták meg a Creative Assembly csapatát, hogy szánt szándékkal tartanak vissza tartalmakat az alapjátékból, hogy DLC-ként adhassák el ezeket, mindezt arra hivatkozva, hogy a csomagban feltűnő harci tevék egy, a megjelenés előtti videóban már láthatóak voltak.

A kínos helyzetre a csapattól Rob Bartholomew válaszolt, aki beismerte, hogy a helyzet nem túl fényes, de nem az volt a céljuk, hogy félrevezessenek bárkit is, és semmiképpen sem ugyanazt az egységet akarják újra eladni. Amit korábban mutattak az egy félkész játék volt, s mint ilyen, az elemek sok változáson esnek át, vagy egyenesen el is tűnnek -- ez történt most is, de amit eladnak, az egy javított, az alapjáték minőségének megfelelően átalakított és kicsinosított csomag.

Bartholomew hozzátette, hogy a csapat a DLC-k készítése során néha korábban kukázott ötleteket vesz elő, s azon dolgoznak tovább, valójában pedig a marketingcsapat hibázott, mikor félig kész egységeket mutattak. A továbbiakban ilyen nem fog előfordulni, s így félreértés sem lesz.

A Battlefield 4 Player Appreciation Month keretében február 18-24. között a mezei játékosok soron kívül, szintlépést megkerülve oldhatják fel a kézifegyvereket a Shortcut Kit: Hand Guns csomaggal, míg a Premium előfizetők az összes DMR-re tehetik rá a kezüket ugyanígy. Továbbá február 25. és március 4. között a gránáttípusokat oldhatják fel az egyszeri játékosok, az előfizetők pedig a sörétes puskákat.

Az aktuális South by Southwest (SXSW) rendezvényen hallhatjuk majd az első részleteket a Tales from the Borderlands projektről. A fórumon a Gearboxtól Randy Pitchford és Matthew Armstrong, a Hey Ash, Whatcha Playin'? egyik kitalálója,  Anthony Burch, valamint a Telltale két oszlopos tagja, Kevin Bruner és Harrison Pink lesz ott. 

Megjelenési híreink: A Descent után a Descent 2 is kapható a Steam kínálatában, mégpedig 9 euróért, aztán a Steam korai hozzáférés programjában már letölthető a Plague Inc.: Evolved, illetve szintén a Valve rendszerére megérkezett a legendás Ikaruga, végezetül pedig a TowerFall Ascension PS4-re március 11-én fog megjelenni -- legalábbis Észak-Amerikában, hozzánk, Európába kicsit később fog eljutni.

A Pocketwatch Games büszkén jelentette, hogy a tavaly megjelent indie-játékuk, a Monaco: What’s Yours is Mine című felülnézetes alkotás meghaladta az 500 ezres eladást.

A Kingdom Come: Deliverance című játék sikeresen teljesítette a Kickstarter gyűjtését, és egy hónap alatt 1.106.371 fontot szedtek össze a fejlesztők az ork- és mágiamentes középkori RPG-re. Az eredeti cél 300.000 font volt, így a kívánt összeg 326 százaléka jött össze.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2