PC

Miután a legfrissebb Mortal Kombat megjelent PC-re is, felcsillant annak a reménye, hogy a NetherRealm friss szerzeménye, az Injustice: Gods Among Us is eljusson eme platformra. Ezzel kapcsolatban persze még hivatalosan egy mukkot sem hallottunk, de az Amazon oldalán már feltűnt az „Év játéka” kiadás, mégpedig Xbox 360 és PS3 platform mellett PC-re és PS Vitára is. Az áruház leírása szerint egy felfrissített változatot kapnánk az alapjátékból, ami az eddig megjelent letölthető tartalmak mellett némi extrát is tartalmaz, köztük Joker alternatív kinézetét a Killing Joke képregényre alapozva. A megjelenési dátum állítólag november 6-a.

A Rovio holnap fogja bejelenteni a legújabb Angry Birds játékát, mely valószínűleg az Angry Birds Star Warshoz kapcsolódik.

Ha már sikerült végigjátszani a Far Cry 3 Blood Dragon névre keresztelt mellékhajtását, akkor nem igazán van mit csinálni a játékban -- szerencsére a héten megjelent egy kisebb frissítés, ami elhozta azt az opciót, hogy az állomásokat visszaállítsuk, így ha úgy tartja kedvünk, elölről kezdhetjük ezek meghódítását. Az új lehetőség mindhárom platformon, tehát PC-n, Xbox 360-on és PS3-on is elérhető.

A Spelunky augusztus 8-án újra megjelenik PC-re a Steam és a GOG.com kínálatában. Az eredetileg 2009-ben kiadott program frissített változatát kapjuk meg, azt, amit az Xbox 360 tulajdonosok már egy ideje élvezhetnek. Továbbá a Spelunky augusztus környékén PS3 és PS Vita platformra is ellátogat.

Múlt hét vasárnap volt a hivatalos Bungie-nap, (2013.07.07), ennek alkalmából pedig hosszú hallgatás után megszólalt a cég társalapítója, Jason Jones, aki többek között elárulta azt, hogy mikor még Chicagóban működött a cég és serényen dolgoztak az első Halón, számos egyéb programot is készítettek, amolyan kísérleti jelleggel. Az egyik ilyen ötlet a Project Phoenix nevet kapta, ami Jones elmondása szerint sok tekintetben olyan volt, mint a Minecraft. Ezt arra értette, hogy itt is építőkockákból lehetett várakat építeni, aztán ezeket lerombolni, vagy amit akart az ember.

A játékból végül azért nem lett semmi, mert inkább a biztosabb Halo fejlesztésére fordították az idejüket és erejüket; ugyan évekig próbálták előrébb mozdítani a Project Phoenix munkálatait, mindig közbeszólt valami, így a fejlesztést végző csapat végül mással kezdett el foglalkozni, a játék pedig a feledés homályába merült, annyira, hogy már maga a program is elveszett.

A minigolfra szakosodott Putt-Putt cég hivatalos levélben kérte fel a Mojangot, hogy távolítsák el a Minecraftból a pályáikról mintázott világokat. A probléma ezzel csak az, hogy a cég félreértette a játék működését, ezeket a pályákat ugyanis nem a Mojang, hanem a felhasználók készítették. Ezt a cég ügyvéde el is magyarázta egy nyílt levélben, amiben azt a példát hozta fel, hogy a Microsoftot sem lehet hasonló dologra kérni, ha valaki valami csúnyát ír Wordben. A Putt-Putt továbbá Don Mattricknek is küldött egy levelet a Minecraft Xbox 360-as verziójával kapcsolatban, de úgy látszik, itt sem figyeltek, ugyanis az Xbox-főnök nemrégiben kilépett.

Megjelent a Runner 2: Future Legend Of Rhythm Alien Good Friends letölthető tartalma, ami a következő játszható karaktereket hozta el: Josef (Machinarium), Spelunky Guy (Spelunky), Raz (Psychonauts), Dr. Fetus (Super Meat Boy), Quote (Cave Story), Atlas (Portal 2), Invisible CommanderVideo. A DLC most 1,33 euró a Steam nyári vására során, egyébként pedig 2 euró.

Öt év távollét után az Activision Blizzard újra az Entertainment Software Association (ESA) tagja. Az óriáskiadóval együtt az Epic Games résztulajdonosa, a Tencent is csatlakozott.

A State of Decay megkapta Ausztráliában a 18+-os besorolást, azonban ehhez a fejlesztőknek kisebb változtatásokat kellett végrehajtaniuk a programon. A korhatár-besoroló bizottság a játékban megjelenő droghasználatot kifogásolta, így az Undead Labs a játékban megjelenő „stimulánsokat” átnevezte „gyógyszerekké”, majd újra beadta a programot jóváhagyásra.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2