PC

Formális bejelentést kapott a Hotline Miami 2: Wrong Number, mely annak idején az alapjáték kiegészítőjeként látta volna meg a napvilágot, de ahogy haladtak a munkálatok, s terebélyesedett a program, úgy döntött a csapat, hogy inkább egy önálló játékot készít. A folytatás mélyebb történetet, különböző játszható karaktereket, és ha lehet, még több brutalitást ígér. A Dennaton Games 2013-ra tervezi a megjelenést, PC-re, Macintoshra és Linuxra, de szeretnének konzolos kiadásokat is, amivel kapcsolatban már megkezdték a tárgyalásokat.

Megjelent a Company of Heroes 2 legújabb fejlesztői videója, melyben az egyjátékos módról beszélgetnek a készítők.

A Destiny és a Call of Duty: Ghosts két annyira különböző játék, hogy nem érdemes versenyeztetni őket -- jelentette ki Eric Hirschberg, az Activision elnök-vezérigazgatója. A Destiny egy különleges, többszemélyes játékélményt kínál, míg a Call of Duty: Ghosts egy hagyományos játékélményt kínáló program, melyben elkülönül az egy- és többjátékos mód. „A két játék teljesen más, amelyeket teljesen eltérő látásmóddal megáldott tervezők alkottak meg. Úgy gondolom, hogy mindkettőnek van létjogosultsága, és egymás mellett ezek békésen megférnek. Amit a Call of Duty elért, az jobb/több, mint amit bármely más termék elért ebben a műfajban. Ugyanez vonatkozik a Bungie játékára. Az FPS, mint stílus, régóta elképesztő erőt mutat, és az embereket, akik vevők erre a stílusra, ki kell elégítenünk. Vannak nagyon jó játékok a műfajban, de ezeket csak a saját kategóriájukban lehet versenyeztetni.”

A Baldur's Gate: Enchanced Editiont eltávolították azokról a helyekről, ahol a programot eddig meg lehetett vásárolni. Szerződéses problémák léptek fel a kiadóval (Atari), így az Overhaul Games a készülőben lévő második rész fejlesztését is szünetelteti. Ezt azt jelenti, hogy az első rész Android verziója sem jelenhet meg, míg a "kiadópartnerrel meg nem oldják a felmerült problémákat." Trent Oster, a Beamdog elnöke kijelentette: "Őszintén sajnáljuk a dolgot, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a játék újra kapható legyen."

A Bastion alkotóinak ígéretes új játéka, a Transistor egy 15 perces játékmenet-videót kapott, melyet most meg is nézhettek. A játék a tervek szerint jövőre fog megjelenni PC-re és PlayStation 4-re -- a videó a konzolos verzióból származik.

A 2K több, a történetet kiegészítő letölthető tartalmat fog kiadni az augusztusban megjelenő The Bureau: XCOM Declassified mellé. Ezek mind elsőként Xbox 360-ra jelennek meg, de idővel a többi platform játékosai is megvehetik majd. Akik előrendelik a játékot, azok egy bónuszküldetést kapnak, melyben egy titkos, az idegenek üzeneteit feltörő katonai bázis hírtelen elhallgatásának kivizsgálása a feladatunk.

A Max Payne 3 különösebb felhajtás nélkül június 20-án Macintoshra is megjelent.

A Square Enix beismerte: valóban egy létező játék volt a Legacy of Kain: Dead Sun, s noha az ezzel kapcsolatos szivárgás egy része igaz volt, több pontot eltért a valóságtól. A közösségi koordinátor elmondása szerint a játék egyszerűen nem volt elég jó, ezért kellett leállítani a fejlesztését, nagyjából három év után.

Az Oculus Rift virtuális valóság headset Kickstarteren 2,4 millió dollárt szedett össze, ám ez mind semmi ahhoz, amit egy privát befektetői csoport utalt át: a fejlesztőcsapat 16 millió dollár támogatást kapott.

A Toki Tori 2 steames megjelenése elcsúszott, igaz, nem sokkal. Az új dátum július 11. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2