Konzol

Elemzői számítások szerint a PS4 online szolgáltatása rengeteg pénzt fog hozni a Sonynak: évente 1,2 milliárd dollárt. Az IHS Electronics and Media nevű kutatócég elemzésében megállapította, hogy „a Sony fontos lépést tett afelé, hogy a PlayStation üzletág versenyképesebb és profitábilisabb legyen. Ezt annak az egyszerű, de lényeges kereskedelmi döntésnek köszönheti, hogy az online játékot kötelezően beviszi a PS Plusz mögé.”

Megjelenési hírek: a Sir, You Are Being Hunted augusztus 19-én kerül a virtuális boltok polcaira, a Dragon’s Crown október 11-én jelenik meg Európában, a Fruit Ninja már kapható PS Vita konzolra, a King of Fighters XIII pedig kedd óta PC-re vásárolható meg. Továbbá valamikor a jövőben a Duke Nukem 3D: Megaton Edition PS Vitára költözik.

Japánban még mindig a Nintendo vezeti az eladási listákat, mind a konzolok, mind a szoftverek terén. A 3DS továbbra is hihetetlen népszerű: múlt héten a Nintendo ebből 57.771 konzolt értékesített, messze lemaradva következik utána a PS Vita (17.639), majd a PS3 (12.228). A heti top 10-es szoftverlistán egy PS3-as,  egy PS Vitás, és egy Nintendo Wii U címen kívül csak és kizárólag 3DS címek vannak: a Disney Magic Castle: My Happy Life című játékból (3DS, Bandai Namco) az elmúlt héten 45.793 darabot adtak el, míg az összes eladott játék meghaladta a 160.000 lemezt (160.947). Ezután a Mario & Luigi: Dream Team következik (3DS, Nintendo - 28.598 / 204.829) és a One Piece: Romance Dawn - Bouken no Yoake (3DS, Bandai Namco - 24.787). Utóbbi teljesen friss cím, de ez is szép szám. Ezek a játékok kerültek dobogóra, gratulálunk!

A Chivalry: Medieval Warfare-ből eddig 1,2 millió példányt értékesítettek pedig csak 9 hónapja kapható a játék.  A Minecraft: Xbox 360 Edition pedig a 8 milliós határt lépte át a napokban.

A Capcom vezető producere, Ono Josinori közölte, hogy nincsenek terveik arra vonatkozólag, hogy megjelentessenek Street Fighter játékot Nintendo Wii U-ra. Ez azért is érdekes, mert nemrég tudtuk meg, hogy a sorozat ötödik része 2018 előtt meg sem jelenik...

A PlayStation Plus előfizetők jövő héttől elérhetik PS Vitán a Killzone: Mercenary multiplayer bétáját, majd egy héttel később minden PSN tagnak lehetősége lesz erre.

Ha lemaradtál volna róla, akkor felvételről megnézheted a Microsoft majdnem egy órás Project Spark prezentációját.

A Sony az Egyesült Államokban a PS4 megjelenésével új szolgáltatást indít: az online tévénézés lehetőségét, a Viacom cégcsoporttal kötött megállapodásnak köszönhetően. A Viacomhoz tartozik többek között a Comedy Central, a Spike TV, az MTV és a VH1. Június 26-án jegyezette be a Sony a Playstation TV nevű védjegyet, amely hardveres és online streamelési lehetőségeket takar.

A Nintendónak „csak” 15 millió dollárt kell fizetnie abban a szabadalombitorlási perben, melyet Tomita Szeidzsiro indított a cég ellen, állítva, hogy a Nagy N ellopta és felhasználta a 3DS megalkotásakor a szemüveg nélkül is működő 3DS-s kijelző technológiáját. A Nintendo azonnal bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, mert „a cég tiszteletben tartja  más cégek szabadalmi jogait, és biztos benne, hogy a kérdéses szabadalom nem jogsértő.” Tomita jogi képviselője útján közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy nem kívánja kommentálni a döntést, de abban biztos, hogy ezzel nem zárült le a dolog. Az ügy tehát folytatódik, az eredményről természetesen majd beszámolunk.

Augusztus 20-án fog megjelenni az NHL 14 demója Xbox 360-ra és PS3-ra. Ebben a szimpla Play Now opció érhető el, illetve az NHL 94 Anniversary mód. Utóbbiban a Bruins-Blackhawks meccs harmadik negyedében csatlakozhatunk az akcióba.

A Castle of Illusion HD szeptember 4-én jelenik meg PC-n és XBLA-n, PSN-en pedig egy nappal korábban. A játék ára 15 euró lesz, aki pedig előrendeli a programot a PSN rendszerén keresztül, azonnal megkapja a SEGA Genesisre megjelent eredeti játékot.

A hét kérdése: A zombiapokalipszis során az a fegyvered, amit legutóbb egy játékban használtál. Mennyi esélyed van?

1 2