PC

A Mass Effect 3 legfrissebb hibajavításában szemfüles rajongók utalásokat találtak a következő, a fejlesztők által már megszellőztetett letölthető tartalomra. Összesen hat kooperatív küldetés, négy új pálya, a földi arénák alternatív kinézete, három fegyver (Chakram Launcher, Blood Pack Punisher, Adas Anti-Synthetic Rifle) és új pakkok lapulnak az eddigi legnagyobb multiplayer bővítményben. Az új DLC állítólag számításba veszi majd a szólistamód során nyújtott teljesítményünket az új kooperatív módokban.

A cseh fejlesztők görögországi raboskodását követően a Bohemia Interactive átnevezi az ArmA III helyszínéül szolgáló szigetet. A név Limnos helyett Altis lesz, ezzel is kihangsúlyozva, hogy semmi közük nincs a valódi, Lemnos nevű szigethez.

A Ubisoft közölte, hogy a hét közepén kiszivárgott Osiris videó egy olyan játékot mutat, melynek fejlesztése még az anyag megjelenése előtt leállt. A projektből tehát semmi nem lesz, s nem is az új Prince of Persia volt.

Elindult a Dirty Bomb zárt alfatesztelése, aminek örömére a Splash Damage egy új videót adott ki.



A botrányt követően végül még sem lesz kínzás a Splinter Cell Blacklistben. Az ominózus mechanizmust a játék első bemutatójakor láthattuk, mégpedig abban a formában, hogy egy gombnyomásra megforgathattuk a késünket az áldozatunkban, ezzel ösztökélve a válaszadásra. Feltehetően több ilyen jelenet is szerepelt volna a kész játékban, de a negatív visszajelzések miatt a csapat ezt eltávolította -- vallatások viszont továbbra is lesznek, melyekkel szintén brutális módszereket bevetve bírjuk beszédre az emberünket, csak éppen visszafogottabb formában.

A 2009-ben bejelentett Ride to Hell fejlesztése a friss pletyka szerint még mindig zajlik. Meg nem erősített információk szerint a játékot évekkel ezelőtt csendben elkaszálták, de a kiadó állítólag hamarosan beszélni fog az elfeledett projekt hogylétéről.

Még tavaly májusban került bejelentésre a Skullgirls PC-s átirata, de csak ezen a héten sikerült kiadót találni rá. A feladatot a Marvelous AQL vállalja el, amellyel már a tárgyalások végső szakaszában járnak a fejlesztők, így heteken belül már elkezdődhet a némi extrákkal ellátott átirat elkészítése. Az Autumn Games úgy saccolja, hogy nagyjából négy hónap alatt el fognak készülni. A megjelenés előtt lesz egy nyílt bétatesztelés.

Már három éves a Star Trek Online, ezt pedig egészen február 14-ig ünnepli a Cryptic, mégpedig ingyenes hajók osztogatásával. Akik ebben a periódusban részt vesznek az ünnepi küldetésben, a választott frakciótól függően átvehetik az Ambassador osztályú csillaghajójukat, vagy a Kamarag osztályú csatahajójukat.



Áprilisban egy Call of Duty bajnokságot rendez az Activision az Xbox, a Major League Gaming, és az Electronic Sports League közreműködésével. A mérkőzéssorozat április 5-től 7-ig fog tartani 32 csapat részvételével, melyek az MLG 2013 Pro Circuitből, az ESL European Finalsból, az ázsiai, ausztráliai és brazil bajnokságokból, illetve a Call of Duty: Elite-ből kerülnek kiválasztásra. A nyeremény egymillió dollár.



A Dead Space 3 gyártásvezetője, Steve Papoutsis elmondta: pár héttel a játék megjelenése után letölthető tartalom útján bővülni fog a játék. Részleteket még nem árult el, csak annyit, hogy egy felkavaró történetről van szó.

Egy álláshirdetésből megtudtuk, hogy a DICE azon dolgozik, hogy Macintosh operációs rendszerre ültesse át a Frostbite grafikusmotorját. Tekintve, hogy az EA nemrég kiadta az Origin alfaváltozatát a platformra, ez már biztos jele annak, hogy a kiadó terjeszkedni akar, elvégre a svédek motorját nemcsak a Battlefield 3 használja, hanem számos egyéb program is.

A Hawken is támogatja a PhysX nyújtotta lehetőségeket, a legújabb videóban pedig láthatjuk is, hogy mivel kapunk többet.



A Gungho Online Entertainment (Ragnarok Online) felvásárolta a Grasshopper Manufacture-t (No More Heroes, Lollipop Chainsaw), ahol a híres tervező, Suda51 dolgozik. A munka zavartalanul folyhat tovább a friss játékon, a Killer is Deaden.

Igaz volt a pletyka, a Disney bezárta Warren Spector 160 főt foglalkoztató stúdióját, a Junction Pointot, illetve további 50 embertől vált meg a Disney Interactive.

Konzol

A Ninja Gaiden Sigma 2 Plus március 1-én jelenik meg PS Vitára. Az előrendelők egy exkluzív DLC-t kapnak, amellyel három harcos lány, Ayane, Rachel és Mojimi számára oldhatunk fel kosztümöket. Újdonság lesz, hogy bármikor lehet váltani a karakterek között, ezzel előnyt szerezve az ellenfelek legyőzésében, hiszen minden karakternek vannak erősségei és gyengéi.

Az év második negyedében, tehát valamikor nyáron fog megjelenni a Bohemia Interactive legújabb játéka, ám most nem az ArmA III-ról van szó, hanem annak kistestvéréről. A csapat a héten jelentette be az ArmA Tactics című programot, mely egy körökre osztott stratégiai játék ArmA gúnyába bújtatva. Játékosokként egy négy fős elit kommandós egység tagjait vezényelhetjük küldetésről küldetésre egy nyílt végű történet során -- rossz hír viszont, hogy a cucc csak az Nvidia Tegrát használó gépekre lesz kapható, elsőként az NVIDIA Project Shieldre.

Ez történt... (2013. - 5. hét)

A Halo 4 Spartan Ops ismét egy új trailert kapott, a nyolcadikat!



Ezen az oldalon megtekinthetők a BioShock: Infinite achievementjei.


Úgy látszik, minden hétre jut egy Tiger Woods PGA Tour 14 hír. A PGA Tour 14-ben mutatkozik be a közösségi játék által alakított játékélmény, amely jelentősen meg fogja határozni az ütés stílusokat, az egyes korszakokra jellemző felszerelést, egészen a labda fizikájáig. Igen, korszakokra jellemző felszerelést! Már két hete tudjuk, hogy az 1934-es Mesterbajnokság játszható lesz, de egészen az 1800-as évek végére vissza lehet menni az időben, amikor ez a játék elterjedt nemcsak a Brit Birodalmon belül, de az USA-ban is. A korabeli golfklubok felszereléseit használva egyedülálló játékélményt kapunk, és ahogy haladunk majd előre az időben úgy lesz egyre jobb a felszerelés és pontosabb a célzás. Sőt, egy ötödik nehézségi szint is a játékba került, amely kifejezetten a legelkötelezettebb rajongók igényeit igyekszik kielégíteni. Ennek a neve Szimuláció lesz, és ebben minden segítség lekapcsolásra kerül majd, a játékos csak a saját ügyességében bízhat... Aki ebben nyerni tud, az bátran indulhat majd igazi golfbajnokságon is.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Március 28-án jelenik meg a kizárólag Nintendo WiiU-n megjelenő LEGO CITY Undercover, mely egy limitált szériás kiadásban is megjelenik. Ebben a játék mellett egy Chase McCain minifigura is megtalálható lesz. A játékot a 2012-es E3-on mutatták be, és a főszereplő zsaru feladata lesz, hogy megmentse LEGO Cityt a gonosz Rex Fury ármánykodásaitól. LEGO City nyílt világú lesz, és a játék irányításában nagy szerepet fog kapni a Wii U Gamepad, mert ezzel kezdeményezhetünk beszélgetéseket, amellyel információt szedhetünk majd ki a város lakóiból.

Ez történt... (2013. - 5. hét)

Az Aksys Games bejelentette, hogy megjelenik a Muramasa Rebirth, mely a Murasama: The Demon Blade közvetetlen folytatása lesz. PS Vitán fog megjelenni a játék, klasszikus, kézzel rajzolt grafikával, és tiszta japán stílussal. Két történetet fog elmesélni, az egyik egy démon által megszállt hercegnő kalandjairól szól, a másik pedig egy emlékezetét vesztett harcosról, aki keletre utazik, hogy megszerezze a legendás démonpengéket.

Szereted a karaokét? Lételemed a tánc? A Deep Silver és a Microsoft közösen adja ki Kinectre a Let’s Sing and Dance! programot. XBLA-n fog megjelenni, és ez lesz az első, amely kombinálja az éneklést és a táncot. A következő számok lesznek elérhetők:

  • Lady Gaga – Born This Way
  • LMFAO – Party Rock Anthem
  • Maroon 5 feat. Christina Aguilera – Moves Like Jagger
  • Miley Cyrus – Can’t Be Tamed
  • Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
  • Ini Kamoze – Here Comes The Hotstepper
  • Aretha Franklin – Think
  • Noisettes – Don’t Upset The Rhythm
  • Duffy – Mercy
  • Queen – Crazy Little Thing Called Love
  • Far East Movement – Like A G6
  • Bruno Mars – The Lazy Song
  • Medley – Moves Like Jagger, Can’t Be Tamed, The Lazy Song, Don’t Upset The Rhythm

A Trine 2: Director’s Cut frissítést kapott a Nintendo Wii U rendszerén: ezentúl támogatni fogja a Wii U Pro Kontrollert, a hangalapú chatet multi alatt, fejlesztett grafikát, és számos apróbb fejlesztéseket és javításokat.

A Guardians of Middle-Earth új trailert kapott, melyben Radagast, a barna varázsló mutatkozik be. A karakter már elérhető az XBLA-n, míg PSN-re hamarosan érkezik.



Hamarosan indul az Egyesült Államokban a Nascar új szezonja, és ennek örömére egy új DLC jelenik meg február végén a PS3-on, Xbox 360-on, és WiiU-n megvásárolható Nascar: The Game: Inside Line játékhoz. A DLC az új generációs versenyautókat hozza el, mint például a Toyota Camryt, a Chevrolet SS-t, vagy a Ford Fuisont.

A Wreck it Ralph! Már megjelent az Egyesült Királyságban a Nintendo konzoljaira, és ennek örömére kaptunk három új képet a játékhoz!

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Klasszikus Alien Breed megjelenik PS Vitára és PS3-ra eredeti és felújított grafikával!

A Cypronia fejlesztőstúdió és kiadó jelentette, hogy befejeződött a Forgotten Legions fejlesztése, és hamarosan elérhetővé válik Nintendo DSi-re, és Nintendo 3DS-re, kizárólag letölthető formában. Műfaja fantasy alapokra helyezett stratégia, melyben több mint harminc mozgóképes jelenetsor segíti a történet megértését. A kampány 30 küldetést fog tartalmazni, és lesz egy Endless (Végtelen) mód is, amely a játék befejezése után nyílik meg. Alant láthatjátok a trailert.



Az Injustice: Gods Among Us különleges kiadása dobozképet kapott.

Ez történt... (2013. - 5. hét)

A Serious Sam Double D XXL-hez megjelent egy fejlesztői videó, mely a fegyverek használatába vezeti be a nézőt.



Az Electronic Arts formálisan is bejelentette az idén esedékes Madden-játékot, mely ezúttal nem a megszokott számozást kapja. A 14-es szám helyett a 25-ös fog szerepelni a név után, ugyanis már két és fél évtizede létezik a sorozat, a fennállása során pedig közel 100 millió eladott példánnyal és 3,7 milliárd dollár bevétellel büszkélkedhet. Konkrétumokat egyelőre nem kaptunk az új játékkal kapcsolatban, csak a szokásos ígéreteket, miszerint minden eddiginél jobb és részletesebb játékélményre számíthatunk.



Az érdekességekben láttuk, hogy egyetlen gyomnyomással egy nagyszabású, látványos és nagyon költséges csatát lehet kirobbantani, de nem szabad elmenni a remek művészi munkák mellett sem. Természetesen nem feledkeztünk meg arról sem, hogy a jövő héten esedékes játékokat soroljuk fel – a nagy megjelenés ezúttal a Dead Space 3.



A hét kérdése: melyik játék zenéje tetszett a legjobban?