Konzol

Chris Sawyer örök klasszikusa, a Transport Tycoon 2013 végén megjelenik mobileszközökre, egészen pontosan Android és iOS rendszerekre. Chris Sawyer elmondta, hogy a játékon csak annyit változtattak, hogy az érintőképernyőkön vezérelni lehessen azt. Ahhoz, hogy a programot a magunkénak tudhassuk, fizetni kell majd érte – azt azonban még nem tudni, mennyit. Chris Sawyer elmondása szerint nem szereti a mikrotranzakciót, sem azt, amikor különböző reklámok villognak a képernyőn, így esett a választásuk a fizetős modellre.

Michel Ancel elárulta, hogy a Rayman Legends nagyjából 40 pályát megörököl az eredeti Rayman: Originsből. Ezeket a Back to Origins bónuszfejezet tartalmazza, ami elsősorban a Wii U tulajoknak szól (a többi gépen is megtalálható lesz), akiket így kívánnak kárpótolni azért, mert a Rayman: Origins nem jelent meg a platformra. Az extra pályák a játék legjobbjai lesznek, kiegészítve a Wii U perifériájának kezelésével.

A Dead Rising 3-hoz megjelent egy videó, melyben a zombiapokalipszist mutatják be a fejlesztők.

A Battlestar Galactica az utóbbi évtized egyik legjobb, legérdekesebb sci-fi sorozata volt. A sorozat írója, Michael Angeli most a Sony Santa Monica stúdiójánál dolgozik, egy egyelőre ismeretlen, titkos játékon, melyet két és fél éve fejlesztenek. Most, hogy a God of War: Ascension megjelent, csak ezzel a programmal foglalkoznak. Utóbbi játékban volt egyébként egy rejtvény, melynek megfejtői egy easter egget kaptak, amely erre a titkos projektre utal. A titkos kamrába egy, a Földet ábrázoló képet találtak a sikeres kalandorok, mely alá a következőt írták: „Amikor a Föld forgása megáll, az utazás megkezdődik.”

A Namco Bandai a múlt heti kép után valóban bejelentette az Ace Combat sorozat következő részét, mely PS3-ra jelenik meg. A játék címe: Ace Combat Infinity!

.

A Namco Bandai bejelentette a PS2-es éra egyik legnagyobb címe: a Soul Calibur 2 HD kiadását, mely PS3-ra érkezik. 10 évvel ezelőtt a játék PS2-re, Xbox-ra, és GameCube-ra is megjelent, mindegyik platformon egy-egy különleges szereplővel (Xbox-on például a Spawn volt ez, míg a Nintendo GameCube-on Link volt a harcos). A HD verzióban először fog megjelenni az online játék lehetősége. A fejlesztők egy videót is kiadtak, melyben bemutatják a játék grafikai fejlődését. 

Ismét vissza kell térnünk a Sony és Microsoft konzoljainak alapvető különbségeihez. Mint arról már beszámoltunk, az Xbox One nem fog tartalmazni headsetet, a gyártóknak pedig egy újfajta portra kell fejleszteniük csatlakozást, ha saját headsetet akarnak készíteni a Microsoft termékéhez. Ezzel szemben a Sony bejelentette, hogy bár a PS4 mellé jár egy agyba dugós, monó fülhallgató, a játékosok használhatják a PS3-hoz máig kapható, vékonyabb PS3-as bluetooth headsetet is.

A Kotaku összehasonlított a PS3 és a PS4 kontrollerét, szemügyre véve annak minden fontosabb tulajdonságát. Nézzétek meg ti is, hogy mire jutottak!

A Dragon’s Crown-hoz 14 perces játékmenet-videó jelent meg -- íme:

Az örökké háborúskodó kukacok visszatérnek 2013 végén! A PS Vitára megjelenő Worms: Revolution Extreme egyjátékos kampánya több mint 47 küldetést, és 25 puzzle-t tartalmaz. Természetesen lesz helyi vagy online játékra is lehetőség, maximum négy főig.  A játék keresztplatformos lesz, tehát a mentések működni fognak PS3-on is és fordítva.

A Ratchet & Clank: Into the Nexus című játékot listázta a francia Amazon, méghozzá PS Vitára, 20 eurós áron.

Új képek jelentek meg a Sonic: Lost Worlds című játékhoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Viacom elvesztette a Harmonixszal 2010-ben kezdett pereskedését. A bíróság 300 millió dollár kifizetésére kötelezte az óriáscéget.

A FIFA 14-ben összesen 19 brazil csapat hivatalos licencét találjuk majd meg. Maga a játék több mint 30 ligát, 600 klubbot és 16.000 játékost tudhat a felhozatalában.

Friss képek jelentek meg a PS4-exklzív Infamous Second Sonból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az NCAA nem hosszabbította meg a szerződését az EA Sportsszal, s legalább 2019-ig nem is kötnek újabb megállapodást. A szövetség üzleti és pénzügyi okokat nevezett meg a hosszú partneri kapcsolat megszakításának indokaként.

A közkedvelt Ultimate Warrior is csatlakozik a WWE2K14 felhozatalához, de csak azok számára, akik előrendelik a játékot. Van egy kedvcsináló videó is.

Új játékképek érkeztek a Dead or Alive 5 Ultimate verziójához.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A hét kérdése: melyik játékvilágban élnél szívesen?

1 2