PC

Megérkezett az első javítás a Hotline Miamihez, sőt, a készítők DLC-ket is terveznek. A játék egyébként sikernek könyvelhető el már most, holott a készítők egyáltalán nem küzdöttek a warez ellen.

A Codemasters egy új játékmenet-videó társaságában bejelentette: november 16-án fog megjelenni a Formula 1licenre alapozó új játékuk, az F1 Race Stars, melyben nem a szimuláció, hanem a felhőtlen szórakozás van a főszerepen.



Bár sokan reménykedtek benne, hogy a Rifthez is kapunk egy életen át tartó regisztrációt, sajnos ez nem fog megtörténni. Kár, mi örültünk volna.

Négy új kép jelenet meg a Max Payne 3-ból, melyeken az október 30-án megjelenő, 10 dolláros Hostage Negotiation DLC pályáit vehetjük szemügyre.

Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)

Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)


Bétafázisba lépett a League of Legends Twisted Treeline pályája. Alant egy videót is megcsodálhattok az új térképről.



Elindult az Elder Scrolls Online hivatalos weboldala. Erre tessék!

A Family Guy: Back to the Multiverse fejlesztői állítják, hogy hatalmas volt rajtuk a nyomás, mert az Activision minőségi játékot követelt, és a rajzfilm atyja, Seth MacFarlane is érdekelt volt a projektben. Az eredmény állítólag jó lett, de ezt mi, játékosok csak november végén tudjuk meg, ugyanis a játék november 23-án fog megjelenni. Itt van három új játékkép.

Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)

PC-re költözik a Bravely Default sorozat! Az eddig csak Nintendón hódító szerepjáték széria legújabb, Praying Brage című része 200 évvel a Flying Fairy után játszódik majd -- és nagyjából ennyi mindaz, amit tudunk róla. A PC-s változat valahogy a 3DS-es játékkal is kapcsolatot tart, de hogy miként, rejtély. Lesz viszont egy nyílt bétateszt november 1-től, és alant egy videót is láthattok róla.



A Wasteland 2 sci-fi elemei nemcsak légből kapott ötletek lesznek: az inXile tudományos szakértőkkel egyeztet róluk, hogy „hiteles” játék legyen az eredmény.

Jövő hónapban fognak megjelenni az első szaftos információk a Grand Theft Auto 5-ról, de előtte még nézzük meg ezt a nemrég kiadott művészi munkát.

Ez történt... (2012. - 43. hét)

Íme a Tomb Raider dobozképe:

Tomb Raider dobozkép

Új trailerrel jelentkezett a Painkiller Hell & Damnation, bemutatva a játékban elénk táruló lehetőségeket.



Kémkedik utánunk a Square Enix. A kiadó elismerte, hogy a Sleeping Dogsszal játszva folyamatosan monitorozza, mit és hogyan csinálunk, ám az így nyert adatok elvileg arra jók, hogy a kiadó információkat szerezzen gamer szokásainkról, és később a mi igényeink alapján tervezzen játékokat. Érdekes, meglátjuk, a jövőben mennyire válik trenddé a dolog.

Kíváncsi vagy, milyen lenne a Far Cry 3, ha a Mojang fejlesztette volna? Ha igen, nincs más dolgot, mint letöltened a hivatalos Far Cry 3 Minecraft modot az alábbi linkről.

Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)

Megjelent a Lucius című indie horrorjáték, melyben egy hatéves kisfiút kell irányítanunk, aki mellesleg a Sátán gyermeke. Családgyilkolás kölyökmódra? Tökéletes halloweeni szórakozás!

Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)Ez történt... (2012. - 43. hét)

Nyílt bétafázisba lépett a RaiderZ című, szörnyvadászós MMORPG. Ha kedvetek támadt kipróbálni, elég meglátogatni a hivatalos oldalt, regisztrálni, és már tölthetitek is a klienst!

Konzol

A Halo 4-hez is van Season Pass. A 25 dolláros csomag keretében decemberben, februárban és áprilisban egy-egy letölthető tartalmat kapunk, melyek mind a játék multiplayer módját bővítik új pályákkal. Az első csomag a Crimson Map Pack (Wreckage, Harvest, Shatter) nevet kapta, ezt követi a Majestic Map Pack (Landfall, Monolith, Skyline), végül pedig a Castle Map Pack (Daybreak, Outcast, Perdition) érkezik. Ha ezeket külön-külön vennénk meg, 15 százalékkal többet kellene fizetnünk, a Halo-rajongóknak tehát megéri beruházni a War Games Passre.

Három és fél percen át mozog a Wii U-ra megjelenő Rayman Legends.



S ha már Wii U, a helyzet úgy áll, hogy Peter Moore EA-s fejes szerint az Origin nem fogja megvetni a lábát a Nintendo konzolján.

A Dance Central 3 is megkapja a Gangnam Style-t, sőt, a Call me Maybe-re is téphetjük a ha... izé, táncikálhatunk!

A Nintendo abban bízik, hogy március 31-ig 5,5 millió Wii U-t és 24 millió Wii U játékot tud majd eladni.

A New York Times értesülései szerint a Disney egy új játékon dolgozik, mely kombinálná a Toy Story-ban és a stúdió egyéb filmjeiben látott karaktereket. A játék Toy Box címen jelenne meg elsősorban konzolokra, de kiegészítő játékok formájában hordozható eszközökre is ellátogathat. A Disney nem kommentálta a híresztelést.

Egyéb

A pletykák igazak voltak, s az Apple a héten tényleg bejelentette az iPad lekicsinyített változatát. A gép sajnos nem kapta meg a retina displayt, de a kisebb képátlójának (20 cm) ellenére megtartotta az eredeti iPad és annak második változatában látott felbontást. Ezen felül egy A5-ös processzor dolgozik a burkolat alatt, s 23 százalékkal vékonyabb, illetve 53 százalékkal könnyebb, mint a harmadik generációs iPad. A legolcsóbb iPad Mini 99.990 forintért lesz kapható 16 GB-os háttértárral, míg a legdrágább, 64 GB-ttal 159.990 forint. Megjelenés: november 2.

Ez történt... (2012. - 43. hét)

Az Apple továbbá felfrissítette a nagyobbik iPadet, bejelentve az eszköz negyedik generációját. Itt drasztikus változtatásokról nem beszélhetünk, „csupán” a processzor lett lecserélve az iPhone 5-ben látott A6X-re, illetve az elülső kamera lett javítva. Ez 149.990 forintért (16 GB), illetve 209.990 forintért (64 GB) lesz kapható, ugyancsak november 2-től.

Mark Zuckerberg a Facebook negyedéves gazdasági jelentésén szomorúan közölte, hogy a közösségi hálóztat teljesítménye a játékok terén nem úgy alakul, hogy azt szeretné. Az elmúlt három hónapban ugyan 40 százalékkal növekedett a havi bevétel a különböző cégektől, a legnagyobb játékszolgáltatótól, a Zyngától viszont 20 százalékkal kevesebb pénz folyt be. A cég egyébként július és szeptember között 1,26 milliárd dollár bevételt és 157 millió dollár veszteséget könyvelt el, illetve a részvények 50 százalékos esést produkáltak az előző negyedévben látottakhoz képest.

Komoly bajban van a Zynga: 13 játékot lőttek le a cégnél, tavasztól szeptember végéig pedig nem kevesebb, mint 160 millió dollárnyi veszteséget termeltek.

Egy egészen kellemes rajongói kisfilm érkezett a közelgő Assassin’s Creed III tiszteletére.



Költségcsökkentésre hivatkozva a Bigpoint (Battlestar Galactica Online) összesen 120 dolgozót elküldött a San Franciscó-i stúdiójából, illetve a hamburgi irodájából, valamint távozott a vezérigazgató, Heiko Hubertz.

A GOG hamarosan bejelenti, hogy melyik nagy kiadóval sikerült partneri kapcsolatot kötni. Az üzlet nagy titokban zajlik, de azt tudjuk, hogy vagy a Microsoft, vagy a Take-Two vagy a LucasArts hajlik a dologra.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Assassin's Creed III (október 31.) - Xbox 360, PS3
  • Disney Princess: My Fairytale Adventure (október 31.) - PC
  • Silent Hill: Book of Memories (november 2.) - Vita
  • Transformers Prime (november 2.) - Wii, DS, 3DS
  • WWE '13 (november 2.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Sports Champions 2 (november 2.) - PS3
  • Nike+ Kinect Training (november 2.) - Xbox 360
  • Assassin's Creed III: Liberation (november 2.) - Vita
  • Need for Speed Most Wanted (2012) (november 2.) - PC, Xbox 360, PS3, Vita
  • Just Dance: Disney Party (november 2.) - Xbox 360
  • Thundercats (november 2.) - DS
  • Dragon Ball Z: Budokai HD Collection (november 2.) - Xbox 360, PS3
  • Football Manager 2013 (november 2.) - PC
  • Cabela's Dangerous Hunts 2013 (november 2.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Train Simulator 2013 (november 2.) - PC
  • Emergency 2013 (november 2.) - PC



A hét kérdése: mi volt szerinted a legijesztőbb játék?