PC

Lassan külön rovatot érdemel a Star Citizen, mivel hetente dőlnek meg a játék finanszírozási rekordjai. Mi már 10 millió dollárnál is csak tátottuk a szánkat, most viszont összegyűlt a 23. dollármillió is -- nosza, Robertséknek sem kellett több, egyből bedobtak egy 25 milliós célkitűzést a kalapba. Ha ez is összejön, világméretű alfatesztre számíthatnak az adakozó kedvű játékosok.

Kíváncsi vagy, hogyan lopakodhatsz az Assassin’s Creed 4: Black Flagben? A lenti galéria pont a játék ezen aspektusát hivatott kiemelni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

37 új játék került fel a Steam Greenlightra, hogy egyszer a Valve áruházában is szerencsét próbálhassanak. Megtalálható köztük az utóbbi idők talán legszerencsésebb Kickstarter-szökevénye is, a Neverending Nightmares.

Ügyes fájlturkászok és adatbányászok újabb meglepő infót csikartak ki a SteamOS-sel kapcsolatban, hála egy most futó bétának, amiben természetesen csak kevesen vesznek részt. Egy frissítés listájában szerepel az otthoni streamelés lehetősége; a SteamOS felhasználói a lakás egy sor eszközére kiközvetíthetik a képet, elméletileg korlátozások nélkül.

Megjelent a Tropico 4 Apocalypse DLC-je, mely egy új küldetéssel tiszteleg a zseniális filmrendező, Stanley Kubrick munkássága előtt. A „Hogy tanultam meg szeretni a bombát” cím ugyanis egyértelmű utalás a Dr. Strangelove című hidegháborús szatírára, illetve a téma is egybevág, elvégre a DLC-ben El Presidentének a nukleáris fegyverek utóhatásaival gyűlik meg a baja. A csomag 5 eurót kóstál a Steamen.

Megjelent a Civilization 5 Scrambled Continents Map Pack. A térképcsomag ára 5 euró.

Új képeken csodálhatjuk meg a Bound by Flame című RPG-t, melyről az októberi PC Guruban kétoldalas előzetest is olvashattok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

És még egy kis Valve, hátha még nem unjátok: John Carmack, aki az id Software alapítójaként és az utóbbi húsz év legfontosabb grafikai innovátoraként vált híressé, az Nvidia egyik amerikai konferenciáján arról beszélt, hogy a SteamOS-sel kapcsolatban nagyon szkeptikus lenne, ha nem a Valve állna mögötte. Mivel viszont ez a helyzet, kifejezetten hisz a dologban, és mellékes melója, az Oculus Rift is meg fogja kapni a SteamOS-támogatást. Kell annál nagyobb elismerés bármely cégnek, mint hogy egy ilyen fontos ember szavazzon bizalmat neki?

Nincs megelégedve a Ubisoft a Rayman Legends és a Splinter Cell: Blacklist eladásaival. Alain Martinez pénzügyi fejes a CVG-nek árulta el, hogy ez a két cím egyszerűen nem hozott elég pénzt, szóval most lehet agyalni rajta, hogy mi lesz ennek a következménye. Tom Clancy halála önmagában nem nyomná rá bélyegét a Splinter Cell-sorozatra, de ugyanakkor Michel Ancelnek már nem a Rayman lenne az első nagy bukása (annak ellenére, hogy a kritikusok majd az összes játékát imádják).

Újabb nyom került napvilágra a GTA 5 PC-s megjelenésével kapcsolatban. Ezúttal egy AMD Catalyst driver kódjában tűnt fel a játék címe, a Watch Dogs egy fejlesztői demója mellett. Egyre forróbb a talaj, reméljük, a Rockstar Games nemsokára bejelenti a PC-s változatot.

Irtó hangulatos tévéreklámot kapott a Batman: Arkham Origins.

Mike Dailly, a DMA Design alapítója és a GTA, illetve a Lemmings megalkotója úgy döntött, elkészíti az első GTA-t teljesen 3D-ben. Az eredmény nem lesz játszható, inkább csak a Game Maker Studio képességeit fogja prezentálni, de Mike még nem döntött, hogy mi lesz, ha kész, így akár egy ingyenes kiadásban is reménykedhetünk.

GTA 1 3D-ben

A Total War: Rome 2 újabb néppel gazdagodott, megérkezett ugyanis a Szeleukida Birodalom. Ezen felül az ötödik javítócsomag is letöltődik Steamről a program tulajdonosainak, egy halom kellemetlen, apró bugot száműzve. A készítők egyébként azt nyilatkozták, hogy az elmúlt pár hétben több hónapnyi tervüket valósították meg, tehát jó haladnak a hibák irtásával.

Montgomery Markland, a Wasteland 2 producere új információkat osztott meg a publikummal a játék Kickstarter-oldalán. Markland szerint a világtérképen való navigációt több faktor korlátozza, mint például a magas radioaktivitás vagy áthidalhatatlan természeti akadályok. A játék térképe 3D-s, tartalmazza a kiemelt helyszíneket és a környezet kitüremkedéseit, ezen a térképen belül pedig az M-et lenyomva hozhatunk be egy 2D-s, regionális változatot. Érdekesség továbbá, hogy a radioaktív zónák, amik benépesítik az arizonai sivatagot, ugyanott helyezkednek el, ahol az első részben is -- fő a kánon, ugyebár. A Wasteland 2 pár új képet is kapott, tessék megcsodálni őket!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Már előrendelhető a Deadly Premonition: The Director’s Cut PC-s változata a Steam rendszerén. A játék 10 százalékkal olcsóbban zsákolható be az október 29-én esetleges megjelenésig, ami 22,49 eurót jelent. Részletekért ide katt!

A Harebrained Schemes folyamatosan dolgozik a Shadowrun Returns frissítésén, és az 1.1-es patch 15-én hivatalosan is bétafázisba lépett. A javítás legnagyobb dobása a Linux-kompatibilitás, illetve a játékmenet is módosul -- pontos listát a hivatalos oldalon olvashattok.

Konzol

Újabb brutális Ryse: Son of Rome screenshotok érkeztek, melyek láttán minden normális gamer álla talajt fog. Natív 1080p ide vagy oda, tény: a Crytek ért a grafikához! A program Xbox One-exkluzív.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A PS4 exkluzív startcím Knack is új képek garmadájával gazdagodott, illetve kiderült pár részlet a sztoriról is. A történet érdekes elegye a sci-finek és fantasynek, elvégre egy olyan világban játszódik, ahol a goblinok és emberek mindig is egymás mellett éltek, külön társadalmi hálóban. Ám egy nap a goblinok, akik egyébként primitív, varázslást gyakorló teremtmények, tankokkal és modern fegyverekkel rohantak le emberek által uralt településeket, a háború pedig odáig fajult, hogy az emberiség csak egy utolsó titkos fegyverben bízhat. Ezt hívják Knacknek: egy félig emberi, félig goblin technikát használó robot, mely persze ki van szolgáltatva az emberi szereplők kénye-kedvének, s mivel a sztori árulást is tartalmaz, lehet, hogy a gyermeki külső mögött sötétebb dolgok bújnak meg, mint hinnénk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

David Cage, a PS4-es The Dark Sorcerer techdemó egyik megalkotója azt nyilatkozta a TechRadarnak, hogy ez még csak a kezdet, a bemutatóban látott grafika a PS4 legalantasabb lehetőségeit használja csak ki. David szerint pár év és nem hiszünk majd a szemünknek -- úgy legyen!

Kodzsima Hideó elhintette, hogy a Metal Gear Solid 5-öt nemcsak a konzolok előtt ülve lehet majd játszani, hanem „bárhol, bármikor”, ami másodlagos képernyő kihasználására utal.

Megjelent a Machinarium iOS-es változata. A játék ára 1,99 dollár.

Kíváncsi vagy, milyen egymás mellé téve a régi és az új PS Vita modell? Nos, a lenti videóból kiderülnek a részletek.

A Square Enix hivatalosan is megerősítette, hogy a Lightning Returns: Final Fantasy XIII Fanget is szerepelteti majd, amit elég nehéz elhinni, lévén a több száz éves harcos az első játék vége óta egy kristálybörtönben sínylődik. Vagy legalábbis ezt hittük; a hivatalos indoklás annyi, hogy Fang „felébredt” és csatlakozott a Rendhez. Reméljük, azért ennél bővebb magyarázatot nyújt majd a program, ha megjelenik jövőre.

December 11-én jelenik meg a Rovio új karting-játéka, az Angry Birds Go. Alant trailer, jó szórakozást!

A Nintendo végre rájött, hogy kellően felnőtt tartalom nélkül a konzoljai halálra vannak ítélve. Mással legalábbis nehéz magyarázni, hogy érkezőben van a 3DS első TPS-e, az IronFall. A játékról eddig egyetlen hivatalos képet adtak ki, ami alapján elég meggyőzőnek tűnik a grafika. Több infó nincs.

IronFall

A hét kérdése: szerintetek fontosak a női karakterek a multiplayer FPS-ekben?