PC

A Twisted Metal széria atyja, David Jaffe egy új játékot szeretne készíteni, mely a stílusát tekintve nagyon közel esik a PlayStation platformon nagy népszerűségnek örvendő autós játékaihoz. A készülő program a beszédes MotorGun nevet kapta, s ebben az a feladatunk, hogy az egymással háborúzó frakciók közül az egyik oldalán mészároljunk le minél több ellenséget, természetesen a tuningolt, fegyverekkel rendesen megpakolt autónk volánja mögül.

A MotorGun egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol a társadalmi rend teljesen felbomlott, csak a Ratters, a Scavengers és a Techies gárdája maradt meg, akik egymás kiirtásán dolgoznak. Az egyik bandát kiválasztva, az ő színeikben mi is háborúba indulunk, a csatáinkat pedig a három multiplayer mód (Convoy, Capture the Flag, Salvage) egyikében vívhatjuk meg -- a győzelemért roncsalkatrészek járnak, amivel a gépeinket fejleszthetjük vagy alakíthatjuk.

Ahhoz azonban, hogy mindez elkészülhessen, szükség van a játékosok pénzére: David Jaffe és a Pixelbionic 650 ezer dollárt szeretne, ám az ötletre nem nagyon vevők az emberek, hiszen még 50 ezer sincs a kalapban. Azért drukkolunk, hiszen nem sok ilyen játék van PC platformra, főleg nem attól a fejlesztőtől, aki a stílus egyik alapművét készítette el.

Az Ubisoft bejelentette a Watch Dogs limitált kiadását, mely egészen szép jutalmakat fog tartalmazni azok részére, akik hajlandók kifizetni a 130 dolláros árat. A csomagban a következőket találjuk: egy steelbook tokot, a hivatalos zenei CD-t, egy 80 oldalas kemény fedeles művészeti albumot, Aiden Pierce maszkját, és egy közel 21 centi magas szobrot, mely a főszereplőt mintázza.

Ez történt... (2013. - 29. hét)

A héten érdekes eset történt: az XBLA, valamint az Android és Windows 8 piacterén megjelent a Magnetized logikai játék, de a készítő Rocky Hong engedélye nélkül. A Connect Media UG egyszerűen csak elkészítette az átiratokat, és ezek minden gond nélkül átmentek a piacterek engedélyezési procedúráján -- az igazán érdekes dolog azonban még csak most jön. A cég a munkák megkezdése előtt megpróbálta megkeresni a játék készítőjét, hogy egyeztessenek vele, ám Hong nem válaszolt. A Connectnek ekkor abba kellett volna hagyni az egészet, ám úgy döntöttek, hogy mégis megcsinálják az átiratot, majd a kész munkát megmutatják az eredeti alkotónak, elmesélve azt is, hogy milyen ajánlattal álltak elő -- teljesen meg voltak győződve ugyanis arról, hogy Hong örülni fog annak, hogy valaki más platformokra is átírja a Magnetizedet, de nem így lett.

Miután megjelent a fizetős Magnetized, Hong azonnal tiltakozni kezdett, mondván, ő ebbe nem egyezett bele, s különben sem engedte volna. Az érintett cégek, vagyis a Microsoft és a Google azon nyomban eltávolították a játékot, melyet a rövid elérhetősége során 80-an vettek meg. A meggondolatlan Connect Media UG hivatalos levélben kért bocsánatot a készítőtől, s azt ígérték, hogy az eladásokból származó teljes összeget elküldik neki, ha pedig nem fogadja el, akkor jótékonysági célokra fordítják. A Magnetized jelenleg mindenki számára ingyenesen elérhető a Kongregate oldalán.

Itt egy újabb DuckTales: Remastered videó, ezúttal a himalájai pályát mutatva be. Ne felejtsétek el: a játék PC-re is meg fog jelenni, mégpedig augusztusban.

Hihetetlen, de a rajongók már tíz éve várnak a Beyond Good and Evil folytatására. 2008-ban ugyan bejelentették a második részt, ám öt év elteltével sem láttunk belőle még semmit. Michael Ancel, a játék atyja a napokban azt nyilatkozta: „Őszintén, túl nagy falat lett volna a játékot a jelenlegi konzolokon megjelentetni. Nem azt mondom, hogy ezek a konzolok nem elég jók, nem azt mondom, hogy a csapat nem elég jó, de el kellett dönteni, hogy mit akarunk elérni. Most, hogy jönnek az új konzolok, jobban szeretnénk a játékot elkészíteni, mint eddig bármikor... Ennek a programnak lenyűgözőnek kell lennie. Nem csak egy egyszerű folytatást akarunk, hanem meg akarunk valósítani minden ötletet, amelyeket az új konzolon el lehet érni.”

A Bohemia Interactive egyszerre több vasat is tart a tűzben, hiszen nem elég, hogy éppen az Arma 3 bétatesztelésével foglalatoskodnak, de segítik a DayZ különálló változatának munkálatait, s mindemellett még ott van a legújabb Take On játék is, a Take On Mars, melyben a vörös bolygó felszínén kutakodó robot felett vehetjük át az irányítást, de nem ám casual módon. Íme az első Take On Mars gameplay trailer.

Az eredetileg 1992-ben megjelent Flashback című oldalnézetes platformjáték felújított változata augusztus 21-én a XBLA Summer of Arcade keretében fog megjelenni Xbox 360-ra, majd valamikor ősszel PS3-ra és PC-re is. A felfrissített kiadás a klasszikus játékot is magába foglalja.

A Valve megjelentette a DotA 2-t Linux és Mac rendszerekre.

A Trion Worlds még gondolkodik azon, hogy a Rift című MMORPG-jüket elhozzák a PS4 és az Xbox One konzolra is. Az óvatosságot azzal magyarázta Simon Finch, hogy szeretnék megvárni, hogyan teljesít a két platform, s csak azután belevágni a fejlesztésbe. A cégnek jelenleg nincsen konkrét terve az átiratra. A Rift mellesleg nemrég lett ingyenesen játszható.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2