PC

A Warner Bros. a héten hivatalosan is bejelentette a Scribblenauts-sorozat következő részét, melyben ezúttal a DC képregényuniverzum ismert gonosztevői és hősei tűnnek fel. A becsületes nevén Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure című alkotás ismét a 5th Cell berkeiben készül, s a főszereplő változatlan maradt, ahogy az elvégzendő feladatok is. Akár tehát azt is mondhatnánk, hogy egy DC-gúnyába bújtatott újrakiadást kapunk, annyi minden hasonló, de így kicsit távol kerülnénk az igazságtól, a folytatásban ugyanis rengeteg új, a képregények világába beillő lehetőség mutatkozik be, ráadásul ismerős helyszíneken oldhatjuk meg az elénk állított feladványokat.

A Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure a tervek szerint még idén ősszel megjelenik PC-re, Nintendo Wii U-ra és Nintendo 3DS-re, ám a kiadói teendőket ellátó Warner Bros. Interactive Entertainment csak az amerikai kontinens és Ausztrália lakosai számára jelentette be a programot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Végre nyílt bétafázisába lépett az Anno Online! Az ingyenesen játszható programhoz most már bárki csatlakozhat, s aki így tesz a megjelenés első hetében, az egy prémium hajót kap, míg azok akik már a zárt béta óta jelen vannak, egy sor extrák vehetnek át: aki bejelentkezik a nyílt béta indulásakor, az megkapja azt a bizonyos prémium hajót, ezen felül mindegyikük kap egy szobrot, amit a városukban állíthatnak fel, de a legjobb az, hogy az eredményeiket nem törlik el a váltáskor, tehát zavartalanul játszhatnak tovább. Ha még nem vagy tag, akkor irány a hivatalos oldal.

Idén nyáron egy egész sor Ride to Hell-játék fog megjelenni, egészen pontosan három. A felhozatal középső tagja a Ride to Hell: Route 666, mely lényegében egy stratégiai játék. Ebben az American Heroes motoros banda utolsó életben maradt tagját alakítjuk, ki a kegyetlen országúton zúzza le az összes vele szembe kerülő rivális bandát. Ahhoz persze, hogy sikerrel járjunk, nem lesz elég a nyers erőnk, hanem okosnak is kell lennünk, valamint társakra is szükségünk van. Itt jön képbe az, hogy utunk során egy egész bandát keríthetünk magunk köré, akik az ütközetek során különböző, létfontosságú szerepeket töltenek be: van, aki gyógyít, van, aki távolról sebez, s van olyan is, aki a közelharc szerelme. Eme elemek helyes használatával és a megfelelő formációba állással tudunk majd érvényesülni a csatatérré változott országúton.

Megjelent a Team Fortress 2 első, tejes mértékben a közösség tagjai által készített tartalombővítése, ám nem szabad túlságosan izgalomba kerülni, ugyanis lényegi változást nem hoz a csomag, ellenben egy csomó új fejfedőt igen. Összesen 57 alkotás született, melyeket csak és kizárólag a különleges, kulccsal nyíló, majd június 3-tól megjelenő RoboCrates formájában lehet megszerezni. És hogy lehet egy ilyen kulcsot találni? Természetesen a hivatalos boltokban 2,5 dollárért! Jó hír viszont, hogy a bevétel nem teljes egészében a Valve számlájára megy, hanem azok kapnak egy kevés zöld hasút, akik részt vettek a Robotic Boogaloo elkészítésében -- az is pénzt kap, aki „csak” a promóciós videó vagy a weboldal elkészítésében segített. 

Nemrég az Electronic Arts kezébe kerültek a Star Wars-franchise játékokra vonatkozó jogok; a DICE, a BioWare és a Visceral Games kapta meg a lehetőséget arra, hogy bizonyítson, s a svédek nem is teketóriáznak: egy új stúdiót nyitnak a játékfejlesztés központjában, Los Angelesben. A főhadiszállás természetesen továbbra is Svédországban lesz, de ez az új iroda kulcsfontosságú szerepet fog betölteni, ugyanis itt készül majd az egyik új Star Wars-játék.  Az EA és a DICE feltett célja, hogy a projekt hallatán a térség tehetségei náluk vállaljanak munkát, de persze azt sem bánják, ha a rivális Activisiontól átigazol pár ember.

Új képek jelentek meg a Gran Theft Auto V-ből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Xbox 360 Achievements oldalán megjelent néhány új Crysis 3 achievement, amelyekből nagyon úgy tűnik, hogy egy multiplayer expanziót kap a játék. A leírásokból azt lehet kihámozni, hogy négy új pálya (Creek, Crossing, Ascent, Coastline) érkezik, melyeken két új játékmódban (Frenzy, Team Possession) eshetnek egymásnak a csapatok. A Crytek nem kommentálta az esetet.

Éppen hogy csak, de a Krillbite stúdiónak sikerült elérnie a Kickstarteren kitűzött, mindösszesen 200 ezer dolláros célját. Az Among the Sleep című játékuk, melyben egy szörnyűségekkel dacoló kisgyermeket alakítunk, tehát elkészülhet, aminek nagyon tudunk örülni, ugyanis a koncepció felettébb érdekes. Akinek felkeltette az érdeklődését a rövid leírás vagy az alábbi videó, az a hivatalos oldalon letöltheti a játék még nagyon korai, alfa változatát. A végleges változat decemberre várható.

Véget ért a Steam Greenlight legfrissebb köre, melynek eredménye, hogy további hat játék kerülhet be a Steam kínálatába. Íme:

  • Bleed (White Devil)
  • Game Dev Tycoon (greenheartgames)
  • The Legend (AustinHand)
  • Legends of Eisenwald (Aterdux Entertainment)
  • RIOT (The Leonard)
  • Stardew Valley (ConcernedApe)

A Ubisoft érez valamit, a becslések szerint ugyanis az Assassin’s Creed IV: Black Flag nem fog olyan jól teljesíteni a boltokban, mint az elődje. A cég vezérigazgatója természetesen bízik abban, hogy nem lesz igaza, s úgy gondolja, hogy a kalózos téma megfoghatja az embereket, de mégsem helyezik magasra az elvárásaikat. Az Assassin’s Creed III egyébként 12,5 millió példányban fogyott.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2