PC

Jön a Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara -- jelentette be a Capcom. A játék két klasszikus játéktermi cím, a Dungeons & Dragons: Tower of Doom és a Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara felfrissített és kiegészített változata. Azon túl, hogy a kor elvárásainak megfelelő, de az eredeti játékok stílusát megőrző grafikát kapunk, a jól ismert, négy hős kalandjai körül bonyolódó játékmenet új lehetőségekkel bővült ki. Az új, a játékszabályokat módosító opciókkal például megkönnyíthetjük, vagy éppen alaposan megnehezíthetjük a dolgunkat, hiszen beállíthatjuk azt, hogy a fegyvereink sose törjenek el, de azt is elrendelhetjük, hogy egy adott idő alatt kelljen teljesíteni az adott feladatot.

Ezen felül bemutatkozik az online kooperatív mód lehetősége, melynek keretében a társaink bármikor csatlakozhatnak hozzánk, illetve a fő küldetések mellett számos, a képességeinket próbára tevő kihívással nézhetünk szembe. Az így elért pontokat a The Vault nevű helyen válthatjuk be mindenféle hasznos felszerelésre, valamint a globális ranglistrán is összemérhetjük tudásunkat a világ többi játékosával szemben.

A Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara a tervek szerint még idén júniusban meg fog jelenni, mégpedig személyi számítógépekre, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Nintendo Wii U-ra, melyen természetesen az érintésérzékeny perifériát is használhatjuk majd.

A Jagex bejelentette: idén nyáron fog megjelenni a Runescape 3. A fejlesztők elmondása szerint minden fronton jelentősen javítottak a formulán, de nem egy hagyományos értelemben vett, különálló folytatással állunk szemben, hanem egy olyan játékkal, ami erősen az elődre támaszkodik. Ennek több jó oldala is van: egyrészt a meglévő felhasználónevünkkel és karakterünkkel folytathatjuk a játékot, tehát teljesen zavartalanul, másrészt pedig a csapat készen áll arra, hogy nyugdíjba küldje a régi Java klienst, s átálljon a gyorsabb és jobb HTML5 illetve WebGL verzióra, amivel megszépülnek a jól ismert tájak -- opcionálisan továbbra is használható a korábbi motor.

A fejlesztőcsapat további részleteket nem volt hajlandó elárulni a folytatással kapcsolatban, de azt ígérték, hogy az elkövetkezendő hetekben új, immáron bővebb információkkal fognak előállni. Amíg várunk, nézzük meg a bemutatkozó videót, amiben a Jagex tagjai beszélnek új üdvöskéjükről!

A Saints Row IV bemutatkozását követően felmerült egyesekben a gyanú, hogy a Volition úgy tudott ilyen gyorsan előállni a széria következő részével, hogy a Saints Row: The Thirdhöz tervezett, majd végül elkaszált Enter the Dominatrix bővítményt puffasztották fel egy teljes játékká. Ezt a csapat vezetője, Steve Jaros tagadta, s hozzátette: az Enter the Dominatrix csak nagyon kis részét tudták felhasználni a folytatáshoz, melynek fejlesztése mellesleg a The Third premierje előtt két hónappal kezdődött meg, magyarán ne is mondjuk azt, hogy a DLC-t bővítik ki.

A Volitiontől továbbá megkérdezték azt is, hogy miért nem next-gen konzolokra adják ki a Saints Row IV-et, amire Jim Boone, a gyártásvezető azt felelte: a PS2 premierjére elkészült Summoner fejlesztése kínkeserves volt, s az eredmény is gyatra lett, így inkább most kivárnak és élvezik a jól ismert platformok kényelmét -- valószínűleg ezért is (na meg az eltérő hangulat miatt) nem tartanak attól, hogy a GTA V közelében küldik a boltokba a programjukat.

A Ridiculous Fishinget és a Super Crate Boxot jegyző Vlambeer a héten jelentette be: a 2011-ben böngészős játékként megjelent Luftrausers idén egy alaposan kibővített teljes változatot fog kapni. A program tavasszal PC-re, PlayStation 3 és PlayStation Vitára, valamint később Linuxra fog megjelenni, mégpedig 10 dolláros árcédulával.

A Sonic Unleashed jól indult, de végül bukás lett; beállt a béna 3D-s Sonic-játékok hosszú sorába -- a rajongók azonban nem hagyták azt, hogy veszendőbe menjenek az egyébként tényleg ötletes pályák. Megszületett hát az Unleashed Project, ami a Sonic Generations teljes átalakítása, mégpedig olyan formában, hogy a Sonic Unleashed napfényben úszó pályái játszhatók legyenek a játékmenet szempontjából sokkal jobb Generations keretei közt.

A projekt a héten kapta meg a megjelenést ünneplő videóját, s azt kell, hogy mondjam: kiváló munkát végzett a csapat, szinte tökéletes lett az átalakítás. Ha neked is felkeltette az érdeklődésedet az alábbi videó, akkor kattints erre a linkre, ahol megtudhatsz mindet arról, hogyan élheted át első kézből a látottakat.

Benjamin "Komag" Ramsey és csapata áldozatos munkájának köszönhetően elkészült a Legend of Grimrock - Master Quest. Ebben megtaláljuk az eredeti játék valamennyi tömlöcét és feladványát átdogozva és kiegészítve, s így, valamint a felturbózott, nagyobb kihívást nyújtó nehézségi szinttel együtt garantált, hogy egy darabig nem jövünk elő. Akit érdekel az impresszív mod, annak irány a Steam Workshop megfelelő oldala. Természetesen az alapjáték megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy élvezhessük a Master Questet -- kész szerencse, hogy most féláron kapható a cucc Steamen.

Megérkezett az első videó a Resident Evil 6 és a Left 4 Dead 2 házasságából. Jó szórakozást hozzá!

A Rockstar nagyon sajnálja azt, hogy néhány rajongó egyre frusztráltabb a GTA V-tel kapcsolatos hírek hiánya miatt, de nem változtatnak a stratégiájukon, miszerint csak akkor mutatnak meg valami újdonságot, ha az már teljes bizonyossággal bekerül a végleges játéka. Legyünk hát türelemmel.

Ilyen szép effektek tárulnak a szemünk elé a Warframe-ben, ha bekapcsoljuk a PhysX-et:

A Hotline Miami már tölthető Macintoshra, ám ha a BioShock: Infinite-et is szeretnénk az almás gépünkön látni, egészen nyárig várnunk kell.

A Total War: Rome II irányítható frakcióihoz csatlakozott Egyiptom is. A sereg részben hagyományos egyiptomi, részben pedig a Nagy Sándor után visszamaradt görög taktikákat alkalmazza, így az irányításunk alatt lándzsás egységek és harci elefántok egyaránt lesznek. A hivatalos oldalon bővebb információkat találni.

Ez történt... (2013. - 12. hét)

A Bungie március 11-én lefoglalta a Glimmer, a Fallen, a Hive, a Cabal és a Vex nevet. Valószínűleg a Destinyhez van közük.

Még nem késő bevásárolni a GOG.com Atari-akciójában. A felhozatalban többek között az Alone in the Dark játékokat, a Master of Orion első és második részét, a RollerCoaster Tycoont, a Master of Magic-et, a Pirates!-t és a The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athenát találjuk.

A La-Mulana Steamre március 25-én fog megjelenni -- a mobilon hódító Cut the Rope viszont már most kapható 5 dollárért.

Dean Hall azt mondta, hogy a DayZ alfatesztelése júniusban kezdődhet meg, miután átvizsgálták az addig elkészült munkát. A játékot a pre-alfa változatban jelenleg 25 fő teszteli.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2