A Microsoft idén ősszel végre-valahára megválik a konzolján eddig használt pontrendszertől, és mindenki számára egyszerűbbé teszi az életet azzal, hogy az adott országban elfogadott (vagyis inkább az adott régióban támogatott) pénznemet kérik a játékokért cserébe. Ezzel átláthatóbb és könnyebb lesz a vásárlás -- ám van mindennek egy árnyoldala is: a programok az átváltás során megdrágulnak.

A Microsoft a napokban indította el az Xbox 360 legújabb, ősszel esedékes rendszerfrissítésének bétatesztelését, melynek része az MS pontok eltüntetése is, ám arról már nem szóltak, hogyan is változnak az árak. Azt ugyan tudjuk, hogy az egyenlegünkön lévő pontok valódi pénzre konvertálása során a kerekítés után akár több is lehet, mint az eredeti értékük, de az csak most derült ki, hogy a mesepénz eltűnésével a játékok megdrágulnak.

A bétatesztelők visszajelzései alapján az átváltás folyamata akkor zajlik le, amint valamit venni akarnak, s ekkor érte őket a meglepetés, miszerint ami korábban 1200 MS pont volt, azt az átváltás után nem lehet megvenni ugyanennyi pontmennyiségnek megfelelő pénzért. Az átalakított árazás ilyen lett dollárban kifejezve:

  • 1600 MS pont = 15 dollár
  • 1200 MS pont = 12 dollár
  • 800 MS pont = 9 dollár
  • 400 MS pont = 5 dollár