A hét videója

Mindannyian szeretjük az akciót, de senki sem annyira, mint Ilya Naishuller, aki az alábbi videót készítette el csapatával. Ez nem más, mint egy belső nézetből mutatott, egyszerűen őrült akciójelenet, amiben van minden, amit egy ilyen típusú filmtől elvárnánk: közelharc, lövöldözés, autósjelenet, és persze gyönyörű nők, hogy teljes legyen az élmény, mindez pedig egy sci-fi elemeket tartalmazó, de végeredményben teljesen lényegtelen történetre van felhúzva. Itt aztán tényleg nem érdemes elgondolkodni a miérteken és a hogyanok, csak dőljetek hátra és élvezzétek, ahogy az akció egyik helyről a másikra visz minket légies könnyedséggel, de mégis adrenalinpumpáló módon.

Ez volt az internetes mércével mérten ősöreg, 2011-es Insane Office Escape második része, s ha továbbra is ilyen minőségi javulásra számíthatunk, akkor már nagyon várjuk a harmadik részt -- csak ne kelljen újabb két évet várni.

Internetes körökben óriási imádat övezi a Valve társalapítóját, Gabe Newellt, akivel kapcsolatban zavarba ejtően sok művészi alkotás készült, s itt most nem csak egy-két portréról beszélek, hanem egy egész sor bizarr festményről. A Kotaku a héten összegyűjtötte a legfurcsább képeket, köztük olyannal, ami hozva az elvártat, a Half-Life-ba ültette a játékvilág közkedvelt figuráját, de van ezen kívül Jabba Gabe, Póni Newell, és a PC-s játékosok szentje is. Akit a teljes galéria érdekel, az kattintson erre a linkre, alant pedig kedvcsinálóként álljon a személyes kedvencem, a zombihordával bátran dacoló hős Gaben. Ennek elkészítéséről mellesleg van egy videó is.

Érdekességek a hétvégére -- menekülés az irodából

Tudjátok ti, mi történik, ha a Half-Life 2 és a Doom összeházasodik? A szórakozás egy teljesen új dimenziója nyílik meg! Van valami csodálatos abban, hogy milyen jól működik a Valve klasszikusa retro zenével és még retróbb fegyverekkel, így aki fogékony az ilyen egyedi keverékekre, annak irány a Steam Workshop, ahol mindent megtudhat arról, hogyan szerezheti be a gmDoomot.

Nagy piros pont jár a Creative Assembly csapatának, ugyanis az egyik rajongójukat beépítik a Total War: Rome 2-be. A közleményükben egyszerűen csak Jamesnek nevezett úriember nem sokkal a Rome 2 bejelentése után látogathatta meg a stúdiót, ahol a közösségből ő volt az első ember, aki láthatta mozgás közben a programot, s beszélgethetett el a fejlesztőkke. A srác még jó tanácsokat is adott, ám arra már nem volt lehetősége, hogy ki is próbálja a várva várt folytatást, ugyanis sajnálatos módon nemrégiben elvesztette a májrákkal vívott csatáját. A Creative Assembly azonban tesz róla, hogy az emléke ne vesszen el, ugyanis elhatározták: James benne lesz a játékukban!

A csapat egyelőre még nem tudja, hogy pontosan hol fog feltűnni különleges rajongójuk, de a közösségi koordinátor, Craig Laycock biztosított minket, hogy ott lesz, s egy jelentőségteljes módon fognak megemlékezni róla. Referenciafotókból már meg is van a karaktermodell kezdeti változata. Íme:

Érdekességek a hétvégére -- menekülés az irodából

Ha nem a héten jelenik meg az Insane Office Escape 2, akkor bizony a Pokémon Snap film kedvcsinálója lett volna a hét videója. Az anyag azt hivatott bemutatni, hogy a pokémonok fényképezéséből álló program hollywoodi változata nem is lenne teljesen csapnivaló, ha jó kezekbe kerül, s a trendeknek megfelelően komor hangvételben mutatják be a kalandot.

Ez történik, ha klasszikus játékok szereplői és a való világ szép helyszínei összetalálkoznak:

Érdekességek a hétvégére -- menekülés az irodából Érdekességek a hétvégére -- menekülés az irodából Érdekességek a hétvégére -- menekülés az irodából

Számtalanszor láthattuk már azt, hogy a szerelmespár játékokhoz közelebb álló tagja az egyik kedvencén keresztül kéri meg kedvese kezét. Volt már ilyen a Halo pályaszerkesztőjében, a Minecraftban és a WarCraftban is, egyszóval minden olyan játékban, amelyben találunk egy viszonylag könnyű módot arra, hogy módosítsuk a térképet vagy annak elemeit. Ezért aztán igazán nincs min meglepődni azon, hogy Verruckter Schakal a Forza Horizonban tette fel a nagy kérdést -- az viszont jópofa, hogy a játék hivatalos Facebook-oldalán is megjelent a kép, hogy lássa mindenki. És hogy miért az iszonyat ronda Cadillac Escalade ESV-t használta egy tényleg szép autó helyett? Mert ezen nagy a felület, ilyen egyszerű.

Érdekességek a hétvégére -- menekülés az irodából