PC

Május 7-én leállnak a Company of Heroes szerverei, de nem kell aggódni, lesz hova menni folytatni a csatáinkat. A meccseket az ominózus dátumtól kezdődően a Steamworks szervereken játszhatjuk, ezzel kapcsolatban azonban tudni kell, hogy szükséges a CD-kulcs a regisztrációhoz. Ha valakinek ez gondot jelent, a Relic ki fog adni egy eszközt, amivel előbányászhatjuk a kódsort.

A fejlesztési vezető, Quinn Duffy szerint nagy esély van arra, hogy a Relic Entertainment és a Games Workshop együtt fog dolgozni egy új Warhammer 40k: Dawn of War játékon.

A Steamen és a GOG-on már kapható a Klei Entertainment (Mark of the Ninja, Shank) új játéka, a Don't Starve, melyben az a feladatunk, hogy tudomány és mágia segítségével maradjunk életben a kegyetlen vadonban. A játék most lépett ki a bétafázisból, de ennyivel még nincs elintézve, a fejlesztőcsapat ugyanis az elkövetkező hat hónapban letölthető tartalmak egész sorával fogja kiegészíteni a játékot.

A Deadpool játékhoz több új karakterlap érkezett, melyet alább tekinthettek meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az alábbi trailerrel vonult be a virtuális boltokba az Assassin’s Creed III The Tyranny of King Washington DLC-sorozatának harmadik és egyben utolsó fejezete, a Redemption. A csomag PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra már elérhető, a Wii U tulajoknak azonban május 16-ig várniuk kell a fináléra.

A héten új videókat kaptunk a hamarosan boltokba kerülő Grid 2 multiplayer módjából. Az első anyag egy hagyományos versenyt mutat be, mely az Algarve Sport Circuit pályán kapott helyet, a főszereplők pedig felső kategóriás versenygépek. Ez egy egyszerű verseny, az nyer, aki elsőként ér át a célvonalon.

A második videó egy kicsit már érdekesebb, ugyanis itt már Dubaj lezárt utcáit vesszük célba tuningolt autókkal, de ha ez nem volna elég izgalmas, tudni kell, hogy ebben az összecsapásban be van kapcsolva a Live Routes opció, amivel körről körre változik a pálya, hogy egy percre se lankadhasson a figyelmünk.

És végezetül itt egy harmadik videó, mely a korábban kiadott, a multiplayer módban elénk táruló lehetőségeket reklámozó anyag kibővített változata, némi extra játékmenettel. Láthatjuk akció közben a játékmódokat, a személyre szabhatóságot, és nem mellesleg az indianapolisi pályát.

A héten megjelent a SimCity régóta várt nagy frissítése, ami a játék pár nagyobb hibáját volt hivatott kijavítani, s noha a feladatot részben teljesítette, sajnos hozott magával egy sor új hibát. Ezek között kisebb, grafikai gubancokat lehet találni, de vannak súlyosabb mellékhatások is, mint például adatok nélküli ranglisták, problémák a szennyvízrendszerrel, illetve a városok még mindig hajlamosak elveszíteni a munkánkat, akárcsak a játék premierjekor. A hibákról egy listát vezet a Imidazole0 nevet használó Reddit felhasználó.

A Zynga negyedéves adatai szerdán nyilvánosságra kerültek. A vártaknál jobban teljesített a cég, de még így sem lehet őszinte a befektetők mosolya -- a bevétel és a részvények értéke tovább csökkent. Ezek után nem meglepő, hogy további karcsúsításokat hajtanak végre: leállnak az Empires & Allies, a Dream Zoo és a Zynga City (a kínai CityVille) szerverei. Ezek hatására a Zynga a következő negyedévben 225 és 235 millió dollár körüli bevételt vár.

Némi friss játékmenet a Sir, You Are Being Huntedből. Ha két perc nem lett volna elég, kattints ide egy kis ráadásért.

Chris Roberts nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy más platformokra is megjelenjen a Star Citizen. A tervező a PlayStation 4-et nevezte meg lehetséges célpontnak, elsősorban azért, mert gyakorlatilag egy PC-t fog piacra dobni a Sony, másrészt pedig valószínűleg azért is említette csak a Sony új üdvöskéjét, mert a többi platform túl gyenge, az új Xboxról pedig még semmi konkrétat nem tudunk.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2