Konzol

A 343 Industriestől Bonnie Ross azt mondta, hogy a Halo 5: Guardians bétatesztelése nemcsak egy demó lesz, hanem fontos részét képezi a fejlesztési folyamatnak, így komolyan rajta tartják majd a szemüket, hogy a játékosok mit és hogyan csinálnak, folyamatosan adatokat gyűjtve. A tesztelés december 5-től január 15-ig fog tartani, a három hét alatt pedig egy korai betekintést kaphatunk abba, milyen az új generációs Halo jó egy évvel a végleges játék megjelenése előtt.

Az E3 során a LittleBigPlanet 3 PS4-exkluzív játékként mutatkozott be -- legalábbis ezt gondolta mindenki, miután a régebbi gépet senki sem említette, ám ez így nem igaz, a folytatás ugyanis PS3-ra is meg fog jelenni. Ezt a LittleBigPlanet közösségi koordinátora, Steven Isbell mondta el Twitteren, de ennél többet sajnos nem tudtunk meg az átiratról.

A múlt héten feltűnt Final Fantasy Explorers bejegyzésre került Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is. A Nintendo 3DS-re készülő RPG a japán Jump című magazinban került leleplezésre, és a lényege, hogy maximum négy játékos közösen fedezheti fel a Final Fantasy világát, miközben persze különböző szörnyeket gyilkol. A szokásos karakterosztályok közül lehet választani, eddig a Black Mage, a White Mage, a Knight, és a Monk lett megerősítve. A játékot a Square Enixen belül fejlesztik.

A Mario Kart 8 idén nyáron egy ingyenes DLC-t fog kapni, méghozzá egy GLA-osztályú kartot, amely a valóságban ugyan nem kartautó, de a játékban egy módosított változata fog futni. A DLC azért lesz ingyenes, mert a Mercedes Japánban most népszerűsíti egy kampányban a Mercedes GLA-osztályt.

A Lionhead egy nyolcfős csapata egy IP-n dolgozik, mely nem kapcsolódik a Fable-univerzumhoz. John Needham stúdióvezető közölte, hogy „a team elsődleges célja, hogy létrehozza az új IP-t, melyről reményeink szerint következő évben már beszélhetünk.” 

A szabadalmakkal nem lehet viccelni, most éppen a Philips Electronics nyert pert a Nintendóval szemben, méghozzá az eredeti Nintendo Wii mozgásérzékelő rendszerével kapcsolatban. A Philips képviselője elmondta, hogy a Nintendóval 2011 óta próbáltak megállapodni egy licencdíjban, de mivel ez nem vezetett eredményre, az utóbbi években több pert is indítottak, legutóbb pár hónappal ezelőtt az Egyesült Államokban. A cég azt kérte a bíróságtól, hogy tiltsa el a Nintendót minden olyan termék forgalmazásától, mely olyan szabadalmak felhasználásával készült el, amelyet a Philips Electronics birtokol.

Japánban az Xbox One csak szeptemberben jelenik meg. Reméljük sikeresebb lesz, mint az Xbox 360, melyből teljes életciklusa alatt a felkelő nap országában 2014 februárjának végéig 1,6 millió egységet adtak el. Az Xbox One-t a Microsoft ígérete szerint egyedi tartalmakkal látja el, mely megfelel a japánok ízlésének. Emellett a vállalat közölte, hogy a japán startkor az Xbox One-hoz 29 játékot adnak ki, melyek között megtalálható lesz többek között a Halo: Spartan Assault, a Tomb Raider, a Titanfall, a Forza Motorsport 5, a Need for Speed Rivals, és a FIFA 14 is. A Kinect szenzorral érkező csomag 50.000 jenbe (~110 ezer Ft), míg a szenzor nélküli csomag 40.000 jenbe (~88 ezer Ft) fog kerülni.

A FTL: Faster Than Light nem jelenik meg PS Vitára, közölte Subset Games. A játék 2012-ben debütált PC-n és Macen. A Vita kijelzője azonban egyszerűen túl kicsi ahhoz, hogy megfelelően lehessen vele játszani a kézi konzolon, mondta el egy rajongó kérdésére Twitteren Justin Ma.

A DrinkBox Studios bejelentette, hogy a Guacamelee: Super Turbo Championship Edition július 2-án jelenik meg Európában 14 eurós áron PS4, Xbox One, Xbox 360 és Wii U platformra.

A Madden NFL 15 borítójára a Seattle Seahawks védőjátékosa, a Super Bowl-győztes Richard Sherman került. A játék augusztus 15-én jelenik meg PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, és Xbox One-ra.

madden-15-cover.jpg

A Forza Motorsport 5-ben még volt, a Forza Horizon 2-ben viszont már nem lesz mikrotranzakciós rendszer. Ennek keretében valódi pénzért vehettünk virtuális járgányokat, de a Playground Games úgy vélte, hogy sokkal helyesebb, ha az ügyességünk függvényében kapjuk mag a kocsikat, mintsem azért, mennyi költőpénzünk van.

Josinori Ono lemondott a Capcom Vancouverben betöltött pozíciójától, de magát a céget nem hagyta el, s most is azon gondolkozik, hogy mi legyen a következő játéka, bár ezt alaposan megfontolja, s előtte még pihenőt tart, így ne mostanában várjuk a következő nagy dobást tőle.

Annak ellenére, hogy az E3-on bejelentett Crackdown a sorban a harmadik, ne hívjuk Crackdown 3-nak, ugyanis nem illik rá ez a jelző. „A jövőben játszódik, teljesen más helyen, és sok idő telt el az eredeti Crackdown óta. Akkor ez a második rész? Teljesen más univerzum, mint a 2? Igen, mondhatni egy folytatás. Ez a Crackdown.” -- magyarázta Ken Lobb, a Microsoft Studios kreatív igazgatója, aki egyébként nagyon örül annak, hogy jön a játék, az első rész ugyanis a kedvence, és szeret együtt dolgozni Dave Jonesszal.

Május 20-a után minden, PS4-re a PS Store-on keresztül előrendelt játékot elő tudjuk majd tölteni, hogy a premier napján a lehető leghamarabb kezdhessünk neki a mókának. Az első játékok, amik ezt támogatják a Battlefield Hardline, a Call of Duty: Advanced Warfare, a Destiny, a Far Cry 4 és a Uncharted 4. A teljes lista a PlayStation blogon.

A hét kérdése: melyik játék keltette fel a legjobban az érdeklődésed az E3-on?

1 2