PC

Májusban debütált a Sid Meier’s Ace Patrol, a Firaxis iOS operációs rendszerre kiadott stratégiai játéka, melyben az első világháború vadászpilótáit parancsolgatva kerekedhettünk felül az ellenséges csapatokon, mintegy 180 küldetés során. A játékban különböző géptípusok közül választhatunk, fejleszthetjük a pilótáinkat, és még különböző taktikákat is alkalmazhatunk, szóval egészen részletes stratégiai lehetőségeink vannak. Emiatt is nagy örömünkre szolgál, hogy elmondhatjuk: mindezt már nem csak az Apple terméket birtoklók élvezhetik, hiszen a Sid Meier’s Ace Patrol a héten a Steam rendszerében is megjelent, és 9 euróért vihető.

A Teknopants fejlesztésében készülő Samurai Gunn idén, az ünnepi szezonban PC-re, majd pedig valamikor jövőre PS4-re, illetve PS Vitára is meg fog jelenni. A játék a Maxistentialism kiadó jóvoltából kerülhet a boltokba, amely meglátta az értéket a minimalista verekedős játékban.

A Samurai Gunnban annyi a feladatunk, hogy kemény csapásokkal elintézzük a másik, hús-vér játékos által irányított karaktert; a pályák egyszerű kialakításúak, s a kezelés sem igényel hosszal tanulmányozást, így tényleg csak azon múlik, hogy az elénk tett minimális eszközökkel ki az ügyesebb. Íme egy kis gameplay.

A nagy szavak mestere, Peter Molyneux bejelentette, hogy legújabb játéka, a Godus először a Steam Early Access keretében lesz elérhető, szeptember 13-tól. A 19 euróba kerülő játékról Peter így lelkendezett: „Hosszú ideje nagyon izgatott vagyok, mert ahogy látom a játékot fejlődni, ki merem jelenteni, hogy nincs semmi a világon, mely hasonlítana a Godusra. Ez az a játék, amelyet azóta el akarok készíteni, hogy az iparban dolgozom. A béta, és a résztvevők értékes visszajelzései váltották valóra ezt az álmot.”

A The Elder Scrolls Online havidíjas MMORPG lesz -- ezt már tudjuk jól, az azonban még csak most derült ki, hogy a Bethesda azt akarja kiharcolni, hogy az előfizetésen túl a nextgen konzolokon ne kelljen további díjat fizetni a hozzáférésért. Magyarul Xbox One konzolon ne kelljen Gold tagság, PS4-en pedig PSN Plus előfizetés ahhoz, hogy a The Elder Scrolls Online-t használhassuk.

A Bethesda és annak anyacége, a ZeniMax aktív tárgyalásokat folytat mind a Microsofttal, mind pedig a Sonyval, de konkrétumot még egyik gyártótól sem hallottak, csupán annyit, hogy utánanéznek, van-e lehetőség egy ilyen megoldásra.

A Rayman Legends már megjelent és a játékmagazinok kimagasló értékelésekkel (rendre 90% fölött) jutalmazzák a játékot. A program azonban PS Vitán késni fog, igaz, nem sokat -- ám a késés ellentételezéseként a Vita-tulajok öt pályával és két kosztümmel többet kapnak. Természetesen az érintőképernyőn való irányítást is megoldották a fejlesztők, így az egyedi játékmenet és játékélmény garantált. Íme a Rayman Legends launch trailer:

Lezárult a Humble Origin Bundle! A vásárlók több mint kétmillió csomagot vettek meg, több, mint tíz és fél millió dollárt költöttek el a játékokra. Ezzel az eredménnyel a Humble Origin Bundle minden idők legjobban fogyó és legsikeresebb játékcsomagja lett!

A Ronimo Games kickstarteres gyűjtése sikeres volt, jelen cikk írásakor ugyanis már 170 ezer dollárjuk van. A csapat 125 ezret kér arra, hogy elkészülhessen az Awesomenauts első kiegészítője, a Starstorm, de úgy látszik nem csak ez, hanem az extra pályák és zene is elérhetővé vált, ugyanis még van 18 nap a gyűjtésből.

Új képek jelentek meg a Bound by Flame című játékhoz, melyet az idei Gamescomon jelentettek be PC-re, PS3-ra, és Xbox 360-ra. A program most már hivatalosan megjelenik PS4-re is! A játékban egy zsoldos a főszereplő, akit egy tűzdémon szállt meg. Ebből következően eltérő játékélményre lehet számítani attól függően, hogy a tűzdémon erejét használja-e a játékos, vagy megpróbál ember maradni. Így a többszöri végigjátszás garantált, mert az egyes lehetőségek eltérő feladatokat és eltérő utakat fognak jelenteni. Megjelenés valamikor 2014-ben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Már megjelent a Macre készült SimCity, azonban az újdonsült polgármestereknek számos problémával kellett megbirkózniuk. Egyesek nem tudták telepíteni a játékot, míg másoknak a futtatás közben akadtak nehézségeik. Szerencsére ezeket a problémákat egy nagyméretű folttal már megoldották, közölte a Maxis illetékese.

Negyven dolláros áron a Macintosh tulajdonosok már megvehetik a BioShock: Infinite című programot.

Kickstarteren gyűjt pénzt a Neverending Nightmares. A Retro/Grade 99 ezer dollárt szeretne a horrorjátékra, melyet a Silent Hill 2, az Amnesia: The Dark Descent, valamint a fejlesztést vezető Matt Gilgenbach által megtapasztalt depresszió és kényszerbetegség ihletett. A játék hat hónapig Ouya-exkluzív lesz a Free the Games Fund program keretében, de később természetese PC-re, Linuxra és Macintoshra is meg fog jelenni.

A Guild Wars 2 már egy éve kapható, aminek örömére egy szép infógrafikát készített a cég. Tudtátok ti, hogy eddig 3,5 millió példányban fogyott a játék? Na, ilyen és ehhez hasonló dolgok derülnek ki ide kattintva!

Konzol

Az Ouya készítői nemrégiben elindítottak egy programot, amivel a reményeik szerint növelhetik az Ouya játékainak egyelőre alacsony számát. Az egész lényege az, hogy a programra jelentkező, éppen a pénzgyűjtés fázisában lévő projektek fél évre exkluzivitást vállalnak a konzolra, amiért cserébe a sikeres gyűjtés során megszerzett összeget megduplázza a gyártócég, de csak legfeljebb 250 ezer dollárig. Ezt addig folytatják, ameddig az egymillió dolláros alap el nem fogy.

A Free the Games Fund program eddig népszerűnek bizonyult, hiszen negyvenen jelentkeztek, amiből 11 még gyűjti a pénzt, kettő pedig már sikerrel vette ezt az akadályt, vagyis megkapja az Ouya pénzét. Az egyik az 50 ezer dollárnál tartó Elementary, My Dear Holmes, a másik pedig a 75 ezres Gridiron Thunder, ez utóbbival kapcsolatban azonban felmerült a csalás vádja. A NeoGAF fórumozói észrevették, hogy a MgoTXT játékára az adakozók átlagosan 600 dollárt adtak, ami szokatlan, ráadásul a nagylelkű emberek között sok ismétlődő név vagy híresség van, egyszóval valószínűsíthető, hogy maga a csapat utalta el a 75 ezret, hogy az Ouya segítségével megduplázzák a büdzsét. Az MgoTXT természetesen tagadta a visszaélését, míg az Ouya gárdája még nem válaszolt.

A francia Amazonon feltűnt egy igen érdekes hirdetés. Állítólag 500 euróért kapható lesz egy PS4 csomag, mely az 500 gigás konzolon kívül tartalmazni fog két DualShock4 kontrollert, egy PS4 kamerát, és egy Killzone: Shadow Fall játékot is!

Ez történt... (2013. - 35. hét)

Egy újabb androidos kézikonzol érkezik, melynek neve Wikipad. Bár gyártója nem a Wikipedia, úgy látszik, a készítők megirigyelhették a Nvidia Shield sikerét. A tablet formájú játékgép irányítógombokkal, analóg karral, HDMI kimenettel, memóriakártya hellyel, 16 giga memóriával kerül forgalomba. A gép lelke egy Tegra 3 processzor lesz, illetve a grafikusmag szerepét egy Nvidia gyorsító kapja. Az új konzol szeptember 17-én jelenik meg az Egyesült Királyságban, 250 fontos áron. Ja, és FullHD kijelzőn lehet élvezni majd a játékot.

Hamarosan megjelenik a Quantic Dreams utolsó, PS3-ra készülő nagy dobása, a Beyond: Two Souls. Pénteken debütált a legújabb fejlesztői videó, melyben Ellen Page és Willem Dafoe beszélnek a karaktereikről, illetve arról, hogy milyen érzés volt megformálni őket. A videóból nekem a kedvenc részem, amikor Jodie azt mondja, hogy olyan lány szeretne lenni, mind mindenki az ő korában, mire Nathan válasza az, hogy soha nem lesz olyan, mert ő különleges. Na igen, ha valaki egy másik entitással van összekötve, bonyolulttá teszi az életet…

A The Last of Us a hamarosan megjelenő 1.03-as frissítésével egy új, ingyenes multiplayer játékmódot fog kapni. Az Interrogation során a csapatunknak az lesz a feladata, hogy öt, a halál szélén álló játékost faggassanak ki az ellenséges tábor rejtett ládájáról, s ha ez megvan, indulhat az összehangolt támadás. Azonban vigyázni kell, ugyanis a másik csapat is faggatózhat, s ha ők is megtudják a ládikánk rejtekhelyét, mi is védekezni kényszerülünk. A vallatás eltér az egyszerű kivégzéstől abban az értelemben, hogy tovább tart, s bármelyik pillanatban megszakítható egy támadó által, így körültekintően, lehetőleg segítséggel kell elvégezni a kikérdezést.

A Sony Online Entertainment csökkentette a San Diegó-i és austini irodájának létszámát. A leépítésre költségcsökkentés és karcsúsítás miatt volt szükség, hiszen úton van a cég következő nagyágyúja, az EverQuest Next Landmark és az EverQuest Next.

A Terraria augusztus 29-e óta már iPhone, iPod Touch és iPad platformra is elérhető potom 5 dollárért cserében. A Codeglue fejlesztésében készült, a hordozható gépeknek megfelelően átalakított játék a közeljövőben Android- és Windows mobilokra is meg fog jelenni.

Dobozképek: Driveclub, Legend of Zelda: Link Between Worlds és Mario Party.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Forza Motorsport 5, a Dead Rising 3 és a Ryse: Son of Rome exkluzív tartalmakkal várja az előrendelőket és azokat, akik az Xbox One megjelenését követő két hétben letöltik a játékot. A Forza Motorsport 5 három exkluzív kocsit tartalmaz (2010 Audi TT RS Coupe, 2013 Ford Focus ST, 2011 Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera), a Dead Rising 3-hoz a hivatalos Frank West és Chuck Greene ruha, illetve a két ikonikusnak mondható karakter egyedi fegyvere, egy-egy különleges mozdulat és perk jár, a Ryse: Son of Rome vásárlói pedig egy exkluzív kardot és multiplayer pályát vehetnek át.

Mivel a dühös madarakból sosem elég, s nem lehet a végtelenségig ugyanazt a játékot más-más köntösben kiadni, a Rovio előállt a legújabb ötletével, ami a gokartpályán engedi szabadjára a játékosokat. A cég a részleteket még nem hozta nyilvánosságra, de azt ígérték, hogy hamarosan mindent lelepleznek az Angry Birds Go névre keresztelt játékukkal kapcsolatban. Az információk várhatóan a jövő héten érkeznek majd.

A Scribblenauts Unlimited idén decemberben végre Európában is meg fog jelenni -- jelentette be a Nintendo. A játék Észak-Amerikában a Wii U premierjével egy időben, vagyis tavaly decemberben került a boltokba, az európai változatnak pedig februárban kellett volna megérkeznie, de a megjelenés előtt mindösszesen három nappal egy technikai gubancra hivatkozva határozatlan időre eltolták a nagy dátumot.

Az Xbox Live Marketplace új nevet kapott, ezentúl Xbox Games Store a neve, ésegyütt fog üzemelni az Xbox Music Store-ral, és az Xbox Video Store-ral. A névváltoztatás célja az egységesítés, hogy a felhasználók egy helyen megtalálhassanak minden tartalmat mind az Xbox 360-hoz, mind az Xbox One-hoz, amikor az év végén megjelenik.

A LocoCycle című Xbox One játék a konzollal együtt jelenik meg, jelentette a Twisted Pixel. A program ára húsz dollár lesz.

A Sony 21 külsős fejlesztőcéggel kötött szerződést, hogy azok „exkluzív PS tartalmakat készítsenek a PS4-re.”

A hét kérdése: sikerült a nyáron valamilyen játékelmaradást pótolni? Ha igen, mit/miket?