Konzol

A héten hivatalosan is nevet váltott a Microsoft eddig SkyDrive néven ismert tárhelyszolgáltatása. A programot ezentúl OneDrive néven kell keresni, sőt Xbox One konzolon még achievementeket is szerezhetünk a használatával. Ha még ezen a héten bejelentkezel, a tiéd a Week one winner kitüntetés, 100 ezer fotó megtekintéséért a Long exposure jár, 10 órányi böngészés pedig az On a roll öcsit eredményezi. 

A OneDrive természetesen nem csak az Xbox One konzolon érhető el, hanem a Windows Phone, az Android és az iOS platformon is. Minden felhasználó 7 GB tárhelyet kap, ami további felhasználók meghívásával és a camera roll backup opció bekapcsolásával egészen 15 GB-ig bővíthető.

A Square Enix videóban szedte össze, hogy mi minden változott a Final Fantasy X/X-2HD-ben az eredeti játékokhoz képest.

Március 18-án zárul Luigi éve, aminek a Luigi's Mansion, a New Super Luigi U, és a Dr. Luigi játékokat köszönhetjük, illetve a Nintendo eddigi legrosszabb gazdasági évét.

Már többször írtunk az Xbox One két részletben érkező nagy frissítéséről. A márciusi frissítés már a kapun dörömböl, de a megjelenés előtt néhány kiválasztott Xbox tulajdonos lehetőséget kapott arra, hogy bétatesztelje a frissítést, és elmondja a véleményét a változtatásokról.

Az Octodad: Dadliest Catch című játék PS4-es megjelenése késik, közölte a Young Horse Studio. A polipapuka kalandjait feldolgozó játék áprilisban érkezik, sőt, azt is elhintették, hogy gondolkodnak egy Xbox One verzión is.

A Microsoft nagyon nyomja a Titanfallt, és talán ezzel magyarázható, hogy az Egyesült Államokban 40 dollárért lehet most egy évre előfizetni az Xbox Live Goldra. Az akciót azok is kihasználhatják, akiknek jelenleg is élő előfizetésük van, így annak lejárta után az automatikusan meghosszabbodik.

Szeretnék egy olyan egyetemen tanulni, mint amilyen a most következő rövid hírben szerepel. A Skóciában található Abertay University ugyan fiatal intézmény még (húsz éves), mégis az egyik leghíresebb műszaki karral rendelkezik az Egyesült Királyságon belül. Természetesen a karon belül foglalkoznak számítógépes játékok programozásának oktatásával is, így néhány kiválasztott diák PS Vita és PS4 fejlesztői készleteket kapott a Sonytól, hogy megismerjék a platform működését, a harmadév elvégzése után pedig részt vehetnek egy igazi, nagy projekt elkészítésében. „A PlayStation-fejlesztők következő generációját már képzik, és az Abertay University ennek a frontvonalában van. Nagyon örülünk, hiszen elkötelezett, nagy tudással rendelkező fejlesztők fognak az egyetemről kikerülni, akik majd a platformra alkotnak.” -- mondta Maria Stukoff, aki a PlayStation üzletág oktatásért felelős igazgatója.

Kiefer Sutherland nemcsak a kőkemény ügynök, Jack Bauer szerepében tér vissza idén májusban, de a hamarosan megjelenő Metal Gear Solid mellett részt vesz az új Mortal Kombat játék munkálataiban is, mondta az IGN-nek. „A Mortal Kombat egy hatalmas játék, de egyáltalán nem hasonlít a Metal Gear Solidra.” Azt, hogy melyik karaktert fogja alakítani, még nem derült ki, de a következő hetekben erre biztosan sor kerül.

Rengeteg kép jelent meg a Yakuza: Ishin című PS4 játékhoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Activision meglépte azt, amit eddig is sejtettünk: a Skylanders éves sorozat lesz, az ehhez kapcsolódó játékfigurák pedig hullámokban, az adott játék élettartama során kisebb csomagokban fognak megjelenni. A terv az, hogy minden alkalomra (ünnep, szülinap) kaphatók legyenek Skylanders-figurák -- a legutóbbi játékhoz, a Skylanders SWAP Force-hoz tavasszal további bábuk fognak jönni, mivel a teljes felhozatal 20 százalékát még nem dobták piacra.

A cég 2014-re sok figurával készül, az átlagosnál ugyanis idén többet tettek el, miután most már hivatalosan is éves rendszerességgel jelentkező sorozatot faragtak az eddig is nagyon népszerű Skylandersből. Jelenleg egyébként összesen 272 figura kapható.

Az Irrational Games gyakorlatilag bezárt, Ken Levine pedig egy kisebb csapattal egy új stúdiót nyit. A legtöbb embert foglalkoztató kérdés ezek után az, hogy ki fogja átvenni a BioShock-sorozat kezelését, de sokakat az is érdekel, hogy mi lesz a PS Vita konzolra írt játékkal, ami már akkor is kérdéses volt, mikor Levine és a stúdiója egyben volt. Nos, a 2K nem adott megnyugtató választ a hordozható BioShock kérdésében, ugyanis csupán annyit mondtak: nincs friss bejelentésük. Sokan ezt annak jeléül veszik, hogy a projektet szépen csendben hagyják meghalni, s talán nem is alaptalan ez az elképzelés.

A Távol-keleten (és talán nyugaton is) egy különleges PS4 csomag fog megjelenni, mégpedig a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes tiszteletére. A pakkban a játék lemezes kópiája és egy DualShock 4 mellett magát a konzolt találjuk, aminek különlegessége, hogy egy FOX embléma díszeleg az oldalán. Kell?

metal-gear-solid-5-ground-zeroes-ps4-fox-edition.jpg

A Respawn Entertainment a Titanfall héten lezárult bétatesztelése után helyzetjelentést adott a játék Xbox 360-as változatáról, amit ugyebár nem ők, hanem a Bluepoint Games gárdája készít. A a stúdió szószólójának elmondása szerint a játék nagyon szépen halad, vagyis várhatóan nem lesz további késés, s március 25-én a boltokba kerülhet.

A hét kérdése: milyen játékot készítenél a legszívesebben?

1 2