Konzol

A héten egy újabb harcos csatlakozott a Guardians of Middle-earth amúgy is népes felhozatalához. Az újonc egy Defender osztályú karakter, a híres-hírhedt Szauron Szája, a fekete númenori, Barad-dûr tornyának hadnagya és Mordor követe. Támadásai közepes távolságban hatásosak, elsősorban több ellenféllel szemben.

Xboxon május 20-ig a Battlefield 3 valamennyi letölthető tartalma akciós. A bővítmények egyenként 600 MS Pontért vihetők el, míg a Premium előfizetés 2800 MS Pontba fáj.

Friss képek éreztek a The Last of Usból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Superannuation értesülései szerint a négy évvel ezelőtt bejelentett Agent még továbbra is fejlesztés alatt áll valahol mélyen a Rockstar műhelyében. A portál erről úgy szerzett tudomást, hogy a cég egyik dolgozója a szakmai önéletrajzában még aktív projektként tüntette fel a szinte teljesen feledésbe merült, hidegháborús kémekről szóló játékot. A kiadó Take-Two természetesen most sem kommentálta a hírt, bár legutóbb ezzel a hírrel egybevágót nyilatkozott a vezérigazgató, mondván, a munkálatok még zajlanak.

A Ratchet & Clank: Full Frontal Assault május 21-én fog jelenik meg PlayStation Vitára.

Megjelent a DC Universe Online legfrissebb bővítménye, az Origin Crisis. A tartalom olyan új multiplayer és szóló küldetéseket tartalmaz, melyek megváltoztathatják kedvenc karakterünk eredetét. Ezen kívül az expanzió új tárgyakat, trófeákat és egy új képességtípust is hoz, melynek használatával a tér-idő meggörbül, miközben harcolunk.

Hírek az eheti Nintendo Directről:

  • A Pikmin 3 Európában július 26-án jelenik meg. A várva várt folytatást kizárólag a konzol perifériáján is lehet majd játszani.
  • A Platinum Games új, Wii U-exkluzív játéka, a The Wonderful 101 Európában augusztus 23-án jelenik meg.
  • A New Super Mario Bros. U Luigi-re koncentráló letölthető tartalma, a New Super Luigi U június 20-án válik letölthetővé, de aki nagyon szeretné, július 26-től limitált ideig egy lemezes verziót is beszerezhet.
  • A Nintendo és a Sega egy exkluzív megállapodást kötött a Sonic The Hedgehog-franchise-zal kapcsolatban, s rögtön be is jelentettek egy új játékot. A Sonic: Lost World egy új akció-kalandjáték, mely még nem kapott megjelenési dátumot, illetve a részletek sem ismertek, de az biztos, hogy csak Nintendo Wii U-ra és 3DS-re lesz kapható.
  • Még idén egy új Mario & Sonic: Winter Games fog megjelenni -- lesz többek között, síelés, snowboardozás, műkorcsolya és curling, a legjobb sport.
  • Japánban a Yakuza 1 és a Yakuza 2 HD felbontásban újra megjelenik a Nintendo Wii U-ra, augusztusban.
  • Az E3 hetében azokat a játékokat, amiket a Nintendo a nagyszínpadon mutat be, a Best Buy kiválasztott üzleteiben (több mint 100 ilyen van az Egyesült Államokban) bárki kipróbálhatja.

A Gaijin Entertainment berkeiben formálódó, PC-re egy ideje már elérhető, sőt jelenleg több mint másfél millió játékost számláló War Thunder PlayStation 4-re is kapható lesz. Az ingyenesen játszható MMO-ban második világháborús pilóták, tankparancsnokok, illetve tengerészek szerepét töltjük be, a feladatunk pedig természetesen az, hogy végezzünk a többi játékossal.

A fejlesztőcsapat azt még nem mondta, hogy mikorra tervezik kiadni játékuk konzolos verzióját, de ez igazából nem meglepő, hiszen maga a gép sem kapott pontos dátumot, csak annyit tudunk, hogy az év végén jelenik meg. Mindenestre bármikor is lesz a premier, a csapat azt ígéri, hogy kihasználják a konzol valamennyi tulajdonságát, nem csak a hardverben rejlő erőt. Ez magyarul azt jelenti, hogy közösségi funkciókkal bővül a játék, így egy nagyobb, látványosabb csatát könnyűszerrel megoszthatunk a barátainkkal.

A Nintendo a héten megkezdte a YouTube-felhasználók elleni lépeseit -- konkrétan azokat vette célba, akik a cég által kiadott programok végigjátszását rögzítik, s ezt a személyes gondolataikkal fűszerezik. A japán cég nem eltávolítást kért a portál üzemeltetőitől, hanem a nagy kiadók körében elterjedt Content ID Match utat választotta, melynek lényege az, hogy a videóban látható játék jogait birtokló tulajdonos egy reklámot helyezhet el a videó elején vagy végén. Az anyagot nem kell törölni, s a feltöltő sem kap figyelmeztetést, de az adott „műsor” megtekintéséért járó pénz a jogtulajdonoshoz vándorol.

A héten hivatalosan is bejelentésre került a Gran Turismo 6, mégpedig az előzetes, kissé hihetetlennek hangzó szivárgásoknak megfelelően PlayStation 3-ra. A Polyphony Digital tehát tényleg kivár még a következő generációs játékával, s a lehető legtöbbet hozza ki a PlayStation 3-ból, ám ez a ráérősség nem jelenti azt, hogy ne lennének hosszú távú terveik: a stúdió vezetője elmondta, hogy fontolgatják a játék next-gen változatát, de úgy döntöttek, hogy inkább az ünnepi szezonban akarnak tarolni a folytatással.

A Sony támad autós fronton, ugyanis a Gran Turismo 6 bejelentését követően friss képek jelentek meg a DriveClubból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Két évvel ezelőtt, a sokak által az Anonymous mellékhajtásának nevezett Lulzsec hackercsoport sikeresen törte fel a Sony, a Nintendo, az EA, valamint a CIA és az FBI adatbázisát értékes és érzékeny adatokat ellopva, majd nyilvánosságra hozva. A csoport négy tagját sikeresen fogták el a hatóságok, s az Egyesült Királyságban állították őket bíróság elé számítógépes rendszerek feltörésének vádjával. A huszonéves fiatalok korábban mind bűnösnek vallották magukat, a bíróság pedig a héten kihirdette a büntetésüket: a legfiatalabb, 18 éves vádlott 20 hónap felfüggesztett kapott és 300 óra közmunkát, ketten 30 hónap letöltendő, míg a negyedik tag 32 hónapot, ami a brit igazságszolgáltatás eddig kiosztott legsúlyosabb büntetése ilyen ügyben.

Az esettel kapcsolatban Ausztráliában és az Egyesült Államokban a csoport további két tagját tartóztatták le -- ők leplezték le a most elítélteket. A hatóságok szerint ők lehetnek a Lulzsec vezetői, de egyelőre még nem vádolták meg őket semmivel.

A hét kérdése: kedden figyelemmel fogod kísérni az új Xbox bejelentését, vagy hidegen hagy a téma?

1 2