PC

Óriási robotokból valahogy sosem elég, így a frissen bejelentett Heavy Gear Assaultnak is elég jó esélye van arra, hogy meglássa a napvilágot. A multiplayer játékmódra kihegyezett akcióprogramot a Stompy Bot Productions jelentette be, amely a MekTek Studios embereit bízza meg a játék elkészítésével -- már, ha összegyűlik a kívánt összeg. Igen, a Heavy Gear Assault is egy olyan projekt, ami a játékosok érdeklődésén múlik, s eléggé sok embernek kell összefognia, hogy megvalósulhasson, hiszen 900 ezer dollárt szeretnének.

A pénzünket a hivatalos oldal megfelelő menüpontjában utalhatjuk át, s mivel nem egy Kickstareres vagy ahhoz hasonló kezdeményezésről van szó, nincs határidő, ameddig meg kell lennie a pénznek. A csapat mellesleg felkészült az esetleges nagy érdeklődésre is, hiszen távlati célokat is kitűztek, melyek csúcsa 10 millió dollárnál található.

Már több mint egymillió dollárt gyűlt össze a Dreamfall Chapters: The Longest Journeyre, ami azt jelenti, hogy a tervezettnél több helyszínt és küldetést tudnak elkészíteni a fejlesztők. A nagy mérföldkő átlépésének örömre a srácok kiadtak egy újabb játékmenet-videót, melyben Europolist láthatjuk mozgás közben.

Tölthető a régóta készülő StarCraft MMOG. A projekt kuriózumnak számít, ugyanis nem egy hivatalos játékról van szó, hanem egy rajongói modról, s csak nagy nehézségek árán juthatott el idáig, ám miután tisztázódott a helyzet (a World of StarCraft nevet meg kellett változtatni) révbe ért a játék. A Blizzard áldását adta a programra, s minden bizonnyal egy jól kereső állás lesz a készítők jutalma (a Blizzardnál vagy máshol), amint végeznek. A modot a Battle.net-en keresztül tölthetjük le, ám előtte érdemes elolvasni a hivatalos oldalon a tudnivalókat.

Nemrégiben a Ziff Davis Media kezébe került az IGN és számos azzal rokon portál, melyek egy részét most bezárta a cég. A hivatalos indoklás az, hogy a vezetőség egy karcsúsított, pénzügyileg megtérülő üzletet szeretne vezetni, így inkább a pénzüket a legjobb lovakra, nevesen az IGN-re és az AskMenre teszik, a többieknek pedig menniük kell. Az érintett oldalak között a közel 15 éve üzemelő, első sorban PC-s játékokkal, illetve azok szervereinek üzemeltetésével foglalkozó GameSpy, a remek podcastjairól híres 1UP, és az UGO fog bezárni, illetve az IGN-től is elküldtek néhány embert, ám a megüresedett pozíciók egy részét az említett oldalak volt íróival töltik fel.

A Siliconera információi szerint a Ubisoft nagyon hamarosan (várhatóan csak a Tyranny of King Washington DLC-k után, márciusban) a boltokba fogja küldeni az Assassin’s Creed III Washington Editiont, ami gyakorlatilag nem más, mint az „Év játéka” kiadás, benne minden korábban megjelent kiegészítővel. Ezen felül a portál felfedezte a Ghost Recon Anthologyt is, ami három HD minőségűvé varázsolt Ghost Recon játékot tartalmaz. Ez tavasszal esedékes, s minden bizonnyal a két Advanced Warfightert és a frissnek mondható Future Soldiert foglalja majd magába.

A 2K egy BioShock: Infinite előrendelői akciót indított a Steamen, melynek három lépcsője van attól függően, hogy hány ember foglalja le a játékot még a megjelenés előtt. Az első, már elért szinten mindenki megkapja az eredeti BioShockot, a második szinten egy egész sor, a játékkal kapcsolatos Team Fortress 2 kalap a jutalom, míg a harmadik szinten az X-COM: Enemy Unknownt vehetjük át. Ezen felül mindenki megkapja az Industrial Revolution Packot, amiben 500 dollár, három fegyver, 5 zártörő, illetve az Industrial Revolution minijáték szerepel. A második szintből eddig 17 százalékot sikerült teljesíteni.

Crysis 3 -- Launch Trailer

A GameFront összeállított egy remek listát arról, hogy milyen konzolparancsokkal finomhangolhatjuk a Crysis 3 beállításait PC-n.

A Bohemia úgy döntött, hogy az ArmA III kizárólag a Steamen keresztül fog megjelenni, vagyis nem lesz dobozos verzió. A csapat azért teszi ezt, mert csak így tudják garantálni a játék 2013-as megjelenését, illetve a Steam a különböző lehetőségeivel növeli a felhasználói élményt, arról nem is beszélve, hogy a Bohemia vásárlóinak nagy többsége most is a Steamet használja. A cég még nem hozta nyilvánosságra, hogy a Steam pontosan mely funkciót fogják használni, de valószínűleg a védelemtől kezdve a mod-támogatáson át a felhőbe történő mentésig mindent alkalmazni fognak.

A DayZ (az eredeti mod már fent van Steamen) új fejlesztői videójában a kulisszák mögé betekintve láthatjuk, hogyan történik a zombik mozgásának bedigitalizálása.

Az Nvidia honlapjáról már tölthető a Resident Evil 6 közel 1 GB-os teljesítménymérője, amivel kiderül, milyen jól tud megbirkózni a gépünk a zombik újabb rohamával. A játék hagyományos demót nem fog kapni.

A SimCity friss videójában Maxis gyártásvezetője, Ocean Quigley a legendás Will Wrighttal ült le, hogy beszélgessenek egy cseppet az új játékról, ami nagyon tetszett a sorozat kitalálójának.

Az a pletyka kelt szárnyra, hogy a Dead Space 3 első letölthető tartalma, az Awakened március 3-án fog megjelenni. Az EA a válaszában ezt nem erősítette meg és nem is cáfolta, csak annyit mondtak: pontos dátumot még nem adtak a bővítménynek.

Apropó EA: a cég újabb ésszerűsítést hajtott végre, magyarul elbocsátott egy csomó embert, elsősorban Los Angelesből és Montrealból. A pletykák szerint utóbbi azt jelenti, hogy teljes egészében felszámolták az Army of Two: The Devil's Cartelt fejlesztő Visceral Montrealt, ám ezt a vállalat nem erősítette meg.

A hetedik születésnapját ünnepli a Dungeons & Dragons Online, ezen nagy alkalmat pedig az Update 17-tel ünnepli a Turbine. A frissítés továbbfejleszthető fegyvereket és új küldetéseket hozott sok más egyéb mellett. A születésnap alkalmából pedig minden játékos kapott egy ajándékot is.

Napok óta visszaszámol az aliennoire.com oldal, melyről eddig azt gondoltuk, hogy a régóta csendben lévő Prey 2-vel kapcsolatos, ám ma a Bethesda kijelentette: semmi közük az oldalhoz, és nem tudják, hogy ki áll az egész mögött, annak ellenére sem, hogy a cég és a fejlesztőcsapat logója is az oldalon szerepel. A legvalószínűbb így most már az, hogy egy rajongói projektről van szó.

Konzol

Ezen a héten megtörtént a Sony nagy bejelentése, leleplezték a PS4-et, így a legnagyobb rivális, a Microsoft lépéskényszerbe került. A redmondi cég nem is késlekedett, pénteken a domaintools oldalon bejegyzésre került az xboxevent.com nevű weboldal. Iparági elemzők azt várják, hogy az Xbox 360 utódját bemutató konferenciára áprilisban kerül majd sor.

Az új Xboxról információkat szolgáltató Dan "SuperDaE" Henry lakását a héten átkutatta az ausztrál rendőrség és egy FBI-ügynök. Az informátort lopással vádolják, s ha a bíróság bűnösnek találja, akkor akár 20 év börtönt is kaphat. Úgy látszik, minden hír, amit tőle kaptunk igaz volt, különben a Microsoft nem mozgósított volna ilyen erőket.

Így néz ki PlayStation 3-on a Diablo III:

Ez történt... (2013. - 8. hét)Ez történt... (2013. - 8. hét)Ez történt... (2013. - 8. hét)

Április 2-án fog megjelenni az utolsó dalcsokor a Rock Bandhez. A DLC-k sorozata 275 héttel ezelőtt kezdődött meg, s összesen 4000 számot vehetünk meg ezen az úton.

Érdekesen nyilatkozott Hideo Kojima, a japán játékzseni következő játékával, a Metal Gear Solid: Ground Zeroesszal kapcsolatban. Szerinte túl kockázatos kiadni a játékot, mert: “Tabukat akarok döngetni, olyan felnőtt témákkal foglalkozni, amelyek rizikósak. Nem tudom, hogy egyáltalán képes leszek-e megjelentetni a játékot, és ha megjelenik, elmegy-e belőle elég, mert annyira durva a program. Ezt a kockázatot azonban alkotóként vállalnom kell.” Kojima állítja, hogy a játék, mint média, nem nőtt fel az elmúlt 25 évben, mely egy sajnálatos jelenség. “Mindig ugyanaz a történet: zombikat vagy idegeneket kell ölni… Szórakoztatóak, de úgy gondolom, sok idő fog eltenni, mire a játékok is felnőnek.”

A Monster Hunter 3 Ultimate demója már elérhető Nintendo 3DS-en és Wii U-n is!

Találkozz Chase McCain-nel! Ez a címe a Nintendó által kiadott legújabb videónak, melyben LEGO City egy átlagos napjába nyerhetünk bepillantást.

A Castlevania: Lords of Shadow – Mirrors of Fate új előzetest és játékképeket kapott!

Ez történt... (2013. - 8. hét)Ez történt... (2013. - 8. hét)Ez történt... (2013. - 8. hét)

A Serious Sam: Double D XXL már elérhető az XBLA-n! Ára 800 MS Pont.

Jövő héten rengeteg Xbox 360 játék lesz kapható a Xbox’s Live Games on Demand csatornáján, maximum 85%-os kedvezménnyel. A listában lesznek teljesen új játékok (pl. Call of Duty: Black Ops 2, vagy a Dishonored), de lesznek benne régebbi címek (pl. Call of Juarez, Fallout 3, World at War) is, amelyekkel még ma is lehet szórakozni. Érdemes lesz megnézni a listát!

A Final Fantasy XIV: A Realm Reborn-hoz új fejlesztői videót tettek közzé, érdemes végignézni ezt a majdnem negyed órát, mert nem éppen a hagyományos stílusban készült. Emellett egy másik videót is kaptunk, és néhány játékképet  is megcsodálhattok.

Ez történt... (2013. - 8. hét)Ez történt... (2013. - 8. hét)Ez történt... (2013. - 8. hét)

A Retro City Rampage meg fog jelenni Nintendo Wii-re, február 25-étől lehet megvásárolni, 1000 Wii Pontért. Valószínüleg a program érkezni fog Wii U-ra is, de a játék addig is játszható lesz a Wii Shop Channeljén keresztül.

A Ratchet & Clank: Qforce PS Vitára készülő verziója késni fog (megint), emiatt a Sony kárpótlásként két ingyenes játékot ad azoknak, akik a programot már megvásárolták PS3-on. A két ingyenes játék letöltőkódját az érintettek e-mailen keresztül kapják meg: az egyik a MotorStorm RC, a másik pedig a Ratchet: Gladiator lesz, azon a héten, amikor a játék megjelenik a PSN Store-ban. A Ratchet & Clank: Qforce jelen állás szerint valamikor 2013 tavaszán fog megjelenni.

A PlayStation 4 játékainak ára 1 és 60 dollár között fog mozogni, illetve lesznek ingyenesen játszható programok is -- jelentette ki Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatója.

A múlt heti Ez történtben volt szó Luigiről és a Luigi’s Mansion: The Dark Moon már tévéreklámot is kapott, amelyet alant láthattok.

Új videókat kapott az Injustice: Gods Among Us is.

A Hotline Miami megjelenik PS3-on és PS Vitán is! "A csapatunk a kezdetektől fogva le van nyűgözve a Hotline Miamitól, és nagyon örülünk, hogy egy ilyen brilliáns játék elérhetővé válik a PlayStation konzolokon." – mondta Shahid Ahmad, a Sony Computer Entertainment Europe vezető üzletfejlesztési menedzsere, majd hozzátette: "Az intenzív vizuális játékmenet és a pulzáló zene tökéletes lesz PS3-onés Vitán, és alig várjuk, hogy a PS-rajongók megtudják, miről is szól ez a játék." A fejlesztést a holland Abstraction Games végzi, az eredeti fejlesztő felügyelete mellett.

A 2K Games közölte: a bíróság jóváhagyta azt a kérelmet, hogy átvegyék a WWE-licencek kiadói teendőit a THQ-tól, a sportszervezet pedig beleegyezett abba, hogy az elkövetkezendő öt évben a 2K neve alatt jelenjen meg az immáron WWE 2K névre keresztelt sorozat. Az új játék idén augusztusban fog megjelenni, s természetesen továbbra is az Oszakában székelő Yuke végzi a fejlesztést.

A Watch Dogs dobozképet kapott!

Ez történt... (2013. - 8. hét)

Új képek jelentek meg az Army of Two: The Devil’s Carterhez! Robbanékony program lesz, az egyszer biztos.

Army of Two: The Devil's Cartel JátékképekArmy of Two: The Devil's Cartel JátékképekArmy of Two: The Devil's Cartel Játékképek

A Gears of War: Judgment nyitóvideója fantasztikusan néz ki!

 


 

Kiderült, hogy rengeteg marketingmaszlag volt a Sony konferenciáján, de ezen nem lepődünk meg, ahogy azon sem, hogy csinos nővel el lehet adni mindent. A jövő héten mellesleg egy régóta várt Double Fine játék és náci zombik fognak megjelenni.

 


 

A hét kérdése: te elégedett voltál a PlayStation-bemutatóval, vagy többet szerettél volna látni?