PC

Új hősöket kap a DotA 2. Thrall és Dirge természetesen saját bemutatkozó trailereket is kaptak, így szavak helyett beszéljenek inkább a képsorok. Egy biztos: bár a DotA 2 még kész sincs, a rengeteg extra cuccal, amit kiadtak hozzá eddig, lassan felzárkózik a Team Fortress 2 mellé.





Hosszú fejlesztés után végre megjelent az Endless Space című indie űrstratégia, és ennek örömére egy hivatalos launch trailert is kaptunk, mely bár nem túl informatív, hangulat terén majdhogynem páratlan. A játék egyébként Steamen kapható 20,99 eurós áron, melyre 3 extra eurót rádobva már az Admiral Editiont is megkapjuk. Részletekért erre tessék.



Egy bizonyos Melissa K. petíciót indított annak érdekében, hogy az Aliens: Colonial Marines multiplayer módjában női játszható karakterek is legyenek. Melissa azt nehezményezi, hogy a fejlesztők egyszerűn kihagyják a női karaktert egy olyan filmsorozatra alapozó játékban, amiben az első igazán kemény női főszereplőt ismerhettük meg. A petíció 2865 aláírásnál tart, a fejlesztők pedig már reagáltak is. A The Escapist magazinnak adott interjújában a játék egyik tervezője biztosított mindenkit arról, hogy a Gearbox igyekszik észben tartani a rajongók vágyait, majd hozzátette: nem sok akadálya volna egy női karaktert elhozni a multiplayer módba, hiszen a kinézetük és viselkedésük nem nagyon különbözik a férfi társaiktól.

A Blizzard közleményében kijelentette, hogy azok, akik Linuxon a WINE emulátor segítségével futtatják a Diablo 3-at, csak ezért nem lesznek bannolva. Azokat a jelentéseket, melyek ezzel kapcsolatban érkeztek be a céghez, tüzetesen átvizsgálták, s arra jutottak, hogy a bannolás jogszerű volt, de nem az emulációval kapcsolatban történt, hanem egyéb oka volt.

Újabb Worms Revolution fejlesztői napló érkezett, ezúttal a pályák felépítésével kapcsolatosan árul el kulisszatitkokat. Tessék? Hogy ez a játék 20 éve ugyanaz? Most mit kell itt elégedetlenkedni, kérem! Elvezetni! A többiek meg nézzék csak a videót.



Játék készül a Hit Monkey című 2010-ben indult Marvel képregény alapján, adta hírül az Activision. A játékot a High Moon Studios fejleszti és 2013-ban jelenik meg. Több infónk egyelőre nincs, csak az alábbi kép.

Ez történt... (2012. - 27. hét)

Az Activision közösségi koordinátora, Dan Amrich nem ért egyet a Radical Entertainment bezárásával, s szerinte, még volt sok játék bennük.

„Még mindig nem értem ezt az egészet, és egyszerűen zavar a bezárás, még akkor is, ha kapnak valami átmeneti munkát. Mennyi segítség kell még a Call of Dutyhoz?”

Konzol

Október 24-én fog megjelenni a Sony saját Super Smash Bros. klónja, a PlayStation All-Stars Battle Royale. A játék eddig is impozáns stábjához csatlakozik még Heihachi és Toro is, mindketten saját trailerben parádéznak alant.





Azok, akik a GAME vagy a Gamestation áruházában rendelik elő a New Super Mario Bros. 2-t, egy aranyszínű érmét kapnak. A sorozat új részében az egyik célunk az lesz, hogy minél több ilyen érmét szerezzünk be -- természetesen a hercegnő megmentése mellett.

Ez történt... (2012. - 27. hét)

Mellesleg új képek is érkeztek a New Super Mario Bros. 2-ből, íme:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Japánban a Pokemon Black and White 2 már kétmillió eladott példánynál tart. Az erős kezdés után a második hétre is maradt szufla a játékban, hiszen 416.000 darabot értékesítettek.

A Pinball Arcade azért nem jelent meg ezen a héten, mivel a Sony arra kérte a fejlesztő Farsight csapatát, hogy tartsák vissza a játékot, hogy a PlayStation 3-ra és a PlayStation Vitára írt verzió egy időben jelenhessen meg Európában.

Megérkezett a magyar fejlesztésű The Incredible Adventures of Van Helsing első játékmenet-videója.



David Darling, a Codemasters társalapítója, jelenleg a közösségi játékokra koncentráló Kwalee vezérigazgatója szerint a következő generációs konzoloknak csak digitális játékokkal kell foglalkozniuk, ha életben akarnak maradni. A blogján leírtakban elmondja, hogy a konzolok modern dinoszauruszok, amiknek alkalmazkodniuk kell a változó piachoz, és digitális játékokra kell átállniuk. Példának az Angry Birdsöt hozta fel, melyet egymilliárd példányban töltöttek le. Ez több, mint bármelyik játék eladása, s jól mutatja, hogy a dobozos játékok kora lejárt.

A Nintendo beismerte, hogy a 3DS eladásai nyugaton nem a vártak szerint alakulnak. A konzol Japánban heti 83 ezer példányban fogy, ami nagyon jó teljesítmény, ezzel a hordozható konzolok 55 százalékát lefedik, Európában és az Egyesült Államokban azonban már nem ilyen rózsás a helyzet. A cég nem adott közre eladási adatokat, de azt elmondták, hogy a nagyobb piac miatt jobb eladásokat vártak.

A Microsoft Studios alelnöke, Phil Spencer szerint a Wii U a grafikai teljesítmény terén nagyjából annyit nyújt, mint a jelenleg is kapható Xbox 360.

A Minecraft Xbox 360-as kiadásának 1.7.3-as frissítése elhozza azt a lehetőséget, hogy mi magunk válasszuk ki a karakterünk kinézetét a nyolc lehetséges variáció közül, illetve a tapasszal egy időben megérkezik a játék első DLC-je, amiben 40 új ruhát találunk, köztük teljesen egyedi és más játékok által inspiráltakat.

DLC formájában kapják meg a Streer Fighter X Tekken konzolos játékosai a Vita változat tucatnyi extra karakterét. A PS3-on 20 dollárért, Xbox 360-on pedig 1600 MS pontért vesztegetett csomag július 31-én érkezik. Sajnos PC-s megjelenésről nincs hír.

A Nintendo vezérigazgatója szerint a cég azon lépése, hogy a 3DS-re írt játékokat dobozos és digitális formában is árulni fogják, csak segíteni fogja a boltok dolgát. Ivata elmagyarázta, hogy így a boltoknak nem kell felesleget rendelniük egy adott termékből, hiszen ott van a digitális kiadás, tehát felesleg nélkül nagyobb profitra tehetnek szert.

Július 10-én veszi kezdetét a LittleBigPlane Karting bétatesztje a PSN-en. Itt még lehet jelentkezni.

A Certain Affinity készíti a Halo 4 Forge pályaszerkesztőjét. A rendszer sokat fejlődik, alant egy videó a változtatásokról.



Egyéb

És ha már Halo 4, félig-meddig ide tartozik a hír, hogy a Bungie új, egyelőre bejelentetlen játékához maga Sir Paul McCartney ír zenét. Az egykori beatle Twitteren osztotta meg követőivel az érdekes hírt, hozzáfűzve, hogy nagyon izgul a munka miatt, mert még nem csinált ilyesmit. Reméljük, Sir Paul szakértelme és tehetsége jó kezekben lesz a Bungie-nál.

Érdekel Sonic története és beszélsz angolul? Ha igen, akkor neked találták ki The History of Sonic the Hedgehog című könyvet, mely már előrendelhető az Amazon.com-ról. A 300 oldalas írás részletesen kitér a kék sündisznó minden szereplésére -- íme pár oldal kedvcsinálónak!

Az Xbox World csapata összeállította napjaink 20 legtehetségesebb fejlesztőjének listáját. Rangsorolás nincs, csak tehetséges emberek gyűjteménye a világ minden tájáról.

Michael Pachter szerint nem valószínű, hogy bárki is megvenné az Activision-Blizzardot, de nem azért, mert nem kell senkinek. A lehetséges vásárlók sorát átnézve nincs olyan, aki kifizetne több mint tízmilliárd dollárt, így az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a páros nagyjából 5 milliárd dollár fejében elszakad a Vivenditől, s önállóan folytatja az útját.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Dungeon Lords MMXII (július 13.) - PC
  • Inversion (július 13.) - Xbox 360, PS3
  • Adidas miCoach: The Basics (július 13.) - Xbox 360, PS3
  • The Sims 3: Diesel Stuff Pack (július 13.) – PC



A hét kérdése: milyen, eddig hanyagolt korról vagy nagy eseményről szóló játékot látnál szívesen?