Brütal Legend

Fejlesztő: Double Fine
Kiadó: Double Fine
Megjelenés: február 26.
Platformok: PC

Szinte hihetetlen, de három és fél év után végre PC-re is megjelenik Tim Schafer hibrid műfajú játéka, a Brütal Legend. A program egyszerre vonultat fel akció-, kaland-, szerepjáték- és RTS-elemeket, igen különleges mixet alkotva. Mindez azonban még semmi az egyedi és szórakoztató sztorihoz képest, mellyel a Double Fine előállt. Hősünk, Eddie egy régimódi metálbanda roadja, aki egy furcsa baleset következtében Heavy Metal Worldbe kerül, egy alternatív világba, ahol a kemény rock az örök törvény, és ahol minden bakancsos otthon érezheti magát. Persze ez a világ sem fenékig tejfel, állandó háborúskodás keseríti meg a békés (?) rockerek életét, és Eddiere hárul a feladat, hogy rendet csináljon.

Persze nem Tim Schafer nevéhez fűződne a projekt, ha mindez egy komoly és komor program forgatókönyve lenne; a Brütal Legend egy vígjáték, abból is a poénosabb fajta, melyben minden mondat mosolyra fakasztja az embert. Eddiet ráadásul a tehetséges amerikai komikus, Jack Black kelti életre (Nagyon nagy ő, Rocksuli), így beleélésből sincs hiány -- és akkor a meglepetés sztárvendégekről még nem is esett szó. A grafika még ma is nagyon jól néz ki, hála a szürreális, metálfejeket kényeztető környezetnek. Ha pedig ráununk az egyébként nem túl hosszú (6-8 órás) sztorira, jöhet a multiplayer, mely kibővített formában érkezik PC-re – részleteket erről itt olvashattok, magától Timtől. Fontos megjegyezni persze, hogy a Brütal Legend sem tökéletes játék: a kritikusok sokat bosszankodtak az erőltetett lezárás, a rövid játékidő (szólóban persze) és a kezdetleges programhibák miatt. Hogy a PC-seknek mennyire jön be a program, a héten kiderül, mi mindenesetre nagyon várjuk, hisz igazi rétegjátékról van szó.

Brütal Legend JátékképekBrütal Legend JátékképekBrütal Legend Játékképek

Real Racing 3

Fejlesztő: Firemonkeys
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: február 28.
Platformok: iOS, később Android

Ugyan mobilos játékokról nem szokásunk beszámolni, a Real Racing 3-mal mindenképp kivételt kell tennünk, hisz egy ingyenes autószimulátorról van szó, mely minden bizonnyal a valaha volt legszebb program lesz a stílusban. Bár az első két részért fizetnünk kellett, az RR3-at mindenféle ellenszolgáltatás nélkül letölthetjük az AppStore-ból, mert az EA inkább a mikrotranzakcióra bízza a bevételt. Bár könnyen hihetnénk, hogy emiatt a letölthető változat csak egy üres váz lesz, a fejlesztők gondoskodtak róla, hogy ne érezzük becsapva magunkat. Három kategóriában összesen 46 autó kap helyet a játékban, valós versenypályákkal és nyolcféle játékmóddal, meg persze multiplayerrel -- és akkor még nem fizettünk egy vasat sem! Ha hihetünk a kiadónak, a Real Racing 3 DLC-i rengeteg tartalmat adnak majd az amúgy sem rövid játékhoz, és sokáig életben kívánják tartani a programot. Egy bibi van csupán: a Real Racing 3 csak iOS-re jön, az androidos port, bár tervbe van véve, még nem kapott megjelenési dátumot.

Sniper Elite: Nazi Zombie Army

Fejlesztő: Rebellion
Kiadó: Rebellion
Megjelenés: február 28.
Platformok: PC

Vegyük sorra minden idők két legjobb videojátékos ellenfelét, a nácit és a zombit, majd gyúrjuk egybe egy még ennél is ütősebb kombó érdekében. Az eredmény egy bambán menetelő, gyűlölet hajtotta élőhalott, akit / amit lelkiismeret-furdalás nélkül tépünk darabokra. A játékvilágban láttunk már példát náci zombikra, elég csak a Call of Duty-sorozat alternatív játékmódjára gondolni. Mivel pedig ott bejött a dolog, a Rebellion úgy gondolta, hogy lekoppintja a receptet és kiad egy kooperatív Sniper Elite-minijátékot, melyben legfeljebb három barátunkkal karöltve irthatjuk a foszló húsú németeket. Mielőtt azonban azt hinnénk, hogy kacsavadászat lesz a sok ostoba zombi tömeges darálása, fontos megjegyezni, hogy ezek a náci hullák nem ostoba agyevők, hanem okkult tanokat valló, intelligens, fegyverhasználó szörnyetegek, melyek igencsak megnehezítik a dolgunkat. Lesz tehát miért tisztán tartani a mesterlövész-puskát!

Sniper Elite V2 Nazi Zombie ArmySniper Elite V2 Nazi Zombie ArmySniper Elite V2 Nazi Zombie Army