Konzol

Két, R4-es kártyákat árusító céget a japán bíróság pénzbírság megfizetésére kötelezett. A szóban forgó kártya azt teszi lehetővé, hogy a Nintendo DS konzolon illegálisan letöltött játékokat tudjunk futtatni -- a kártyák ellen már évek óta küzd a platform gyártója, s most egy kisebb győzelmet sikerült aratni. A Nintendo és további 49 játékkiadó cég (Capcom, Konami, Square Enix, D3 Publisher, Namco Bandai stb.) összesen egymillió dollár kártérítést fog kapni.

A héten beszámoltunk arról, hogy a Microsoft már teszteli a pontrendszeréről való letérését, az érintett játékosok pedig arról számoltak be, hogy hibásan ment a konvertálás: ami 1200 MS Pontba került, azt az átváltás után nem lehetett ugyanannyi pontértéknek megfelelő valódi pénzért megvenni. A Microsoft észlelte a dolgot és közölte, hogy egy hibáról van szó, melynek javításán már dolgoznak.

Ilyen látványos a különbség a Final Fantasy X eredeti és felújított változata között. A Final Fantasy X HD valamikor idén fog megjelenni PS3 és PS Vita platformra.

A Gearbox Software már a következő konzolgenerációban gondolkodik, s új sorozatokkal készülnek a PS4 és az Xbox One platformra; teljes játékot erre a generációra már nem fognak kiadni -- jelentette be Randy Pitchford.

Jön a Fable Anniversary, a Lionhead pedig azt találta ki, hogy a rajongók kezébe adja az egyik achievementet, a felújított változat ugyanis már ilyen jutalmakat is tartalmaz majd. Aki részt akar venni a dologban, annak nincs is más dolga, mint a hivatalos oldalon benyújtania az ötletét július 14-ig. Ezt követően a fejlesztők kiválasztják az öt legjobbat, majd pedig ezeket megszavaztatják a közösséggel; a győztes achievement-ötlet benne lesz a játékban.

Tini korában mindenki üvegezett, a feledhetetlen élmény pedig Wii U-ra is elérhető lesz a Spin the Bottle-nek köszönhetően -- már ha egyszer megjelenik a program. A fejlesztést végző KnapNok a napokban jelentette be, hogy a játék késni fog, s csak augusztus közepén kerülhet a boltokba. Az indok az, hogy rengeteget kell még tesztelni művüket, annak szokatlan játékmenete miatt (az egyik feladványban az orrunkkal kell megérinteni a képernyőt), mielőtt a boltokba küldhetnék, de egyébként készen vannak.

Újabb videót kapott a Pokemon X & Pokemon Y nevű játék.

A Microsoft Studios alá tartozó Lift London stúdió éppen négy játékon dolgozik, s ezek mindegyike ingyenesen játszható lesz, mégpedig különböző eszközökön összekapcsolva. A 43 főt foglalkoztató stúdió kizárólag digitálisan fogja terjeszteni a játékait, de hogy mik pontosan a kiszemelt platformok, milyen játékokat készítenek, s mikor jelennek meg ezek, az még kérdéses.

Példaértékű a Sony hozzáállása a független fejlesztőkhöz. Mint ismert, a Microsoft nem engedi, hogy az indie alkotók saját játékaikat adják ki Xbox One-re, ehhez egy kiadóval kell kell megállapodniuk. Ezzel szemben az SCEE fejlesztésekért és kiadókért felelős menedzsere, Agostino Simonetta kijelentette, hogy „a Sony minden fejlesztőt egyben kiadóként is kezel, mely a PS4 köré épített üzleti stratégia alapja. Nincs különbség az indie-k és a hagyományos kiadók között. A független fejlesztők teljes ellenőrzést kapnak a  játékaik kiadása felett, és együttműködhetnek a Sonyval, hogy népszerűsítsék a termékeiket. Hirdethetik programjaikat a PlayStation Blogon, a Facebookon, vagy akár a Twitteren. Ez azonban nem garantált, függ a játék minőségétől is.”

A gyilkossággal vádolt Aaron Hernandezt azonnal eltávolította az EA a Madden 25 és az NCAA 14 felhozatalából.

Az Atlus lefoglalta a persona5.jp címet. A rajongók lélegzet-visszafojtva várják már a hivatalos bejelentést.

Az Ubisoft elnöke, Yves Guillemot érdekes kijelentést tett. Szerinte a konzolok nem fognak eltűnni, vagyis jön még a következő után is konzolgeneráció. Az embereket érdeklik az új fejlesztések és játéklehetőségek, a technika fejlődésével pedig egyre újabb lehetőségek nyílnak meg a gyártók előtt: „A felhő megjelenésével és a sávszélesség növekedésével jó néhány dolog meg fog változni. Egyre jobb játékokat készíthetünk majd, amit az emberek meg fognak venni. Ha előnyünkre tudjuk fordítani az új gépekben rejlő lehetőségeket, és a pénzt is a megfelelő módon költjük el, a piac hatalmas lépésekben fog növekedni.”

Aranyos videót kapott a Pikmin 3.

A Dead or Alive 5 Plus Ultimate Edition európai előrendelői ingyenes kosztümöket kapnak, amelyekkel a játékokban szereplő lánykákat lehet felöltöztetni. Az akció egyelőre a GAME és az Amazon webáruházban vásárolt játékokra érvényes, míg később egyéb (egyelőre meg nem nevezett) helyeken is elérhető lesz. A Tecmo Koei egy ingyenesen játszható verziót is tervez kiadni, Dead or Alive 5 Ultimate: Core Fighters címmel, melyet a PS Store-ból lehet majd letölteni, november 3-tól (USA dátum). Xbox 360 verzió lehetséges, de nem biztos.

A Killzone: Mercenary című játék zárt multiplayer bétatesztjére megindult a regisztráció. Július 17-ig lehet feliratkozni, akik bekerülnek, a további teendőkről e-mailen kapnak tájékoztatást. A multiplayer háromféle játékmódot tartalmaz: Free-for-all (Mercenary Warfare), team deathmatch (Guerrilla Warfare) és Warzone, utóbbiban két csapat küzd egymással. A játék szeptember negyedikén jelenik meg Európában.

A God of War: Ascension játékhoz megjelent egy ingyenes frissítés, mely az 1v1 játékmódot, illetve öt új térképet ad hozzá a játékhoz. A csomag neve Bout of Honor, melyhez a fejlesztők rögtön egy videót is kiadtak. 

A Microsoft elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer egy belsős e-mailben nevezte meg Don Mattrick utódját, aki nemrég vált el a redmondi cégtől, és lett a Zynga első számú vezetője. Aki pedig az Xbox divízió, és ezzel az egész szórakoztatóipari részleg élére került, nem más, mint Julie Larson-Green, aki eddig a Windowsért volt felelős. Ezután ő fogja irányítani a Microsoft Devices and Studios Engineering Group nevű részlegét, és felelőssége a Microsoft tartalomszolgáltatásaira (játékok, zenék, videók stb.) is kiterjed.

Az Amazon és az Egyesült Államok legnagyobb szórakoztatóelektronikai áruházlánca, a Best Buy is lezárta a megrendeléseket a PS4 és az Xbox One konzolra. Az érdeklődés hatalmas, az Amazon a következőket írta a Facebook-oldalán: „Bár még vannak példányaink mindkét konzol alapkiadásából, ezek szállítását nem tudjuk garantálni a megjelenés napján. Kérjük, kísérje figyelemmel oldalunk frissítéseit, mert itt fogjuk bejelenteni, ha újabb szállítmányokat kapunk.”

Fejlesztői videót kapott a július 25-én megjelenő Prince of Persia: The Shadow and The Flame.

Az Xbox One tökéletes eszköz a kis üzleti vállalkozások számára, jelentette ki Marques Lyons, a Microsoft Small Business Support nevű oldalán. És hogy miért? Az új konzol nagyszerűen használható videókonferenciák lebonyolításához és több résztvevős chatek létrehozásához, ezeket pedig a kisvállalkozások eredményesen tudják kihasználni. Továbbá a SkyDrive szolgáltatással az üzletfelek könnyen tudnak dokumentumokat megosztani, kitenni őket a tévé képernyőjére, még akkor is, ha számítógép nincs a közelben.

Lehet, hogy új Ace Combat játék készül. A Namco Bandai egy új teaser oldalt nyitott, amelyen a következő szöveg olvasható angolul és japánul: „A napon, amikor az égbolt leszakad, a menny kettéválik, hogy újakat teremtsen.”

Ez történt... (2013. - 28. hét)

Az ingyenes Tekken Revolution népszerűsítésére újabb akciót találtak ki a fejlesztők, mégpedig egy szavazás formájában, mely a Facebookon zajlik. Itt teljesen új karakterekre lehet voksolni, a legtöbb szavazatot kapott figurák közül a végső hármat a San Diego-i Comic Conon fogják kiválasztani. A fejlesztők elkészítik ezek koncepciórajzait, majd beépítik a karaktereket a játékba. Ha sikeresek lesznek, akár későbbi játékokban is megjelenhetnek majd.

A hét kérdése: melyik a kedvenc horrorjátékod?

1 2