PC

„Ismét kapható a Baldur’s Gate: Enchanced Edition!” -- jelentette Trent Oster, az Overhaul Games elnöke. „A játék újra kapható, miután megoldottuk a szerződéses problémákat a kiadó Atarival. Hamarosan újabb információkat fogunk közölni egy kiadás előtt álló hibajavítással és a játék androidos verziójával kapcsolatban. Sőt, a közeljövőben izgalmas híreket közlünk a második részről is. Köszönjük a játék rajongóinak kitartó támogatását. A jogi hercehurcák sohasem könnyűek. Örülünk, hogy újra arra fordíthatjuk az időnket, amit a legjobban szeretjük: videojátékok készítésére!”

A Sega hivatalosan is bejelentette, hogy jön a Football Manager 2014, ami az előző változathoz képest ezernél is több változtatást tartalmaz. A fejlesztést végző Sports Interactive életszerűbb szerződéskötéseket és átigazolásokat ígér, valamint komplexebb játékos-menedzser kapcsolatra számíthatunk, illetve ezek mellett a meccseket megjelenítő motor is fejlődött, s már támogatott a Steam Cloud és a Steam Workshop is.

A Football Manager 2014 a tervek szerint még valamikor a karácsonyi szezon előtt megjelenik PC, Macintosh és Linux platformra. Aki előrendeli a játékot, az két héttel a premier előtt belemélyesztheti a fogát a bétába, az ebben elért eredmények pedig átvihetők lesznek a teljes játékba.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Guild Wars 2 hihetetlenül jól fogy: kilenc hónap alatt hárommillió darabot adtak el a programból -- jelentette a DFC Intelligence nevű kutatócég. David Cole, a cég alkalmazottja azt mondta, hogy „jelenleg ez a játék a leggyorsabban fogyó nyugati MMOG a piacon. Ez igazán kiemelkedő pozíciót ad a játék számára a kínai startkor, ahol már láthattuk, hogy az ilyen műfajú játékok általában nem érnek el nagy sikert.” A World of Warcraft 2004. novemberi USA megjelenése után nem fogyott ilyen gyorsan: 2005 júniusában csak kétmillió előfizetője volt, azonban 2005 decemberére már ötmillió előfizetővel rendelkezett a Blizzard játéka. Jövő hét végén egyébként ingyenesen ki lehet próbálni a Guild Wars 2-t, regisztrálni a hivatalos oldalon lehet az eseményre.

A Defiance első letölthető tartama augusztus 20-án fog megjelenni -- jelentette be a Trion Worlds. A The Castithan Charge Pack névre keresztelt, PC, Xbox 360 és PS3 platformra érkező kiegészítő egy új játszható fajt mutat be (a címadó castithanok csatlakoznak), melyhez kapcsolódóan új küldetésekben vehetünk részt, illetve új fegyvereket és járműveket kapunk; többek között a játék első, négy főnek helyet adó járgányát, a Raptor Truckot is vezethetjük. A The Castithan Charge Pack pontos árát még nem tudni.

A Trion Worlds nem mellesleg további négy letölthető tartalmat fog kiadni a jelenleg már több mint egymillió játékost számláló MMORPG-jéhez. Ezek a bővítmények mind részei a Season Pass csomagnak.

Augusztus 29-én fog megjelenni az America’s Army: Proving Grounds, mely a régóta futó katonai szimulációs sorozat legújabb, ezúttal a városi manőverezésre és harcra koncentráló része. Az új játékot, akárcsak az eddigi fejezeteket ismét az Amerikai Egyesült Államok hadserege készítette el, s ennek megfelelően betűre pontosan követik a valódi kiképzések során is használt taktikákat és módszereket, ezzel teljesen hiteles élményt teremtve, ami inkább az ArmA-sorozathoz áll közel, mintsem a fiatalok körében népszerűbb Call of Duty- vagy Battlefield-franchise-hoz.

A történet szerint (merthogy az is van) a fiktív Ostregalsi Köztársaság területén felállított urbánus szimulációs terepen gyakorlatozunk, megalapozva azt a tudásanyagot, ami a harci felderítő osztagban való teljesítéshez elengedhetetlen.

A nyílt bétatesztelés fázisába lépett az új Battle.net kliens, ami azon túl, hogy egy egységes, könnyen áttekinthető felületet ad, lehetőséget biztosít arra is, hogy egyetlen helyről indítsuk el valamennyi Blizzard-játékunkat. A klienst innen lehet letölteni Windows és Macintosh platformra.

Három vezető pozíciót betöltő ember távozott a Zynga fedélzetéről. A lépés a nemrégiben a Microsofttól átigazolt Don Mattrick vezérigazgató által irányított struktúraváltás részét képezi; karcsúsításon megy át a régóta gondokkal küszködő cég.

A Codemasters végre közölte, hogy milyen versenyautókat, pályákat, és mely pilótákat lehet majd elérni az F1 2013 klasszikus módjában. Érkezett egy igazi hangulatbomba trailer is!

1980-as évek:

  • Circuit De Jerez – a spanyol nagydíj korábbi helyszíne
  • Brands Hatch – a brit nagydíj legendás helyszíne Silverstone előtt
  • 1980 Williams FW07B, pilóta: Alan Jones, csapatlegenda: Alain Prost
  • 1986 Team Lotus 98T, csapatlegenda: Mario Andretti, csapatlegenda: Emerson Fittipaldi
  • 1988 Ferrari F1-87/88C, pilóta: Gerhard Berger, csapatlegenda: Michael Schumacher
  • 1988 Team Lotus 100T, pilóta: Satoru Nakajima, csapatlegenda: Mika Hakkinen
  • 1988 Williams FW12, pilóta: Nigel Mansell, csapatlegenda: Damon Hill

1990-es évek:

  • 1992 Ferrari F92 A, pilóta: Jean Alesi, csapatlegenda: még nem jelentették be
  • 1992 Williams FW14B, pilóta: Nigel Mansell, csapatlegenda: David Coulthard
  • 1996 Ferrari F310, pilóta: Michael Schumacher, csapatlegenda: Gerhard Berger
  • 1996 Williams FW18, pilóta: Damon Hill, pilóta: Jacques Villeneuve
  • 1999 Ferrari F399, pilóta: Eddie Irvine, csapatlegenda: Jody Scheckter
  • 1999 Williams FW21, pilóta: (valószínűleg Alex Zanardi/Ralf Schumacher), csapatlegenda: Alain Prost
  • Imola – az olasz nagydíj korábbi helyszíne
  • Estoril – a portugál nagydíj korábbi helyszíne

Markus „Notch” Persson idén részt vett a 7DFPS nevű fejlesztői versenyen, melynek célja egy FPS elkészítése egy hét alatt. A Minecraft atyja a Shambles című munkáját nevezte be, melyben 50 tölténnyel és 100 életerőponttal kell túlélni a zombihordák támadását. Ám mivel a zombiapokalipszis során elhullott civilek egészségügyi csomagokat dobálnak el, míg a meghalt katonák lőszereket, ezért egyfajta túlélőhorrorba megy át a játék a későbbi szakaszban.

A Gearbox bevallottan csak azért határozta meg négy főnél a Borderlands-széria kooperatív módjának maximumát, mert annál magasabb játékosszámnál már különböző problémák adódtak volna a teljesítménnyel, ez pedig értelemszerűen ront a játékélményen, aminek alapja, hogy gyorsan tudjuk reagálni a ránk leső veszélyekre. Annak ellenére azonban, hogy a következő konzolgeneráció gépei, vagyis az Xbox One és a PS4 erősebbek, mint az elődeik, a cég maradni fog a maximum négy főnél.

A cégtől Paul Hellquist azt mondta, a négy fő pont ideális, ennél több ugyanis már rontana az élményen, s egy kicsit sok is lenne. Hat, nyolc van annál is több emberrel elveszne az a családias hangulat, hogy a négy játékos együtt dolgozik egy közös cél érdekében -- mondta Hellquist.

Egy friss videó társaságában megtudtuk, hogy augusztus 20-án jelenik meg a Rayman Legends demója Xbox 360-ra és PS3-ra. A csomagban három pályán futhatunk végig, illetve kipróbálhatjuk az Invasion játékmódot, ami a már teljesített szakaszok keményebb változata. Ne felejtsétek: a Rayman Legends PC-re is meg fog jelenni augusztus 30-án!

Folyamatosan frissül a Counter-Strike: Global Offensive, a héten pedig megjelent a legújabb patch. A bővítmények is felfogható Arms Deal update a klasszikus M4A1-S és az USP-S mellett elhozta azt a lehetőséget, hogy a fegyvereinket egyedi, pusztán kozmetikai célokat szolgáló festésekkel lássuk el, valamint eladhatjuk, vehetjük és cserélgethetjük is ezeket az egyedi fegyvereket más mordályokért cserében, vagy egyedi kulcsokért, melyek a szintén újdonság fegyverdobozokat nyitják. Utóbbiból egy speciális változat is megjelent, amelyet pénzért vehetünk meg, és ezt az összeget a Valve a bajnokságok összdíjazására fordítja. A fejlesztők már dolgoznak a Steam Workshop támogatáson, hogy mi magunk is készíthessük fegyverfestéseket, de hogy ez az opció mikor fog megjelenni, az még rejtély.

A Valve augusztus 31-ig meghosszabbította az Operation Paybacket, melynek keretében a legjobb pályák készítőit pénzzel jutalmazzák. A cég eddig 150 ezer dollárt osztott szét a kreatívok között.

A héten sokan örömmel fogadták azt a hírt, miszerint augusztus végén megszűnik a Games for Windows Live szolgáltatása. Természetesen az eddig megvett játékokat zavartalanul használhatjuk majd a nagy nap után, de a jövőben egy játék sem fogja már ezt a rendszert alkalmazni; ha valamelyik készülő cím fejlesztője ezt tervezte, az kénytelen lesz váltani. Az első ilyen játék, aminek szolgáltatást kell váltania, az Ultra Street Fighter 4 PC-s verziója, így ez már csak Steamre lesz elérhető.

A Devolver Digital lesz a Gods Will Be Watching hivatalos terjesztője. A közösségi finanszírozásban éppen pénzt gyűjtő point and click kalandjáték az IndieGoGo portálon már a húszezer eurót is elérte, de még ennyit fog kapni a Devolver Digitaltól, hogy igazán jó játék kerüljön a kezünkbe a 2014 tavaszára tervezett premierre. A munkát végző Deconstructeam egyébként eredetileg 8000 euróval is beérte volna, ám most már 40 ezerrel gazdálkodhatnak.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2