PC

A sokáig az igazi Steam Boxnak tartott Xi3 Piston végül is nem a Valve-féle Steam Machines tagja, azok ugyanis csak jövőre fognak a boltokba kerülni, de aki már idén egy nappaliba szánt, miniatűr Gamer-PC-t szeretne, annak csak novemberig kell várnia -- bár elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A gyártó cég a héten hozta nyilvánosságra, hogy a november 29-én megjelenik az Xi3 Piston 999 dolláros kezdőáron, ezért, a meglehetősen boros összegért pedig az alábbi felszereltséget kapjuk: egy 3,2 GHz-es AMD Trinity processzort, 8 GB RAM-ot, egy Radeon 7000-es szériájú GPU-t és 128 GB SSD háttértárat egy 10 cm magas és 10 cm széles kockában. A későbbiekben nagyobb háttértárat és több csatlakozási felületet is kérhetünk, de nyilván felárért.

Az Xi3 játékokkal telepítve érkezik, s több gamepadot is képes kezelni, így semmi akadálya annak, hogy a bekapcsolás után azonnal játszani is tudjunk.

Az UIG Entertainment és a Freedom Factory Studios közösen jelentette be, hogy idén novemberben fog megjelenni a hivatalos Kick-Ass 2 videojáték. Sajnos semmi kiemelkedőre nem lehet számítani, hiszen már a hivatalos sajtóanyagban is csak az szerepel, hogy egy hagyományos beat ’em up készül QTE momentumokkal és persze az elmaradhatatlan fejlődési rendszerrel, melynek révén kiterjeszthetjük Kick-Ass és Hit Girl repertoárját.

A Kick-Ass 2 videojáték PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra fog megjelenni, s a két főszereplőnkkel a várost terrorizáló Motherfuckert kell valahogyan megállítani, majd mikor ezzel végeztünk, a már most betervezett DLC-k egyikével folytathatjuk a kalandunkat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Új frissítést kapott a Blizzard-féle kártyajáték, a Hearthstone: Heroes of Warcraft. A patch az eddigi összes játékos statisztikát lenullázta, de egy csomó új, jobb dolgot hozott magával, például implementálták a Crafting Mode-ot, és immár van stáblista, hogy megtudhassuk, kiknek köszönhetjük ezt a kiváló játékot. Persze ez nem minden, kisebb-nagyobb módosítások és javítások is érkeztek.

Emlékeztek még a Daylight című horrorjátékra? Ez az a program, ami a Zombie Studios első Unreal 4-es alkotása lesz, s melyben a végigjátszás a véletlenszerűen generálódó pálya miatt minden alkalommal más élményt fog nyújtani. Nos, ha a csapaton múlik, akkor tovább fokozzák a lelki sérüléseket indukáló rettegést, ugyanis a Daylight Oculus Rift támogatást is kap.

Noha rég volt már szó a Metal Gear Rising: Revengeance PC-s változatáról, a fejlesztés jól halad, ugyanis Kodzsima-san éppen a héten tett közzé egy képet az átiratról, hozzátéve, hogy nagyon szép a játék.

Ez történt... (2013. - 40. hét)

Péntek óta bárki számára elérhető a Battlefield 4 béta. A játékkal akadhatnak gondok, hisz korántsem végeleges-- akit érdekel, hogy mire számíthat a sok giga letöltődése után, az vessen egy pillantást heti „Ezzel játszunk…” videónkra, amiben Chris és Chocho pont a Battlefield 4 bétát nyúzza egy órán keresztül.

Érdekes funkcióval gazdagodik a Battlefield 4: a színvakságban szenvedő emberek átállíthatják az osztagok színét, hogy felismerhetőbb árnyalatokat kapjanak, és ezzel ellensúlyozzák harctéri hátrányaikat. Hasonló dologgal álltak elő a Rocksmith 2014 készítői is -- úgy látszik, hirtelen felütötte a fejét az esélyegyenlőség a videojáték-piacon is.

PC-re is megjelenik a PS3-exkluzívnak indult Pixeljunk Shooter. A játék Steamen és más digitális platformokon lesz elérhető november 11-től.

Steam hírek:

  • A Valve újabb 32 játékot engedélyezett a Steam Greenlight keretében -- ezek listája a hivatalos oldalon tekinthető meg.
  • A Steam Early Access kínálatában már megvásárolható az Audiosurf 2. A játék 14 euróba kerül, az elődhöz képest pedig az a nagy újdonság (a külsőségeken kívül), hogy tartalmaz Steam Workshop támogatást, így a modokat könnyen és gyorsan megoszthatják egymás közt a játékosok.
  • A Steam Greenlight újabb érdekes címmel gazdagodott: megjelent rajta a méltán híres shoot ’em up Ikaruga! A japán Treasure programja híres brutális nehézségéről és kiváló zenéjéről -- mindkettőről meggyőzhet benneteket ez a fél perces kis videó.

A Capcom egy egész sor letölthető tartalmat adott ki a Lost Planet 3-hoz -- mindegyik csomag korábban az előrendelőknek volt fenntartva. A felhozatalban három, egyenként öt-öt dollárt kóstáló pályacsomagot találunk, amik összesen hat multiplayer pályával (Octagon, Spire, Synapse, Inferno, Convoy Chasm, Siege) bővítik a játékot, van aztán két darab, három-három dolláros fegyvercsomag, bennük együttesen hat flintával (Incinerator, NEVEC Punisher, Spit-Fire, Assault Shotgun, Pneumatic Injector Gun, Destructeur), és szintén három dollárért miénk lehet öt multiplayer karakter. A fegyvercsomagokat és a karaktereket egyben is megvehetjük 5 dollárért.

1.3-as verziószámra frissített a Godus. A játék a Steam Early Access programban vásárolható meg, jelenleg alfaverziós fázisban, azaz még csak a legfontosabb dolgok működnek benne. A végleges verzió megérkezésére még nincs pontos dátum.

Az EverQuest Next és az EverQuest Next Landmark osztozni fog bizonyos játékmechanizmusokban: ilyen a harcrendszer és az az algoritmus, ami bizonyos logikai szabályoknak megfelelően hívja elő az ellenfeleket. Természetesen a játékok különbözősége miatt másképpen üzemelnek majd ezek a mechanizmusok.

Konzol

Érdekes jövendölést osztott meg az üzleti elittel napi kapcsolatban álló Superdata elemzőcég: szerintük lassan, de biztosan közelítünk egy konzolipari összeomláshoz. Állításuk szerint az 1983-as amerikai videojáték-válsághoz hasonló tragédia felé robogunk, ugyanis egyre több játékos birtokol valamilyen konzolt (79%-ukra jut 2,6 gép átlagosan), azaz csökken a piac, de a kínálat nőttön nő. A vállalat szerint az lesz a játékvilág reakciója, hogy a PC és a mobilok felé fordul, magára hagyva a mostani királyként kezelt konzolokat.

A Disney Infinity újabb kiváló karakterrel bővül: Jack Skellington, a Karácsonyi lidércnyomás című animációs film főszereplője válik elérhetővé azon szerencséseknek, akik megtehetik, hogy október 5. és 23. között az amerikai GameStop üzletláncnál vásárolnak egyet a limitált kiadású szobrocskák közül. A 15 dolláros Jack figura nem kap saját univerzumot, de a Toy Boxban felépíthetjük vele Halloweentownt. Videó alant.

A Famitsu információi szerint jövő tavasszal fog megjelenni a Samurai Warriors 4 PS3 és PS Vita konzolra. A fejlesztést ismét az Omega Force csapata végzi, akik a legújabb játékukban két új, egyelőre ismeretlen játékmechanizmust mutatnak be a 2004 óta új részekkel jelentkező sorozatukba.

A játékról még csak kevés infromációnk vannak, de az biztos, hogy 50 karakter közül választhatunk majd (Mitsunari Ishida, Hanbei Takenaka, Nobuyuki Sanada, Yoshitsugu Otani, Yukimura Sanada, Inahime, Kanbei Kuroda, Goemon Ishikawa, Musashi Miyamoto stb.), a történet pedig Yukimua Sanada szemszögéből kerül elmesélésre, bár a pletyka szerint lesz egy másik központi karakter is.

Természetesen a Samurai Warriors 4-ben is két karaktert hozhatunk magunkkal a felhozatalból, s köztük, valamint a központi harcosunk közt váltogatva kaszabolhatunk a csatatereken.

Lezajlott az őszi Nintendo Direct. A műsor a Wii U és a 3DS őszi-téli felhozatalát mutatta be.

A The Escapist anonim forrásokra hivatkozva azt a hírt hozta le, hogy az EA csendben bezárta az észak-karolinai fejlesztőstúdióját. A forrás szerint a mobil és free-to-play játékokra szakosodott csapat nagy része október 5-ig másik munkát talál az óriáscégen belül, így csak pár új munkanélkülire kell számítani. Az EA még nem kommentálta a hírt.

Aki nem lemezen, hanem digitális letöltés formájában szeretné megvenni a kizárólag PS4 konzolra megjelenő Killzone: Shadow Fall című játékot, az jobb, ha hosszú letöltésre készül fel, hiszen a program 50 GB-ot nyom -- szerencsére a konzol a letöltés befejezte előtt el tudja indítani az alkalmazást.

Megérkeztek a Castlevania: Mirror of Fate HD Xbox 360-as és PS3-as achievementjei. A teljes listát itt olvashatjátok el, de vigyázat, spoilerek előfordulhatnak!

Újabb játékmenet-videót kapott a WWE 2K14. Brutális, látványos és hangulatos – hiába, a 2K érti a dolgát!

A Ubisoft egy kisebbfajta terjeszkedésbe kezdett: a francia óriásvállalat a héten felvásárolta a londoni székhelyű Future Games csapatát. A céget 2009-ben alapították, s szép sikereket értek el a free-to-play mobiljátékok piacán, hiszen eddig több mint 100 millió letöltést hozott össze a Hungry Shark és a Pool Bar Online Hustle játékuk iOS és Android platformon.

A Ubisoft továbbá bejelentette, hogy az elkövetkezendő hét évben összesen 362 millió amerikai dollárt fog invesztálni abba, hogy a kanadai Québecben 500 új állást teremtsenek. Az új emberek munkapozíciók (fejlesztők, tervezők, pénzügyi tanácsadók, matematikusok stb.) széles spektrumát lefedve fogják segíteni a montreali gárda munkáját.

Két videón mozog a free-to-play Ace Combat: Infinity. A játék kizárólag PS3-ra jelenik meg idén, és csakis Japánban -- európai vagy amerikai premierről még nincs szó.

A PES 2014 Xbox 360-on sok gonddal küszködik, különösen az internetes játék nehézkes. A Konami bejelentette, hogy a Microsofttal közösen dolgoznak a problémák megoldásán, és a rajongók türelmét kérik.

A Kojima Productions jelenleg épp a Metal Gear Solid 5-ön dolgozik, mely az egészen elképesztő grafikát kisajtoló FOX Engine-re épül. A motort eredetileg Xbox 360-ra és PS3-ra írták, de kompatibilis a nextgen vasakkal is, igaz, elkél rajta egy kis polír. Ebben segít majd a Square Enix egykori technikai igazgatója, Julien Merceron, aki a digitális szórakoztatásért felelős részleg vezetője lesz a Konaminál.

Néhány művészi munka a The Legend of Zelda: A Link Between Worlds című játékból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Dust 514 című, PS3-exkluzív F2P FPS Uprising nevű frissítése teljesen át fogja alakítani az oktatómódot, ami jelenleg egy kusza maszlag. A fejlesztők októberben lövik fel az upgrade-et, bíznak benne, hogy így több játékost vonzanak magukhoz.

Peter Molyneuxnak nagyon tetszik a Fable Legends. Saját bevallása szerint nagy rajongója maradt a sorozatnak és izgatottan várja, mit rak össze a Lionhead az Xbox One-ra. Az ötletet mindenesetre kiválónak tartja.

Jövő ősszel egy új Sonic tévésorozat fog megjelenni Sonic Boom kódnéven. Egy CGI szériáról van szó, melyet a Cartoon Network csatorna 52 részre rendelt be, bár az egyes részek csak 11 perc hosszúságúak. A Sega és a Genao Productions rgyüttműködésében készülő sorozat Sonic és Tails kalandjait követi, miközben a csúnya gonosz Dr. Eggmannel harcolnak -- hőseinket Knuckles és Rose fogja segíteni. Íme az első és egyelőre egyetlen kedvcsináló kép.

Ez történt... (2013. - 40. hét)

A Knack PS4-es megjelenésével egy időben iOS és Android platformra meg fog jelenni egy ingyenes puzzle alkalmazás, amivel játékon belüli tárgyakat is szerezhetünk. A Sony ezzel a döntésével szeretné bevonni a PlayStation-családba az okostelefonokat, amire eddig konkurensként tekintettek.

A hét kérdése: a hétvégén melyik multiplayer játékkal töltötted a legtöbb időt? A Battlefield 4 bétával, a GTA Online-nal vagy valami mással?