Konzol

Sokan felvonták a szemöldöküket a Nintendo negyedéves adatainak láttán -- na, nem elsősorban a pénzügyi értékek voltak meglepőek, hanem az, hogy nyoma sem volt a Nintendo DS várható eladásainak; a Nagy N valamiért visszatartotta ezeket az információkat. A találgatás azonnal beindult, mégpedig arról, hogy a japán gyártó kész leállni a sok éves, világszerte több mint 150 millió példányban eladott konzollal, a helyzet azonban -- egyelőre legalábbis -- derűsebb, mint amilyennek látszik. A Nintendo sajtófőnöke elmondta: egyelőre nem tervezik leállítani a koros gép gyártását, de a várható eladásokat sem hozzák nyilvánosságra egy ideig.

A Wii U a vártnál sokkal rosszabbul teljesített: a konzolból a megjelenése óta világszerte 3,45 millió fogyott el, ami jelentősen kevesebb, mint amennyit a Wii tudott felmutatni (5,84 millió) hasonló periódusban. A 2013-as naptári évben mindösszesen 390 ezer példány talált gazdára, de a cég bízik abban, hogy a következő gazdasági év végére (2014. március 31.) már összesen 9 millió konzol lesz a háztartásokban. A vonzerő növekedését az új Mario Kart, Super Mario Bros., Wii Fit, Pikmin, és Legend of Zelda programoktól várják, melyek mind az elkövetkezendő hónapokban fognak megjelenni.

Múlt héten már beszámoltunk a Nintendo Wii U virtuális konzolról, mely tegnap már elindult az Egyesült Királyság területén. Egyelőre hét játékot kínálnak, 3,5 és 5,5 font közötti áron. A játékok között vannak NES és SNES címek is, mint a Super Mario World, az Ice Climber, és a Donkey Kong Jr. Ugyanakkor megjelent az új rendszerfrissítés, mely számos új funkciót ad a konzolnak. Így például most már a rendszer- és szoftverfrissítések a gép kikapcsolt állapotában is letöltődnek, az eShopban való vásárláskor pedig a szoftverek azonnal frissülnek, ha van ilyen lehetőség, a letöltött alkalmazások pedig automatikusan telepítésre kerülnek.

A Miiverse még ebben az évben beépül a Nintendo 3DS-be, jelentette ki Ivata Szatoru, a Nintendo vezérigazgatója. „Tervezzük, hogy még ebben az évben megjelenik egy rendszerfrissítés Nintendo 3DS-re, hogy a kézikonzolunk tulajdonosai is használhassák ezt a közösségi funkciót.” PC-n és mobilon már elérhető egyébként, béta állapotban, böngészőn keresztül.

Ivata ugyanakkor egy befektetői konferencián elmondta újra a véleményét a Wii U eladásairól. Szerinte nem kommunikálták eléggé a Nintendo Wii U értékeit, így sokan azt hitték, hogy az nem más, mint egy sima Wii, melyhez egy gamepadet terveztek. Március 31-ig összesen 3,45 millió egységet adtak el, melyből 450.000 az első három hónapban ment el. „A Wii U-nak egyszerűen nincs olyan kezdőcíme, amelyet a konzolhoz már a megjelenéskor hozzácsatolhattak volna a vásárlók. A Wii-nél a Wii Sports ilyen volt, és ezt a rajongók értékelték. Ezen próbálunk változtatni, és egy erős szoftverkínálatot bemutatni.” Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a Nintendo nem fog idén nagy bulit rendezni az E3-on. Két zárt sajtótájékoztató lesz összesen, melyből egyet a kereskedők, egyet pedig a média számára rendeznek. Ivata szerint a Nintendo Direct adások megfelelően kielégítik az új játékokra várók információéhségét, míg a két zárt sajtórendezvény a célcsoportoknak juttatja el a legfontosabb információkat.

A fejlesztők a DualShock 4 funkcióiról beszélnek a Sony által közzétett legújabb videóban.

Információkat kaptunk a Dragons Dogma: A Dark Arisen PS3 játék gyűjtői kiadásáról. A csomag tartalmazza magát a játékot, egy szép bőrkötéses könyvet (ebben csücsül játék), egy gyönyörű, művészi kidolgozású zsebórát, illetve egy bőrre festett dupla rajzot. A képeket megtekinthetitek lejjebb.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Sony Észak-Amerikában lefoglalta a The Order: 1886 nevet videojáték kategóriában. Még senki sem tudja, hogy pontosan miről van szó.

A One Piece Pirate Warriors II játék gyűjtői változatát a fejlesztők videón mutatják be.

A konzolgeneráció talán legfurcsább játéka, a szürreális Deadly Premonition nagyon hamarosan, április 30-án végre PlayStation 3-ra is megjelenik, az örömöt pedig csak fokozza, hogy egy javított játékot kapunk, melyben a kezelést, a grafikát és a játékmenet-elemeket is megpiszkálták a fejlesztők, sőt még a befejezés is módosult valamelyest az eredeti kiadáshoz képest. Íme a launch trailer:

A Miki egeres cég a Disney Infinityvel igyekszik megszorongatni az Activisiont, amely a Skylanders-játékaival régóta élvezi az egyeduralkodói pozíciót. A győzelemhez vezető kulcs természetesen a népszerű Disney- és Pixar-licencekben rejlik, de ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a cég kezében ott vannak a Marvel- és a Star Wars-jogok is, ezekkel pedig rengeteg játékost tudnak magukhoz vonzani, nem úgy mint a Skylanders gyakorlatilag ismeretlen, egymással totálisan felcserélhető figurái. A fejlesztést vezető Bill Roper elmondta: egy nap bővíteni fogják a Disney Infinity felhozatalát ezekkel a karakterekkel is, de egyelőre azzal vannak elfoglalva, hogy a premierre a legmegfelelőbb hősöket válasszák ki.

A Jacob Jones and the Bigfoot Mystery kalandjáték sorozat, mely ötletes és elgondolkodtató rejtvényeket kínál PS Vitára, Unreal Engine 3.0 motor alatt, epizódikus formátumban hamarosan megjelenik. 

Friss videót kapott a PlayStation Vitára exkluzív Soul Sacrifice. Az új anyagban a csapat az előrendelői extrákat sorolja fel, melyek nem mások, mint két egyedi kosztüm, három mágikus tárgy (Spirits Flamepike, Spirits Fulgurwood, Spirits Blightstone), és az eredeti japán szinkron.

Egy kiszivárgott képen megtudtuk, hogy a következő két hónapban három DLC jelenik meg a Soul Sacrifice-hoz, de ez egyelőre csak az Egyesült Államokra vonatkozik.

Ez történt... (2013. - 17. hét)

A Ratchet & Clank-film mellett a Blockade egy Heavenly Sword CGI-filmet is készít, de ez egy kisebb költségvetésű, egyenesen DVD-re kerülő alkotás lesz.

A Metal Gear Rising: Revengeance játékhoz május 9-én érkezik a Blade Wolf című DLC, melyhez játékképek is megjelentek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A tinihorror-szimulátor, Until Dawn úgy tűnik, hogy mégsem PlayStation Move-exkluzív lesz. A játék frissített dobozképén már az a felirat díszeleg, hogy kompatibilis a perifériával, nem pedig az, hogy csak azon működik. A Sony nem mond semmit.

Ez történt... (2013. - 17. hét)

A Bungie a Destiny fejlesztése során használni fogja a SpeedTree technológiát. Tudjátok, ez az a program, amivel valósághű, könnyen elkészíthető fákat lehet generálni gyorsan és olcsón.

PC-n már lehetőségünk volt rongyosra játszani a Machinariumot, az európai PlayStation Vita tulajdonosoknak azonban még csak most jön el a nagy alkalom arra, hogy belevessék magukat a varázslatos kis kalandjátékba. Az átirat május elsején fog megjelenni 6 eurós árcédulával.

A Shin Megami Tensei IV angol nyelvű trailert kapott.

Bár a Rayman Legends csak hónapok múlva jelenik meg, érkezett egy ingyenes alkalmazás a játékhoz, ami nem más, mint az online kihívások sorozata, ami napi és heti feladatokat kínál, hogy a barátokkal, ismerősökkel küzdhessenek meg a letöltők. Többfajta játékmód található benne, melyek közül az egyik egy szinkronizált játék, amiben Murfyt és egy másik klasszikus Rayman karaktert kell irányítani, miközben Murfy kazamatáit kell bejárni. Az alkalmazást a Nintendo Wii U tulajok már letölthetik.

PC-re már szerda óta kapható a Monaco, az xboxos játékosoknak azonban még várniuk kell, ugyanis egy váratlan hiba történt. A csapat már elküldte hitelesítésre a hibajavítást.

A Ride to Hell: Route 666 játékhoz új trailer jelent meg.

A Tesco kínálatában nem csak a Call of Duty: Ghosts tűnt fel a napokban, hanem egy új Halo is. Az egyszerűen csak következő Halóként feltüntetett program az oldal tanúsága szerint Xbox 360-ra fog megjelenni. A Microsoft cáfolta a bejegyzés hitelességét.

A hét kérdése: van olyan régebbi program, ami nálad nem állta ki az idő próbáját, s ma már nem tudod végigjátszani, olyan elavult?

1 2